Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета. Отново е есен. (Тема 31)

  • 204 442
  • 2 261
  •   1
Отговори
# 2 145
  • Мнения: 1 907
Благодаря за хубавите думи, момичета Hug Ани, Heart
Аз не обичам да се снимам, рядко се показвам, но пък темата е за това и да гледаш другите, без поне от време на време да им помахаш от монитора, не ми се вписва в стилното поведение Blush

Elanor, не знам дали е ретро палтенцето. Ако е ретро - значи аз обичам ретро и често се нося така.
С една дума - на мен ми харесва, дава чудесни възможности за комбинация в по-спортен или по-елегантен стил.
Не се интересувам особено дали нещо е модерно или не - щом съм преценила, че ми отива, си го нося с удоволствие.
Фигуралните чорапи на Ани много ме зарадваха - любим начин са ми за разнообразяване на гладки рокли!

# 2 146
  • Мнения: X
В днешно време сякаш няма нищо ретро, защото всичко е актуално.(:

# 2 147
  • Мнения: 4 739
Добре изглежда, с един колан отгоре и е готово за носене.

# 2 148
  • Мнения: 9 486
Аз бих носила това палто, не знам дали е ретро, но ми хересва.
На така добре скроено и с леко висока талия, колан не бих сложила.

# 2 149
  • Мнения: 33 033
Юхуууу, който видях е страхотен! Пепси, Пепси с това тяло за какво са ти тренировки. Дядо е настанен, нахранен и легна да спи. Аз използвах да напазарувам и взема Геокса, докато ММ го пази.Права беше Ани, грубовато стои с тая грапава кожа. Върнах я. Дядо каза, че утре тръгвал по кафетата! Joy За това го обичам, защото е оптимист и гледа над нещата като мен. И студентите му толкова го обичаха.
Сивото палтенце е супер, не се интересувам от моди, харесва ли ми, нося го.
Харпи, херпесът е вирус за цял живот, веднъж заразени дреме в нервните окончания. При спад на имунитета се активира. В Сф в инфекциозния център правят ваксина срещу често повтарящи се херпеси!

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 16:21 от mimi.7299

# 2 150
  • Мнения: 438
Благодаря ви момичета, ще си го нося Hug
Херпесът наистина е за цял живот, аз никога не съм имала (чукам на дърво), но майка има и винаги когато е под стес и притеснения й избива и е мъка. Не знаех че има ваксина, ще се поинтересувам.

# 2 151
  • Мнения: X
Извинявам се, че така безцеремонно нахлух в     тази любима за мен тема. Настроението тук е винаги страхотно и с удоволствие чета споделения опит и съвети.
Ползвала съм този крем срещу херпес и се оказа много ефикасен:

# 2 152
  • Мнения: 33 033
Зовиракса е перфектен, но той лекува симптоми, да не говорим, че не е съвсем безвреден! Със същата съставка е българския Ацикловир. Но при често повтарящи се херпеси трябва да се търси причината.

# 2 153
  • София
  • Мнения: 7 464
На мен също при стрес ми излиза, на всички важни събития - бал, сватба, задължително съм с херпес. Не ми беше излизал няколко години, преди месец някъде цъфнах. На мен нищо от тези неща не ми помага. Каквото и да съм пробвала, все отнема една седмица, за да мине.

# 2 154
  • Мнения: 15 775
Наде, още поне 50 да си все такъв фит § трим шемет с вкус за хубаво шоу, хубаво пиене и хубав роуд трип! ТМ на ръце да те носи!

Ветрена ни е абсолютна прекрасница - не само като физика, а и като излъчване! От тези хора дето като те погледнат и те привличат към себе си!

Леле, Пепси, да ги скриеш тези крака веднага! Жал нямаш ли към по-младите в групата?!? Ще ги комплексираш девойките!

И Ани успях да видя с полата и ботушите и съм 100% твърдо ДА!

Аз се сдобих тук с два  - три подаръка, ще се смеете какви. Точно чанти, които казвах, че няма да си купя заради логото! Вселената се подсмихва...
Grinning Затова и вече не казвам никога НИКОГА, защото вселената е от ж.р. и много обича да се изгаври с тези от нас, дето са твърде еднолинейни и се взимат твърде сериозно Wink

Агент, ако скоро се сдобиеш с рецептата пусни я тук. Аз намерих нещо на български, а тази подправка изглежда като от Берьозка, утре отивам да я търся. Звучи много вкусно.
http://www.vkusnoteka.bg/2015/05/blog-post_27.html
Сдобих се аз, Гал, как ще пропусна! Още вчера на ставане с първо кафе и пратих имейл "Знаеш, че си направила нещо ужасно вкусно, когато колежката ти почне да го гугълва в 6:30 сутринта в Неделя след като е преяла със същото в Събота вечер. Давай рецептата!"  Grinning Oще в 2 следобед имах отговор, и то какъв - автентична Кавказка поезия, а не рецепта! Ще копирам тук за вас имейла на прекрасната Тамара и рецептата на баба и. И после пак някой да ми каже, че нямало нужда от екстравагантните ми комплименти Simple Smile
Скрит текст:
Dear S***, you made my day!!! It is the best compliment I ever had, as back in Armenia/Georgia people could say like 'yeah, that's great one, seems you know how to cook" 😂

So, the recipe (I will switch to Russian if you don't mind, since you inspired me to write it so, to know not only the process but also the witchery element of the process))

Курица -1.3 кг
Лук - 4шт, среднего размера
Морковь - 2 большие шт.
Свежая кинза - 1 пучок
Чеснок - 5-6 зубчиков
Грецкие орехи - 500 гр
Белый винный уксус - 2ст. ложки
Соль - по вкусу
Сушеная кинза (cilantro) - 1 чайная ложка
Хмели-сунели - неполная чайная ложка
Уцхо-сунели - полная чайная ложка
Шафран - чуть больше чайной ложки
Паприка (сладкая) - чайная ложка

Заранее можно купить белое вино (армянское Koor подойдет), чтоб в долгом процессе не утомиться и не сожалеть о начатом предприятии, которое может затянуться на 2 часа и более.

Обычно курицу варят так, чтоб очень мягко и кости сами решили покинуть мясо, но я избалованная американскими супермаркетами и покупаю boneless skinless chicken breast and thighs. В кастрюлю с курицей без сожаления целыми морковь и кинзу, заливаю водой, соль и немного черного перца (тот что не молотый) - все это варить  до полной мягкости, бульон должен получится приблизительно 1,7 литров.

Сцеживаю бульон в отдельное место и пусть он стоит в сторонке, ждет своего часа. Морковь и кинзу - можно уже выбросить, они свое дело сделали. Курицу на средние куски разделяю и - отдельно, тоже пусть пока отдохнут.
Нарезать лук мелко (слезы будут течь рекой, как река Арагви неподалеку монастыря Мцхета, одно из красивЕйших мест Грузии, Лермонтов тоже писал об этом, в том самом Мцыри, и да, лучше макияж снять заранее, мужа и детей предупредить, чтоб не бросались и не спрашивали, что случилось). А да, лук - лук обжарить до золотистого цвета, немного остудить.

Тут можно еще глотнуть вина, так как пойдет шумный процесс (я люблю все это прокручивать в блендере, да не услышит меня моя покойная бабушка Тамара Бабо, светлая ей память, которая вручную все это в специальной толкучке измельчала) - берем блендер - кидаем туда орехи (желательно чтоб не очень темные), чеснок, жареный лук и заливаем немного бульона так, чтоб орехи в процессе не загустели и не остановили весь этот процесс в пробке. Пусть это доходит не до состояния полной каши, а такой вот текстуры, чтобы почувствовать языком текстуру - там живут орехи.

И так - теперь уже точно нужно будет глотнуть еще вина, чтоб храбро взглянуть на кухню - грязной посуды будет гора, как в Казбеги (тоже необходимо вдохнуть эту красоту лично, если посетить Грузию), махнуть рукой и продолжить этот волшебный процесс, в ожидании как потом все тебя будут хвалить, такую уже всю из себя королеву, может уже немного и пьяную.)))

В кастрюлю выкладываем из блендера всю смесь (если блендер небольшой, придется все это прокручивать порциями), кладем на огонь, и начинаем вливать постепенно бульон, размешивая все образовавшиеся комки - в процессе, благодаря текстуре орехов - бульон слегка загустеет, и начинаем запускать туда наш бомонд - специи - все по списку и все с улыбкой Моны то что Лиза ))) - соль, сушеная кинза, хмели-сунели, уцхо-сунели, шафран, паприка. В конце, когда это уже все слегка кипит минут 5 - выключаем, и пробуем - и начинаем уже добавлять те специи, которые, по-нашему ощущению, просятся еще немного в эту экзотическую смесь - доверяем своим ощущениям на все 100 и в конце перемешиваем уксус.

Соус готов! Берем красивую глубокую тарелку (уже какая есть, самая красивая, чтоб на стол и чтоб все сразу вилками туда потянулись) - слой курицы выкладываем и поливаем соусом, подом другой слой курицы - и поливаем соусом так, чтоб вся поверхность покрылась и на несколько часов (желательно на ночь). А уже когда всю эту красоту на стол, кокетливо добавим зерна граната, а сбоку веточку кинзы! И да - уже к процессу поедания лучше купить красное грузинское вино - хотя классики гастрономического искусства советуют к сациви 'яркие сухие вина', я бы на стол поставила грузинское красное Саперави, ну или Мукузани.

And if you have any questions during the process you are always welcome to bother me with questions. And regarding the spices - I guess they will be available in Newton's  Russian store, but next week as a prize for the best compliment I will bring you some xmeli-suneli, shafran and utskho-suneli which I still have from the land of Georgia.

Best!
Tamara

https://translate.google.com/
PS Mimi, аз не се мъча и не превеждам, твърде мързелива съм за това. За тази работа си има Гугъл транслейт и ми трябват 2 сек за селект - десен клик, автоматизиран превод и копи-пейст обратно в темата Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 16:48 от Agent Provocateur

# 2 155
  • Бургас
  • Мнения: 7 661
Благодаря, Агент! Купих хмели-сунели, другото доколкото разбрах са кориандър и сминдух.Свеж едва ли ще намеря, но да не издребняваме.Вино имам.Приходи ми се в Грузия, чувала съм много хубави отзиви.Не можах да отида на грузинския балет, но следващия път.

# 2 156
  • Мнения: 33 033
Галя, в Новата зала Арена в събота танцуваха грузинците, било е разкошно, но аз имах работа и не можах да отида!
Гале, като направиш ястието да кажеш как е?

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 19:07 от mimi.7299

# 2 157
  • Мнения: 2 916
Ехааа,  веднага си записах тази рецепта Agent Provocateur. Не, че се скъсвам да готвя месо, но  тази  виноподкрепителна рецепта като нищо може и да я сготвя някога Simple Smile.
Благодаря за хубавите думи дами, макар да нямам принос за структурата си Simple Smile. Скривам краката веднага, въпреки че  от пет г. позагубиха форма, особено левия. Ако някой препоръча селективни упражнения за прасец ще съм безкрайно благодарна. Буквално се стопи завалията вследствие на пареза.

# 2 158
  • Бургас
  • Мнения: 7 661
Галя, в Новата зала Арена в събота танцуваха грузинците, било е разкошно, но аз имах работа и не можах да отида!
Гале, като направиш ястието да кажеш как е?

Мими, имаше лоши отзиви за залата иначе балетът е бил уникален .То май само аз ще си ям, но много обичам орехи и се надявам да ми хареса.

# 2 159
  • Мнения: 33 033
Пепси, имам прасец в излишък, да давам ли?Joy След 20 години по 20 км през уикенда колело бая ги напомпах!

Общи условия

Активация на акаунт