Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 15

• 103 751
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Привет,момичета! Hug
Може ли малко информация, кои сериали вървят в момента по Канал Д ?

# 571
  • Кърджали
Камък на желанието (другата седмица свършва, амин! Че и като за последно се завихриха скандали зад кадър), Присъда, Опасни улици, , това Трите сестри не знам върви ли още или го спряха. И един ми се губи в момента

# 572
Камък на желанието (другата седмица свършва, амин! Че и като за последно се завихриха скандали зад кадър), Присъда, Опасни улици, , това Трите сестри не знам върви ли още или го спряха. И един ми се губи в момента

Благодаря!🤗

# 573
Актрисата Бурджу Бириджик е бременна.

# 574
Много хубава новина за Бириджик!  Обичам Песента на живота и нейната Хюлия.  И Момичето на прозореца гледах с интерес.

# 575
  • Кърджали
Малко клюки:
Скандал зад кадър в последните дни на „Камък на желанието“
От известно време се говореше сред блогъри и журналисти, че зад кадър в един сериал се вихрят скандали, тъй като главните актьори не са доволни от начина, по който се развива историята.
Вчера това напрежение изби след един коментар на Салих Бадемджи в интернет. Под пост на сериала в Инстаграм  „Джанан жива ли е била досега“, първо актьорът Кюршад Демир /Ефкан/ написа  : „Така било“, на което Салих шеговито отговори с „Walking dead” /ходещ мъртвец/. В резултат от официалният сериал спряха да следват Салих Бадемджи, а днес беше последвано със взаимни отследвания между продуцентът на сериала и актьора.
Кюршад Демир също продължи шеговито да коментира развитието на сценария  с „Недей да търсиш много логика“ и „А, и аз сега разбрах, че съм чичо на Джемре“

# 576
Фло😍, и аз се зарадвах за Бурджу Б., защото също като тебе и по същите причини я харесвам, а без причини харесвам и мъжа й. 😂
А освен това  обичам такива новини. ❤️💕❤️

Алекс😍, благодаря че писа, защото едва се удържах да не попитам за клюкините (и май нямаше да пропусна😂).
Явно бая им е кипнало на актьорите да ги правят на маймуни.

Аз с доста големи прескоци изгледах последните преведени епизоди на Омер и на Дивия.
Добре, че съм пропуснала разни неща (галеристката и брат й) в Омер , че някак не ми се видяха важни и щяха да са ми излишни и досадни.
Но сега сериалът пак ми е интересен, само се чудя тоз глупак Тахир какво ще го правим?! 👿
В тази връзка ето нещо, което надявам се да не съм го копирала оттук 😂:
https://www.dw.com/bg/kak-edin-serial-predizvika-skandal-v-turcia/a-67985927

Но пък Шюкран много ме радва. ❤️
Ааа, и да не забравя шеф-готвача. 😉 😜

Дивия мисля, че мога да го гледам през епизод, през два, нещо загубих интерес.
Обаче не мога да пропусна да коментирам колко ме дразни онова безполезно, безмозъчно същество - Чаала.

Довечера съм на МЕНАР и после продължавам в този контекст до края на деня. 😂

# 577
  • Варна
Оф, то само Чаала да беше безполезна...🤣

Умут и Рюя си изплакаха очите, бре 🤣

# 578
Нещо се промени в Дивия. Актьорите ли , не знам , за мен обстановката е натоварваща.

Чаала е меко казано тъп персонаж. Даже Едже се дърпи по-мъдро спрямо нея. Чаала трябва да благодари на Яман че й спаси живота , а тя е неблагодарница че вика "ти ни разваляш семейтвото" на Яман.

# 579
  • Кърджали
Пепелче, то че правят зрителите на маймуни, правят ги, ама актьорите не заслужават това.
Явно в последните две-три серии е започнало това напрежение, защото сцените на Салих и Хазал рязко намаляха, до степен със свещ да ги търсиш.
Та, добре че свършва, че кой знае още каква глупост можеше да съчини сценарният екип. То това отдавна излезе от рамките на драмата, вече и за фантастика не минава, че и там има някаква логика все пак /а в последните серии логика йок/. Аз продължавам да се тръшкам, че трябваше да спрат тях, а да оставят "Имам проблем", например. Поне на Дертливите сценария беше писан интелигентно, с мисъл.
Между другото, през Новогодишната сериална пауза от скука започнах да превеждам "Имам проблем", че по мое мнение си заслужава хубав превод, а не автоматичния. Но ще ги пусна като приключа всичките, защото сега с връщането на Присъда, Дертливите ми минаха на заден план. То ми останаха още две серии и половина за превод...

# 580
Аз си чакам превода на Семейство от 22 епизод  , но все още няма .

# 581
Аз си чакам превода на Семейство от 22 епизод  , но все още няма .

Има с рус. суб. - до еп. 28.

https://1plus1tv.ru/20842-semya-aile-vse-serii-2023-smotret-onla … sskom-yazyke.html

# 582
Да знам има го на руски  , ама  не и с български субтитри. И аз чакам с български субтитри , но му спряха за жалост превода,  така както стана и със сериала Този който падне ,той не плаче. Почват и не довършват в интернет  с бг превода сериалите . Честно у нас в интернет при преводачите стана като честа практика. Без да съм досадна, но питам : Защо започват като не довършват ?

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 20:20 от Яница88

# 583
Яница, защото BTV закупи сериала и всички преводи се премахват.

# 584
  • Кърджали
Яница88, първо, ако сериал се закупи в България, заради авторските права , които вече принадлежат официално на канала, всички преводи на български, се премахват. Каналът има пълното право да изиска това и всички са длъжни да го направят.
След миналото лято и проблемите с преводите на сериалите които имаше /основно точно заради такива, текущо излъчвани в България, то за неизлъчвани по-трудно се стига да проблем/, едва ли някой би рискувал да продължи превода на такъв сериал и да го пуска в интернет.

Отделно, все пак и преводачите са хора. Може да възникнат непредвидени обстоятелства, които да ги накарат да забавят превода или пък да спрат да превеждат. Голяма част от предишните преводачи, всъщност се отказаха след миналото лято. Може пък да загубят тотален интерес към сериала /и понеже го правят съвсем доброволно този превод, никой няма правото да ги съди за това/.  Например, в последните дни колко пъти си казвам" Добре, че не започнах да превеждам аз "Камък на желанието", а като започна имах ужасно голямото желание да го превеждам. Защото от един момент нататък не би имало сила, която да ме накара да си причиня превеждането му. И да, бих го зарязала. Пък който иска да се сърди, превод на една серия отнема ужасно много време /10 минути от серията се превеждат за около час, от там нататък при средна продължителност на серията 140 минути математиката ще помогне да се разбере колко труд е това/. Така че нормално човек в един момент да тегли едни на сериала, особено ако сериалът е тръгнал да се разваля тотално.
Има и малко възможната, но съвсем реална възможност в някои случаи. Рускините ако спрат да превеждат даден сериал, това ще се отрази и на превода на български, защото една голяма част от преводачите превеждат всъщност от руски.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 21:08 от Aлекcандрa

Общи условия

Активация на акаунт