Шестокласници 2023/2024 - Тема 2

• 42 617
  • 791
  •   1
Отговори
# 585
  • гр.София
Здравейте! И аз да се представя с една шестокласничка, която не е много по ученето, изкарва добри оценки, но е на санитарния минимум за старания. Дано другата година да се стегне и старае повече. Ходи на частни уроци, от миналата година по математика, защото не е с математическо мислене  , за да не изпуска материала решихме да си посещава частен учител. По БЕЛ се справя по-добре , но пожела от тази година да ходи на частен учител, защото господина в училище е много добър , но хич не ги натоварва, каквото се случи в час това е.

# 586
Аз в детската не влизам. В редките изключения, когато ми се налага, гледам да изляза възможно най-бързо, щото иначе вдигам кръвно. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 587
  • Бургас
Аз не знам даже дали да пиша изобщо...  като ви чета - школи, уроци, учители, предварителни изпити... и се чувствам като най-неглиже майката тук Joy  Блажено съм несведуща и съм заета да оцелявам психически сред всичките тийнски прекрасности на младежа (за сведение, ако имам по-малко от 10 бутилки вино у дома, мъжът сам се сеща да тича да дозарежда от Метро Animal See No Evil )
Яко мързел - и за учене, и за любимия уж футбол, и за всякакви задължения. Яко отговаряне и нервни изблици. Яко зомбиране с проклетите Fortnite, Brawl Stars и разни истерично крещящи ютубъри играещи същите тези 2 игри. Никакви идеи за по-нататък и нула амбиции за каквото и да е. Почти съм вдигнала ръце!
Като успех... около 5.30 се върти, като разказвателните са му препъникамъчето най-вече. И... мноооого забележки! На родителската среща класният започна със статистики за випуските преди, за нашия и по-детайлни. Единият клас имал около 30 забележки за срока, другият 38, а нашият клас - 158 Rolling Eyes  Моят хубостник в топ 5 бил с 15. Сега са вече 22! Викаха ни на лична среща с психоложката, класния и учителите да му наливат малко мозък и да му обяснят това онова в мое присъствие (всички деца с над определен брой забележки минаха през това). Кима уж, дава мъжка дума, това-онова, ама да видим. От детската градина само слушам колко умно и будно дете бил, колко активно по време на повечето часове и също толкова разсеяно, приказващо, хилещо се и недисциплинирано... Ами аз бях същата - пълен отличник, с плътно изписани страници за забележки в бележника, че един срок дори и с намалено поведение задето съм откраднала дневника за да напиша шестици на приятелите си Laughing
Не знам изобщо догодина какво ще правим...

# 588
  • София
Bradata, доколкото си спомням твоето дете е в бургаската МГ, разбира се, че е умно. Дишай дълбоко, ако твоето има проблем, всички други имат по-големи. Grinning По слухове нещата се оправят към 10 клас...
Единственото, което аз мога да кажа от опит, не към вас лично, но даже съм се чудила дали да не пусна тема в клюкарника, е  играта Фортнайт. Това е нещо напълно зомбиращо и пристрастяващо децата, до степен не само да загубят  представа какви са амбициите им, но и кои са те самите. Точно тази игра и не преувеличавам, от собствен опит споделям, както и от опит на родители от чуждестранни форуми, които са се опитвали да съдят създателите на играта. Пазете децата си от това чудовище, наречено игра. Докато можете дръпнете му напълно шалтера, в един момент може да е късно.

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 09:02 от Maidenly

# 589
Моят не е с много забележки, но има няколко. Не помня едно време да са ни писали толкова лесно, но пък може да сме слушали повече...

# 590
Засега забележките са само 2 у нас, едната за без домашно. Обясних каква е процедурата при 5 и 10 и ако го изключат се връща в кварталното училище и рязко промени отношението си Simple Smile Не че е станал светец, но надявам се е канализирал перчвнето в друга посока.
Разсеяността и мотаенето, което е свръх още от сега не знам как ще преборя.

# 591
И аз се боря с лошото отношение на сина ми към учебния процес , училището и мен Sad
Имам чувството,че само напук ми се прави. Все бил учил, все всичко знаел и успехът му се срина яко ...миналата година без проблем изкарваше 6 по ЧП,География , АЕ ..сега само 4 и 5-ци ..не може да отлепи ..а все питам искаш ли да преговорим , да помогна ( не че съм преритала де Joy) .
Започна да послъгва - виждаш ли , бил си изхарчил парите за храна ( той ако не му напомниш да си вземе нещо , надали ще се сети и цял ден да хапне ) . Оказа се накрая ,че минал през мола на път за училище и си купил 3 пакета Покемон карти( хем ми се иска да не си купува глупости , ама май глупостите просто стават по-скъпи и по опасни дори).Е щом си си изхарчил парите занапред , ще си носиш храна от вкъщи Joy

# 592
Да не ви разочаровам, но и в 10-ти клас не се оправят нещата. Баткото е умник, но така го мързи и скатава, че не знам и с него какво да правя. Иначе е много устат, винаги има отговор на всяка критика. Дудне, обяснява се, подскача...то, нищо да не му кажеш. Малкия все още няма тоя дар слово, но някой ден и той ще се изпедепца сигур' . Засега с дисциплината уж сме добре, но винаги съм нащрек, че промените бързо стават.
Важното е запасите с вино да се поддържат 😁😁😁

# 593
  • Бургас
Брадата,едно към едно с моя хубавец!
Все едно аз съм писала поста ти!

# 594
Всички съчетават по няколко от лошите "навици и качества" на пубертета. Разпознавам се във всички, споделили за държането на децата си.
И да Ви кажа под сурдинка - баткото ни е 11 клас, и започва да проблясва лъч надежда - и в поведение, и в мислене  Някак си изведнъж израстна... Има какво да се желае още... Но и на това съм доволна.

# 595
  • София
Да ви попитам има ли процедура за подаване на жалба срещу учител, разписана ли е някъде като стъпки?

# 596
Четох ви сутринта и моето го гледам се шушка странно, а тръгваме да излизаме. Оказа се нинтендото не иска да се включи и реших, че е знак свише! Laughing Излязохме, а той едно такова странно не му пука. Да, но на мен мира ми не дава какво му е станало, защото му почистих екранчето със спрей от мазните му пръсти малко преди това. Връщаме се, почвам да чета какво може да е, той си седи мирно и кротко. Буча страшно вече, казвам какво съм прочела, да пробваме. Какво се оказва! Той мислел да не казва, да изчака да не съм там и тогава да действа. Ако можел да избегне моето мрънкане и опяване.

# 597
  • here and now
Да ви попитам има ли процедура за подаване на жалба срещу учител, разписана ли е някъде като стъпки?
Мид, аз при директора ходя, когато имам проблем.
За процедура не знам.

# 598
След колко дни излизат резултатите от пробните на Междучасие?

# 599
  • София
След колко дни излизат резултатите от пробните на Междучасие?
Бавно излизат. На моя приятелка детето е в 7 клас и според мен се бавиха около 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт