🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 63]

• 59 663
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
Офелия, вижте първо колко са хотелите, които приемат домашни животни, защото не са много. Или поне веднъж с приятелка търсихме и бяха ограничен брой, но по празници беше.

# 286
  • София
Аз пък си зададох въпроса дали съм виждала куче на повод, което разхождат. Мисля, че не. Попитах и мъжа ми. И той каза, че не е виждал. Дори и в парковете са рядкост. В градски транспорт със сигурност не съм виждала.

DimBZah, хотелът е на чудесно място, но не отивайте с големи очаквания. В тази част са все стари къщи, които са преустроени на хотели. Почти винаги стаите са много тесни, а шумоизолацията я няма никаква. На снимките винаги изглеждат значително по-добре от действителността. Един вид предупреждавам, за да не бъдете разочаровани. Simple Smile И, не, не мога да препоръчам нещо по-добро. Вече свикнах, че в Истанбул хотелите, които мога да си позволя и са на добро за туристите място, са все такива. Но и без това не се задържаме в тях. Важното е да има чисти чаршафи и кърпи и топла вода, с която да се изкъпя след цял ден обикаляне.

# 287
Аз пък си зададох въпроса дали съм виждала куче на повод, което разхождат. Мисля, че не. Попитах и мъжа ми. И той каза, че не е виждал. Дори и в парковете са рядкост. В градски транспорт със сигурност не съм виждала.

DimBZah, хотелът е на чудесно място, но не отивайте с големи очаквания. В тази част са все стари къщи, които са преустроени на хотели. Почти винаги стаите са много тесни, а шумоизолацията я няма никаква. На снимките винаги изглеждат значително по-добре от действителността. Един вид предупреждавам, за да не бъдете разочаровани. Simple Smile И, не, не мога да препоръчам нещо по-добро. Вече свикнах, че в Истанбул хотелите, които мога да си позволя и са на добро за туристите място, са все такива. Но и без това не се задържаме в тях. Важното е да има чисти чаршафи и кърпи и топла вода, с която да се изкъпя след цял ден обикаляне.

Благодаря много за мнението! Наистина го оценявам:) И аз не мисля, че ще е нещо супер луксозно, и аз като Вас искам малко удобство и хигиена, особено като сме с детето:) Мъжът ми в момента е в Азия и на мен се пада задачата да организирам тази почивка и се консултирам с много източници, но се радвам, че имам и тази група, страхотни сте:)) А знаете ли дали по телефона могат да се запазят билетите за влака или трябва да се отиде на място? Мерси предварително:)

# 288
DimBZah,  не може по телефон или онлайн , на място трябва да се закупят билетите, необходимо е данните от паспорт три имена на латиница или от л.к. , друго не се сещам.

# 289
Аз пък не съм виждала куче на каишка там🤔то и улични няма много,ама от другите по улиците не съм виждала...Ще питам моите приятели там,къде разхождат тяхното. Не сме излизали с тях и кучето...чак се замислих.

# 290
  • Варна
Аз също се замислих и също не съм виждала някой да разхожда куче, а хотелът не е в туристически район.

# 291
  • София
Аз видях поне 2-3 човека с куче на каишка. Водеха си ги нормално. Не са толкова като в нашите градове, но предполагам, че си имат места където ги разхождат.

# 292
Привет дами,едно бързо питане към запознатите и ходилите до Принцовите острови т.к. правя тигелите кое,как и кога да съчетам че време не остана Simple Smile
Прочетох че най- добре е да се иде до Бююкада,това е най-одалечения и "осъвремен" от останалите 3 и тук идва питането ми,като се слезе там на спираката къде е хубаво да се иде/разгледа/отседне все такива въпросчета,аджеба какво да правим да речем 3-4-5 часа да убием там до преди да се върнем до Кабаташ?

# 293
  • София
Привет дами,едно бързо питане към запознатите и ходилите до Принцовите острови т.к. правя тигелите кое,как и кога да съчетам че време не остана Simple Smile
Прочетох че най- добре е да се иде до Бююкада,това е най-одалечения и "осъвремен" от останалите 3 и тук идва питането ми,като се слезе там на спираката къде е хубаво да се иде/разгледа/отседне все такива въпросчета,аджеба какво да правим да речем 3-4-5 часа да убием там до преди да се върнем до Кабаташ?
Ако преди това си бил в Утопия Уорлд, ходенето ти до Принцовите острови ще е безпредметно.
През цялото време ще правиш сравнение с това, което си видял в и от Утопия и това, което е на Принцовите острови и ще съжаляваш, че си си изгубил един ден в Истанбул.

# 294
За мен повече от час на Бююкада си е жива загуба на време.
Включвам и чаена церемония. 😂
И като сложиш и пътуването, което при второто ми ходене (по настояване на ММ), ми се видя предълго...
А бе, отиде ми денят кажи- речи.
Но аз обичам повече градския туризъм, а това малко ми е в графата " природа". 😀
Ако пак ми се наложи, ще избера Хейбелиада, защото имам положителни отзиви от приятелка, която ми е нещо като вдъхновение за пътешествия и никога не съм съжалявала, че съм й се доверила (малко сантиментално стана, ама е истина😂 ).

И аз с един въпрос за ей този музей- да го включвам ли в програмата си за март?! 🤔
https://www.instagram.com/p/CZr1yYVA1tB/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

# 295
Ако преди това си бил в Утопия Уорлд, ходенето ти до Принцовите острови ще е безпредметно.
През цялото време ще правиш сравнение с това, което си видял в и от Утопия и това, което е на Принцовите острови и ще съжаляваш, че си си изгубил един ден в Истанбул.
Не съм бил догодина мислим да ходим Blush

# 296
# 297
  • София
Скрит текст:
Стана ми интересно! Какво имаш предвид? Утопия Уорлд ми излиза, че е лъскав хотелски комплекс в Алания. Как го свързваш с Принцовите острови? Или има и нещо друго с това име?

Иначе и аз не бях очарована от посещението на Буюкада. Бяхме в началото на април. На отиване дългото пътуване го приехме някак, защото ми беше интересно да гледам как спираме на различните острови. После на острова обиколихме малко, но всичко наоколо беше или запуснато, или строителна площадка. Навсякъде бръмчаха камиончета със строителни отпадъци/материали. Може би ако бяхме отишли в сезон, усещането щеше да е друго. Но за толкова години не се накарахме да повторим. Да, има красиви вили, но май с това всичко се изчерпва. Не сме опитвали да ходим извън градчето, защото знам, че изкачването до манастира и до изоставената дървена сграда-сиропиталище е голямо. Разходихме се около 1 час и побързахме да се качим на ферибота, който беше около 12-12,30 часа. Връщането ни се стори безкрайно дълго. Дори май бяхме задрямали на студа. Simple Smile Бяха водили някакви ученици на острова и във вътрешното помещение на ферибота не се издържаше от шум. Simple Smile

# 298
  • София

Стана ми интересно! Какво имаш предвид? Утопия Уорлд ми излиза, че е лъскав хотелски комплекс в Алания. Как го свързваш с Принцовите острови? Или има и нещо друго с това име?

Таня, правилно си видяла. Утопия Уорлд е хотелски комплекс в Алания. С една малка поправка, че не е лъскав комплекс, а хотелът с най-прекрасната панорама от цялото Анталийско крайбрежие, защото е на висок хълм, а територията му е като ботаническа градина. Като сложиш и изключително красивите вили с уникална панорама просто ако си бил там не е необходимо да се си губиш времето с Принцовите острови, които според мен не си струват ходенето до там и губенето на цял един ден, който можеш в Истанбул да оползотвориш далеч по приятно.
Но това е мое мнение разбира се и не ангажирам никой с него.
Ако ти е още интересно за Утопия Уорлд ето линк към отзива ми за хотела. В него има доста снимки затова ще можеш да разбереш какво точно съм имал предвид.
Малко е дълъг, но пък вътре има и за Истанбул като компенсация Simple Smile
https://www.bg-mamma.com/?topic=1248276.msg41334822#msg41334822

# 299
Здравейте!
Отдавна искам да посетим Истанбул. И понеже ще сме с деца на 13г. и 6г. мисля да посетим подходящи за тях места. Може би за 3 нощувки - 4 дни. Искам задължително:
1. Да направим разходка с корабче по Босфора.
2. Да се качим на кулата Сапфир и виртуална разходка с хеликоптер.
3. Да посетим някой от аквариумите.
4. Леголенд, може би.
5. Да посетим азиатската част.
6. Миниатюрк.
Ще се радвам да споделите за деца атракции и да са комбинирани подходящо, за да стигне времето. Ще пътуваме с кола, не съм сигурна, че с градския транспорт ще се справим, а и малкото дете не знам, колко би издържало.
Как бихте си организирали подобен вид екскурзия?
С какъв транспорт бихте тръгнали?
Какви места бихте посетили с деца на тази възраст?
Ако знаете за пътеписи с подобни изисквания, моля да ги споделите.Relaxed
Препоръчвам музея на Техниката (на Рахми Коч) мисля че ще се забавляват.
Тъкмо прекарахме 5 дни с 15 годишен тийнейджър и почти 6 годишна госпожица. Горещо препоръчвам да ползвате градския транспорт. Лесно се научихме как се зарежда Истанбулкарт, и макар че бяхме с организирана екскурзия, се разхождахме сами. Шофирането на кола ми се струва голямо предизвикателство в този град. Сигурно се свиква, но за мен изглежда голям стрес. Мъжът ми категорично отказва да шофира в Истанбул.
С приложението Moovit обикаляхме града до всички места, които искахме да посетим. Децага до 6 пътуват безплатно.
Препоръчвам за тях Истанбул Аквариум.
Ние държахме да видим Вселенската Патриаршия с църквата до нея, в която има чудотворна икона и парче от колоната, на която е бил бичуван Исус. Разбира се, църквата на първото число, (интересна е тази традиция с ключетата) и българската църква "Свети Стефан".
Разходихме се по Истиклял. Много, много се смяхме на атрактивния стил на продаване на уличен сладолед. Исках само за децата да купя, но твърдоглавието на продавача ме надви - продаде и на мен. Не съм яла по-скъп сладолед в живота си, но видеото от играта със сладоледа   е феноменално.
Тийнейджърът се възхити от азиатската част - Кадъкьой. Другият път ще прекараме повече време там.
Децата са много впечатлени и от шоу програмата на корабчето по Босфора, на което бяхме.
 Горещо препоръчвам също и музея на шоколада Pelit.  Има и музей на играчките в азиатската част, но нямам лични впечатления. Оставих го за следващ път, както и Сапфир. Миниатюрк ще ви е интересен за вас, но едва ли децата познават прототипите на обектите, за да ги оценят. Може би на следващо ходене..

Апаратите за зареждане приемат банкноти от 200 лири.

Общи условия

Активация на акаунт