Шестокласници 2023/2024 - Тема 2

• 42 721
  • 791
  •   1
Отговори
# 420
По мат били на "обратна пропорционалност".
По бе - на "деепричастие".
По литература - на "Радини вълнения", но още не са я приключили главата.

# 421
По БЕЛ незнам до къде са / всъщност по лит. /. Иначе я изпитваха на местоимения. По мат. са на обобщителни задачи на уравнения. Втори срок - геометрия.
Днес съм у форума само - болна е, сваляме Т цял ден, сега спи, а аз "реанимирам" и се ровя в БГ-мама. Чакам за следващия транш лекарства...

# 422
  • here and now
Здравейте!При нас има нова госпожа по математика,която за съжаление не преподава добре и децата нищо не разбират.Не знам какво мога да направя, да говоря с нея или директора и какъв ще е крайния резултат?
При подобен(меко казано, госпожата беше мега зле) случай, първо поразпитах други деца, да чуя и тяхното мнение , консултирах се с други учители какви са ми опциите и в крайна сметка реших и отидох при директора. Обеща ми, че ще прати колега на проверка (в последствие разбрах, че и самият той е влизал в час) и след 10 дни ще ми каже резултат. Обади се и ми каза, че вече няма да им преподава. Бях доста скептично настроена, но се изненадах приятно от резултата.

Това е моя опит. За мен разговорите с родители(тези от нашия клас) са безмислени, всички казват, че всичко е наред или вдигат рамене и казват, че не могат нищо да направят. Бях с нагласата, ако не се реши проблема, да пиша до инспектората, но не се наложи.

И нашият по математика не го бива особено, но поне не преподава грешно, та си трайкам. Детето доучва с "Уча се".
Нямам идея дори какво учат. Не казва, а и аз не следя. Само при проблеми ме търси.

# 423
  • Бургас
Български- приключиха причастия и деепричастие и започнаха "глагол".
Литература- "Радини вълнения".
Математика- обобщение на пропорции.

# 424
По БЕЛ незнам до къде са / всъщност по лит. /. Иначе я изпитваха на местоимения. По мат. са на обобщителни задачи на уравнения. Втори срок - геометрия.
Днес съм у форума само - болна е, сваляме Т цял ден, сега спи, а аз "реанимирам" и се ровя в БГ-мама. Чакам за следващия транш лекарства...

Бързо да минава! И около нас върлува висока температура 39... Но ги искат по училищата за оформяне...

Благодаря ви!
Изостават явно нашите, въпреки 6-те часа бел седмично. По мат имат 5 часа, но също са по-назад. Сега взеха пропорции.

За смяната на учители, само искам да споделя, че при нас се наложи да търсят заместници и по двата основни предмета. Отне доста време. Децата са тотално демотивирани по единия предмет. Лошо ми става само при мисълта, че НВО идва с бясна скорост, а има опасност времето в училище да е пропиляно.
Добрият учител наистина е ценност и за съжаление рядкост.
Иначе процедурно, само един учител сме искали ние - родителите да бъде сменен, чрез разговор с директор. Той се застъпи с леки критики и го остави до края на годината. За следващата дойде нов. Сега се чудим на къде вървим с него. А в училище има друг много добър, но нямахме късмет да е на нашия клас.
Догодина всеки ще се стреми към конкретни училища, а колко важни са конкретните учители Simple Smile

# 425
Варна град от утре до края на седмицата са онлайн. Госпожицата е с ужасна кашлица и без глас. Ще видим как ще влиза. Иначе  болна = лежане, лежане, лежане. Нищо не е отворила. По КМИТ са я прецакали, ама м****та му. По история - 5. Класната и тя болна. Не е оформена изцяло. Брат й също прихвана май от нея - хрема и гърло. Дано е настинка само.

# 426
Бързо да се оправят всички болни! За София още нищо няма, все се надявах да им дадат 1 и 2 неучебни.

# 427
  • София
София-град е с много ниска заболеваемост.
От вчера -- https://offnews.bg/zdrave/prof-hristova-sofia-oblast-e-rekordior … itcat-816902.html

# 428
С онлайн обучението вече няма да има ония дървени/грипни ваканции, дето ги чакахме, чакахме...

# 429
  • София
Ох, Вал, за час-два повечко сън се надяваме, не толкова на ваканция в пълния смисъл на думата. Иначе се излагат с тези почти липсващи ваканции, децата се изтощават. А в училище - баластра, баластра, баластра, лоша дисциплина и некачествени учители. На това съм се нагледала. И поради тази причина караме двойни смени - с допълнителни уроци, с допълнително търсене на ресурси за обучение...вместо да са усвоили в клас 70% и да се налага само да затвърдят вкъщи!

# 430
Ако е ден-два грипна, може и да им ги дадат неучебни. Ако е за повече, едва ли...

# 431
  • София
Най-изтощаващо е постоянният шум и лошата дисциплина. В училището на дъшерята работят и по програма Без свободен час, т.е. всички часове /ако отсъства титуляра/ има заместник и отчитат в Школо взети теми по Гражданско образование - зависимости, решаване на конфликти, общуване, но реално нищо такова не говорят, просто този час са на телефоните, вместо ако е първи час да отидат по-късно или ако е последен да си тръгнат, малко да си почине детето от шума, не - всички часове са запълнени с баластра

# 432
Milka22, и при нас така, но забелязвам, че когато имат свободен последен час, ги пускат. Засега не се е падало да имат свободен първи час.

# 433
  • София
Не знам, много са стриктни, не ги пускат по-рано, но поне дъщерята вече научи кой как "замества" и като видим програмата в Школо - заместник, е наясно какво ще бъде, дори не си носи учебниците за съответния час. Понякога слагат учител, който е по съответния предмет, и реално им преподава.

# 434
  • Варна
 Напоследък мрънка, че се надявала освен госпожата, която е болна, да се разболее и г-жа Х, която я замества.
Овапца пейзажа нашата мома. В последната седмица на първия срок издумка две четворки, които ще и ги запишат за втория, защото за тоя вече е оформена. Да я видим ще успее ли да ги пребори. Малко ми е съмнителна работата.

Общи условия

Активация на акаунт