Естетични процедури за лице и тяло – 52 тема

• 82 670
  • 781
  •   1
Отговори
# 720
Аз пък исках да попитам за тези “колагенови конци”, които така красиво заличават бръчките - от ден до пладне ли е ефектът им? Ако някой е правил процедурата, всичко споделено за нея от първа ръка ще е полезно, също и цена/място:))? Благодаря!

# 721
Здрявейте,много информация и ми става каша в 50 годишната ми глава:laughing: Суха ми е кожата,косата,поддържам се с почисване,правих карбонарен пилинг, правих плазмолифтинг два пъти,но нещо не ми хареса,и,в смисъл сякаш ми подпухна леко лицето,спука ми се капилярче,точно на скулата в къщи серум,крем среден клас.
Чудя се мужду радиочестотен лифтинг, мезотерапия с ......,микронидлинг./в малкя ни град няма голям избор/

# 722
Въпрос относно Морфеус 8 за околоочна зона. Имам стар филър под очите, който ми създава проблеми от дясната стара. Проблемът е само при усмивка, защото кожата ми се е разтегнала от филър и съответно се бръчка повече. Под лявото око нямам такъв проблем, там си изглежда нормално. Бях на консултация и ми препоръчаха да правя стягащи кожата процедури като Морфеус. Замислям се дали да не направя само околочната зона. Дали може да стане по-зле според вас? Филърът сигурно ще се доразгради, което е ок за мен, но ме е страх да не мигрира, да се образуват някакви торбички или пък да ми се набръчка още повече кожата.

# 723
Аз пък искам да ви питам - как се решавате на всичко, което правите? Как не ви е страх от странични ефекти или от влошаване на състоянието? Как не го мислите? Например филър под очи ми звучи ужасно страшно на мен (нищо лично). Аз имам нужда или от много филър или от мини фейслифт за да ми изправи назолабиалните от слабото лице ама да ви кажа, от всичко ме е страх. Хем искам, хем не, вие как го правите?

Да допълня, че не съм луда четяща всичко в нета, нито хипохондрик, но чета подробно какво представляват процедурите и отзиви на хора от тях (главно извън Бг) ии от всичко се самоотказвам Simple Smile

# 724
Ами преди няколко години не беше страх от нищо и много-много не го мислих, доверявах се изцяло на специалистите. Grinning В началото беше добре, чак сега имам някакви проблеми, само при усмивка се забелязва и май само аз си го забелязвам, понеже се вглеждам твърде много в лицето си. Не е нещо чак толкова фрапиращо и не мисля, че от околните се забелязва.
Сега обаче съм станала по-страхлива и премислям всякакви процедури по 100 пъти и все ме е страх, все не се решавам и съм недоверчива. Реално погледнато, всяка една манипулация носи рискове. И един аспирин да изпиеш може да получиш алегична реакция.

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 14:35 от kalina_pehlivanova

# 725
Greenbabybee, затова и аз онзи ден писах с молба за сравнение бг и чужбина.
В Инстаграм следвам доста клиники и виждам големи разлики в подхода. Имам чувството, че в Бг всичко се прави на макс и на момента, без да се мисли за последици в дългосрочен план. Онзи ден гледах как на една дама са й сложили 13 мл. в цялото лице... След две години колко ще трябва да й сложат, за да опънат разтегнатата кожа?
От много време чуждите специалисти публикуват къде точно се слага ботокс, за да се постигне конкретен ефект. Не слагат в цялото чело, че да се постига ефект на мумия.
Имам две приятелки, които в спокойно състояние изглеждат идеални, но усмихнат ли се, се появяват едни хлътвания под очите, отстрани до носа и тн.
Все повече оплаквания има от алергични реакции и се налага предварително да се поставя противоалергичен препарат, което мен лично много ме плаши - все едно ние знаем, че организмът ще реагира на чуждото тяло и затова предварително се ползва противоалергично...
И понеже много се информирам и филмирам, нищо не си направих, освен оперативна блефаропластика и един Venus glow. Ще пробвам с някакви апаратни процедури и лазери, защото продължава да ме е страх от филъри, а към скинбустер на Restylane направих алергия преди пет години.

# 726
Да, така е. И аз не одобрявам масовия подход тук, също и това, че всяко ново нещо се промотира като панацея, а то всъщност се оказва нищо кой знае какво, дори понякога след него става по-зле (конкретно се сещам как се гръмна покрай Морфеус8, че е алтернатива на фейслифт, пък после излезе, че нито е толкова действащо, нито толкова по-щадящо и с много недоволни от "резултата"). Естествено, има и доволни и да, сферата е субективна. Тук потребителска писа за Испания и хармониката (или скулптра, не помня, но пак у нас се препоръчва масово, а там не ). Аз, например, съм недоверчива и не знам как да филтрирам лекар, на който да се доверя за лицето и здравето си. Има и потребителка в темата, изгорена от лазер...

Чета тук от близо 2г,  защото съм млада за увисналостта на лицето ми, но смелост (или безразсъдство 😁) нямам. Интересна ми е психологическата част на смелите дами тук Simple Smile и всеки въпрос, който ви задавам е с любопитство и добронамереност. Моля никой да не се засяга ❤

# 727
Каквото и да си говориме тук всички ходиме при лекари, говориме с тях и понякога искаме второ лекарско мнение.
Повечето неща, които си слагаме са обратими..

Това по повод смелостта Simple Smile

# 728
Да ви питам - едната ми вежда е паднала по-ниско от другата, съответно и клепачът изглежда паднал. Като я повдигна с пръст да изравня с другата изглежда ок. Това с ботокс може ли да се оправи и правят ли се някакви тестове за алергии преди да се слага - имам алергии към храни и лекарите преди интервенции винаги ми искат тестове за упойките.
А и бързо ли изчезва ефектът от ботокса при по-усилено трениране с тежести 5 пъти седмично?

# 729
Няма да се вдигне клепачът, веждите може да се уеднаквят, да.По-скоро може леко да се вдигне края на веждата.Поне при мен така става.

# 730
Аз се доверявам на науката и медицината и избирам специалисти, които ежемесечно ходят на семинари по света и също така - самите те изглеждат добре. Още повече, работя в компания, в която се правят голяма част от тестванията на продуктите (Juvederm, Restylane, Morpheus Sunglasses и знам какви са процесите и че място за грешка няма. Например, Morpheus 8 е вълшебен апарат, който обаче масово се използва от некадърници и затова има хора със щети. В България за Morpheus 8, освен на Трендафилов, на никой друг не бих се доверила. Бодат си те с над 2 и после защо са ми степени мазнините. Влизаш и директно те почват. Аз, преди първата процедура, сигурно 1 час обсъждах с него и смятахме на всеки см от лицето ми, каква настройка да прави. Опипва ме, мери, гледа. Затова при мен резултатите са уау, както и при повечето негови пациенти.
Зъболекар или дерматолог, който изглежда по начин, плашещ окото, няма да дам да ме пипне - напр. Соми, Каляшева (въпреки, че при нея правих устни за пръв път и бяха ок, но други части от лицето ги прави страшни), Ганчеви, Денкова,  Ванеска не изглежда обезобразена, но ми е неподдържана и с тези конци, които вече разбрахме, че са кауза пердута и нищо не правят. Мога още много имена да изброявам.
Като цяло, май само Михайлов, някои от лекарите в Дерма акт и това са специалистите, които "стават" в България и най-вече - запознати са с всичко ново и ежемесечно си обогатяват знанията. Другото е на конвейер. Има един Марковски, този направо ме разбива с неговите устни. И Бончев също. И двамата са зъболекари.

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 16:22 от KPP

# 731
Моят филър под очите е правен в Дерма акт, но при д-р Присадашка.
Иначе си писах с една друга дама, която е правила Морфеус в Дерма акт, май при Трендафилов. Каза, че не е забелязала някаква съществена разлика в лицето си след процедурите. За постигане на леко освежаване не знам дали си залужават тези ужасни болки, които всички описват. Аз съм недоверичва. Grinning
Ако се реша все пак да направя, ще пиша какви са били резултатите при мен.
Иначе пък от процедурите за тяло съм много доволна. С една мезотерапия ми се изчисти целулитът, който ме дразнеше, на 90 процента (нямам много и като цяло съм слаба). Бих повторила след време, но сега нямам нужда. Поддържам резултата с антицелулитни масажи и спорт.

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 16:50 от kalina_pehlivanova

# 732
От 1 процедура  Morpheus няма да има ефект. Трябва пакет от минимум 3 и после поддържане поне 1-2 в годината. Чак толкова вълшебен не е.

# 733
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Алена,тук ли си,за да поемеш отново темата?

На въпроса - Толкова съм любопитна за всякакви процедури,че страх нямам от нищо.Единствено поставям под въпрос болката,защото съм с нисък праг и хич не търпя,но ето,вече 4 пъти си правя устните и изтърпявам.
И околоочен контур си правих (боля си сериозно,ама и това изтърпях).

За хубав резултат (без да се правим на маймуни,на които ни личи от 2км,че сме наблъскани с какво ли не) всичко си струва.

За Дерма Акт не знам колко са специалисти,честно казано.
Трендафилова ми сложи 10-11 единици ботокс преди 2-3г,а ме таксува за цяла зона.Направи ми лошо впечатление тогава. Но иначе беше откровена и каза,че нямам бръчки и резултат няма да видя,но аз просто от любопитство си сложих.

Хаджийска ми прави устните,но толкова бързаше да си ходи (имаха забавяне с пациентите и аз бях последна в следработно време),че дори не изчака лидокаина да хване.Няма да ви описвам каква болка беше.Сълзите ми текат като река.По едно време й казах,че не издържам вече и искам още крем.
Една дерматоложка ми направи разкошни устни,сега ще й потърся името. Клаклова.

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 20:13 от Adoralova

# 734
Да, това е ясно, че с една Морфеус не става. Ако ще правя, ще са 2 процедури.

Общи условия

Активация на акаунт