Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 15

• 103 714
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Яница, не си уточнила какъв превод търсиш.

Във вибокс всички видеа от потребители са изтрити - филми, сериали, нищо не са оставили.

Водещите професионални асоциации в света на изкуството казаха "не на цензурата“ след 2-седмичното наказание, наложено на сериала "Червени пъпки" и направиха изявление за пресата.

https://www.instagram.com/p/C2NXm6bMMVx/?img_index=1

Основната линия в "Камък на желанията" е същата като в едноименния филм от 1978 г. Взели са даже песента, която изпълнява Гьолден Карабьоджек. Тя участва и във филма, също и Мухаррем Гюрсес, който пък е автор на сценария.

https://www.youtube.com/watch?v=HfPw-HaPP-U

За да направят от филм сериал, измислят още няколко сюжета, зациклят, отрязват им рекламите и накрая фантазията им се развихря като за последно.

Пепелче, за "Йомер" - как да направят серия от 150-160 мин., една от последните е 180 мин. - три часа, без нови актьори. И аз мислех, че Шуле, брат ѝ са досада, но от друга страна по пътя на възмъжаването Йомер среща различни хора. Невъздържан е, пали от най- малкото, но така ще се научи. Защото и той, и всички в родата на Решат са живели като затворници. И сега преблемите им се струпват изведнъж, а те не знаят как да постъпят. Дъщерята на Тахир - Еда изпадна в шок от тоалети каквито не е виждала през живота си. Нали и телевизорът е забранен, от квартала не излизат. И стана жертва заради неща, които ние даже не забелязваме.
Сцените в които Шюкран се учи да шофира са и смешни, и много тъжни.

# 586
Алексче, 😍 аз точно за актьорите писах, че ги правят на маймуни и напълно ги разбирам не само да недоволстват, но и да бойкотират сериала, играейки без да влагат душа.
А ние сме си професионални маймунки вече  - сами, стартираме и финализираме проекти. 😂 😀 😀

Тази вечер гледах един йордански филм Дъщерите на Абдулрахман и пак се натъжих и разгневих заради женската съдба в ислямското общество.

Ще гледам Сандъка сега- още малко драма преди заспиване.

# 587
  • Кърджали
Лучия, Камъка го развалиха с идването на новия сценариен екип. Първоначалният добре си вървяха (да, имаха си някакви леки слабости, но историята започна силно). После в един момент продуценти и канал решиха че слабият рейтинг налага смяна на сценаристите (този ход рядко е добър, ама ...) . Дойде нов сценарист с екипа си, но никой явно дори не беше си направил труда да изгледа вече миналите серии. Така изведнъж добрият дядо се оказа контрабандист на оръжие, вечно пияната снаха забрави за проблемите си с алкохола, Мустафа, които до преди една серия повтаряше дъщеря ми та дъщеря ми, изведнъж забрави за нея. Същия изведнъж се оказа нинджа, бивш мафиот, любимец на мафиотския бос. И ако до тук хайде, може да приемеш, не можаха да решат чия щерка да се окаже Фиген. Две серии е на на единия герой, де след това изведнъж се оказа щерка на дядото. Появи се майката на Фиген, на която обаче хич не ѝ е зор май дъщеря ѝ, а с появата си застреля дядото и го зарови в двора. А накрая бившата съпруга на Мустафа, която почина още в първи епизод и която поне часове (има няма една нощ) е била със спряло сърце, изведнъж се оказва възкръснала , че и бонус - тя пък мафиотска щерка. Е, логично човек да попита, защо след като и двамата е имало от къде да намерят пари за лечението (новите сценаристи може да не знаят, но тя беше болна от рак), защо тогава беше цялата драма.
Човек може да си затвори очи, ама това вече си е подигравка с интелекта на зрители и актьори. Та не ги виня Салих и компания, че са показали неодобрението си. Защото след време никой няма да помни кой е писал тези глупости, но всички ще си спомнят "А, Салих, дето игра в онзи буламач"

# 588
Алексче, 😍направо съм стъписана от това, което пишеш -  наистина голямо мазало е станало.
Как са могли да скапят такъв хубав замисъл.
Това е подигравка със зрителите, но към актьорите направо е престъпление.
Ех, ядосах се сега.

# 589
Повсеместно при сценаристите има някакво изчерпване на идеи, но то няма и да е как иначе при това количество продукции. Или и при тях водещото са връзки, кой ще поиска по-малък хонорар и други странични фактори.
Все се сещам за един епизод от "Обади се на мениджъра ми", в който режисьорът се дърпаше и не искаше да започне да снима, докато не му дадат сценария поне до 5 епизод (или там някъде). Това абсолютно го вярвам, че е така,  в този сериал много неща от дизи-индустрията си бяха 1:1. В повечето сериали събитията вървят логично, динамично и по правилата на драматургията някъде докъм 5-6 епизод, най-много до 10-ти, а после става - накъдето ги духнат рейтингите. Сигурно затова се финализираха толкова сериали на 4-5 епизод - те ако с най-силната и смислена част от сценария не успеят да си привлекат публика, няма как да очакват, че по-късно ще вдигнат рейтинга.

За Бурджу Бириджик исках да питам. Много я харесах в Песента на живота и Въпрос на чест. Обаче това Момиче на прозореца толкова тягостно започна, че се отказах да го гледам. В крайна сметка как беше филма, струва ли си да се гледа или целият е такъв мъчителен?

# 590
Все така мъчителен, но мен направо ме хипнотизираше - изкарах до финала чак. С Пепелчето го гледахме.

# 591
Благодаря на Александра за обобщението на моето запитване. Лично на мен тази политика не ми харесва,но това е друга тема и няма да я коментирам на този етап по лични причини. И въпреки това съм благодарна за досегашните преводи с бг субтитри. Пак повтарям обичам турските сериали.

# 592
  • Кърджали
То ясно че ги обичате(обичаме). Но закона си е закон. Хората са положили нечовешки труд за да създадат тези проекти.  А закупуването на един сериал струва милиони. Естествено е да си пазят авторските права и да не позволяват ограбване..
Ситуацията е такава..И независимо на кой му харесва и кой не,.си е напълно честна.

# 593
  • au bout du monde
Семейството го дават по БТВ стори от 19ч , вече са почти накрая на 1ви сезон.

# 594
  • Варна
Семейството го дават по БТВ стори от 19ч , вече са почти накрая на 1ви сезон.

Хубаво, ама да го оставят със субтитри, въобще не могат да предадат интонация гласовете зад кадър.

# 595
Благодаря на всички, които някога са превеждали, но е факт, че за жалост преводите и дублажите по ТВ са ужасни. 😭 Например, мен много ме е яд, че заради онези акции от лятото няма да мога да дам/препоръчам на майка ми да гледа 2-3 сериала, които наистина бяха хубави (от 2021-2022) 🫤😑...

# 596
Ся` ква стана хавата - Звездите изпопадаха, Враговете побягнаха, а Корабите направо на дъното като Титаник
Не можах да продължа с Балканската приспивна, че субки има само за 2 епизода, после дублаж  притова на руски език,който не понасям. Аз едва нашите дублажи изтрайвам камо ли рускиш
Гледам на Кюбра  са качили сериите в оригинал и значи ще се чака превод. Надявам се да качат субтитри, та дори със закъснение.
Явно ще си гледам корейчетата, ама и там малко суша захвана за разлика от китайчетата.При тях направо водопади от сериали с летящи хора, мечове, отовни стрелички  и т.н.
Лека нощ, ако още не сте в хоризонтално положение

# 597
"Гаддар" вече е с руски субтитри. Снощи не успях да гледам премиерата сега ще изгледам епизода. Коментарите са много добри радват се хората на сериала и качеството и актьорската игра.

Рейтинга е задоволителен, като за начало. Можеше и по добре, но съм убедена че ще се увеличи. Историята ще се разгръща. Важното е да е динамичен и интересен.
От дизилах са доволни. Конкуренцията в петък е силна Чаатай знае как да се бори има силата и таланта затова. Огромната му фен маса също е от значение. Фокса засилиха рекламата накрая трябваше още от самото начало да подходят така. Колкото е красив като Дахан думи нямам. Умопомрачителен ,Жесток. 
То е нереален , извънземен. Sob Истински ХАМЕЛЕОН! Турция вече му е тясна за необятният му талант. Актьор от висшата лига.  
В мрежите направо прегряха от любов.
Има нова фотосесия там направо трябва да го гледаш с успокоително.🤯🤯🙀😭🔥🔥🤩
Новото му интервю е уникално. Откроява се с интелигентност , философия.  Много умно и красиво говори. Винаги е бил с естествено държание и откровен.
Няма лигаване и фалш. Заслужава се да се прочете.

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 17:01 от femmi2

# 598
Феми,не успях и аз,но ще го гледам като се понатрупат два-три епизода,защото е убийствено да гледам един ежедневен и един петъчен онлайн
Но,задавам си въпроса-дали една птичка прави пролет?
Дали Чачи ще е достатъчен,за да привлече съседите пред екрана?
Ще ме е яд,ако другите не са на неговото ниво,особено севгилито
И не само актьори,ами и сценарий...
Поживем,увидим
За сега мога да кажа само-Успех!!

# 599
Валл , иска ми се да вярвам че е достатъчен.. то ще си проличи. Нали и Онур Сайлак участва. Той е страхотен актьор.
Сумието не ме дразни, като Шифанур Гюл.  
Ще се справи с ролята.    
За жалост в чужбина не се отчита рейтинг като на платформите.
По турските тв е важен само турските домакинства.
Чаатай от 7 години не е снимал за обществената тв.
Винаги е рисковано. Надявам се  Чачи да има гаранция в договора и Керем Чатай да е договорил с Фокса епизоди и цял сезон. Така се прави. Ако канала печели процент от продажбите в чужбина няма да го спрат. Сериала има всичко екшън , драма ,любов , романтика.
Звяра в екшън сцените е Уауууу!
Джеки Чан ряпа да яде Joy ролята му лепне , характера на героя също.
Не си представям друг в този образ, както и в другите му роли и проекти.
Същото мога да кажа и за "Кюбра".
Сериала е особен не се смила лесно.
Но играта му е зверска. Отива му да е играе психо роли.

Gaddar 2. Bölüm Fragmanı

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 18:28 от femmi2

Общи условия

Активация на акаунт