Нашите любими торти - покрития, глазури и фигурки за тях - тема 141

• 32 221
  • 379
  •   1
Отговори
# 330
Мики, торта капрезе ми е любима Heart Eyes това ми е единият вариант.
Другият ми е това с ядкова основа
http://yoli-www.blogspot.com/2014/06/blog-post_22.html

Може би към второто клоня, но още събирам идеи. И малини задължително, хах

# 331
zenata, погледни тази - Сурова Шоколадова торта с домашна Нутела и малини.
Не съм я правила, но все някога ще ѝ дойде редът. Звучи и изглежда вкусна, а и е ефектна.

Mikkey, макар и със закъснение, да си честита. Името ти да ти носи много здраве и късмет.
Както винаги перфектно, ефектно и вкусно.

Vox, здраве и късмет и на твоите именички. Чудно руло си спретнала. От опит знам, че е и много вкусно.
С ананас, киви и ягоди също се получава добра комбинация.

# 332
  • In transit
Жената, тортата на Йоли обаче е с глутен, ако я направиш с бишкотите, т.е трябва да ги замениш. Може с безглутенови бисквити, например. Иначе изглежда добре. 
Тази шоколадова торта с малини ми е любима, само блата може да се замени с безглутенов.
Ако искаш по-ядкова да ти е основата, замени част от бадемовото брашно с орехово, там се усещат повече ядките, като текстура.

2в1, благодаря ти!

# 333
2в1, чудна идея ми даде, ще пробвам и с киви и ананас. Hug

Рулото определено измести торта Павлова в домашната класация. По думите на баща ми е направо шедьовър. А аз съм впечатлена, как с едни и същи продукти,  в зависимост от начина на изпълнение се постига коренно различен резултат.

# 334
Мики, точно основата се чудя с какво да заменя и да е ядково, за да има хрупкавост някаква. Иначе е вкусна. Не ми се занимава и няма да имам време да пека, заменям брашна и т.н. та търся нещо бързо Stuck Out Tongue Winking Eye
Рулото Павлова е чудно

# 335
  • In transit
Мики, точно основата се чудя с какво да заменя и да е ядково, за да има хрупкавост някаква. Иначе е вкусна. Не ми се занимава и няма да имам време да пека, заменям брашна и т.н. та търся нещо бързо Stuck Out Tongue Winking Eye
Рулото Павлова е чудно
В такъв случай купи едни бисквити Gullon. Избери безглутенови, те имат доста варианти, вкл. хрупкави с мюсли, ядки, сушени плодове и шоколадови. Добави им някакви натрошени ядки, масло и си готова с блата. Другото ти е крем и малини.

Сетих се още нещо, за хрупкавост на блатовете. Може да им добавиш парченца шоколад, каплети малки, от Лидълските, например или печени зърна какао. Много обичам да ги добавям. В ДМ има такива.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 18:06 от Mikkey

# 336
О, да, зърна какао е супер идея.

# 337
Не мога да се стърпя да не ви покажа, какво направих с 6-те жълтъка, които ми останаха от руло Павлова. Но понеже няма общо с темата за торти, ще публикувам в скрит текст.

Скрит текст:
Чудих се какво да ги правя тези 6 жълтъка, не исках да е сладкиш и така се сетих за това руло от тиквички и моркови на грил, чиято идея видях във фейсбук. Промених малко оригиналната рецепта, защото слагах на око от това с което разполагах.
Блатът е от настъргани и добре изцедени тиквички и моркови, магданоз, сол, кашкавал и 6 жълтъка. Grinning
Разпределя се между два листа хартия за печене и се пече на грил скара. Моята смес стигна за 3 блата.
Плънката е по желание и според вкуса на всеки. Аз намазах готовия блат с крема сирене, отгоре сложих сотиран спанак с масло и чесън, шунка, резени домат и авокадо. Получи се много вкусно и се приготвя сравнително бързо.

# 338
Не мога да се стърпя да не ви покажа, какво направих с 6-те жълтъка, които ми останаха от руло Павлова. Но понеже няма общо с темата за торти, ще публикувам в скрит текст.

Скрит текст:
Чудих се какво да ги правя тези 6 жълтъка, не исках да е сладкиш и така се сетих за това руло от тиквички и моркови на грил, чиято идея видях във фейсбук. Промених малко оригиналната рецепта, защото слагах на око от това с което разполагах.
Блатът е от настъргани и добре изцедени тиквички и моркови, магданоз, сол, кашкавал и 6 жълтъка. Grinning
Разпределя се между два листа хартия за печене и се пече на грил скара. Моята смес стигна за 3 блата.
Плънката е по желание и според вкуса на всеки. Аз намазах готовия блат с крема сирене, отгоре сложих сотиран спанак с масло и чесън, шунка, резени домат и авокадо. Получи се много вкусно и се приготвя сравнително бързо.

Уникална идея. Всъщност точно се чудех какво да направя с жълтъците. Преди правех с тях само някакви разкрасителни маски , или ги хвърлях. Сега ще пробвам това и съдейки по продуктите, които са ми любими, то -със сигурност ще ми хареса предложението ви.
Иначе Павлова ни е любимата вкъщи. Понякога правя мини тортички Павлова и дори ги слагам като десерт в кутийките за обяд за училище на децата. Истински празник е за тях. 🙂

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 23:39 от The Queen1

# 339
  • Euskal Herria
А аз ще моля за изпитани рецепти за Павлова - и за тортата, и за рулото.

# 340
  • In transit
The Queen1, с жълтъци се правят повечето кремове - брюле, пастичера(сладкарски), каталана и други.

# 341
𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮, рулото Павлова, направих по тази рецепта:
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%BE%D0%B4%D0%B8

Другият път ще пробвам с 4 белтъка по тази рецепта, защото искам да преценя, кое количество от сместа е по-подходящо за тавата, в която пека.
https://vkusnosbety.blogspot.com/2022/08/blog-post_31.html

# 342
  • Euskal Herria
Благодаря, vox! 
Понеже не харесвам маскарпоне, ще го заменя с обикновено крема сирене.

# 343
  • Русе
Скрит текст:
А аз ще моля за изпитани рецепти за Павлова - и за тортата, и за рулото.

# 344
Много благодаря за идеите за Орео тортата,мисля че що годе ми се получи поне на външен вид, утре ще видим вкуса..
Направих маслен крем с начупени Орео бисквитки вътре за пълнеж на тортата, и я измазах със син сметанов крем (така я искаше малкият).. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт