Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 36 896
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Много интересен казус мина покрай мен - отказана виза на едното от две деца (детето е под 10 г)? Родителят има американско гражданство...
На какъв принцип вземат такива странни решения? Един вид детето не може да отиде да си посети роднините(баби, дядо), които живеят там от години..Съответно сега няма как да пътуват..
Чували ли сте подобен случай?

Ако единият родител е американски гражданин, вероятно и детето е американски гражданин, следователно, не може да му се издаде виза.

# 421
Здравейте, не можах да намеря информация и се обръщам към вас. Попълних формуляр DS160, но след това установих, че съм допуснала грешка. Мога ли да анулирам формуляра и да попълня нов?

# 422
Ако не сте платили още, просто зарязвате стария формуляр и попълвате нов, имам няколко зарязани заради забравен номер. Ако сте платили не знам, пишете им да видите.

ПП на мен ми поправяха името на гише в консулството, ха ха Grinning

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 00:52 от neuromancer

# 423
Ако не сте платили още, просто зарязвате стария формуляр и попълвате нов, имам няколко зарязани заради забравен номер. Ако сте платили не знам, пишете им да видите.

ПП на мен ми поправяха името на гише в консулството, ха ха Grinning

Не съм платила още. Точно за името става въпрос, помислих си, че съм единствената дето не си е написала правилно името Simple Smile Успокоих се...

# 424
Много интересен казус мина покрай мен - отказана виза на едното от две деца (детето е под 10 г)? Родителят има американско гражданство...
На какъв принцип вземат такива странни решения? Един вид детето не може да отиде да си посети роднините(баби, дядо), които живеят там от години..Съответно сега няма как да пътуват..

Ако единият родител е американски гражданин, вероятно и детето е американски гражданин, следователно, не може да му се издаде виза.
Детето се е родило, когато родителите се върнали във България (след години) и не са му вадили паспорт до сега. Майката е била с туристическа виза там, но за малко време.
Сега вадят паспорти и на двете деца.

# 425
Аз си бях объркал рождения ден. И разбрах вечерта преди интервюто. На място им казах, поправиха го с химикал, но казаха, че визата се издава спрямо данните (име, рожден ден и т.н. ) спрямо данните от паспорта, а не от DS-а.

Аз да попитам друго - има ли тенденция по времето на Тръмп отказите на визи да са били повече? Че аз имам за 10 години, но се чудя на родителите кога да им вадим. Сега или след година - като наближи време за пътуването

# 426

Детето се е родило, когато родителите се върнали във България (след години) и не са му вадили паспорт до сега. Майката е била с туристическа виза там, но за малко време.

Ако единият родител е американски гражданин, детето пак е много вероятно да има и то американско гражданство, няма значение къде се е родило

# 427

Ако единият родител е американски гражданин, детето пак е много вероятно да има и то американско гражданство, няма значение къде се е родило
Човекът е българин, преди да се ожени е живял в Америка, след това се е завърнал в БГ.Явно не са предприели действия преди това.

# 428
  • Sofia
Аз да попитам друго - има ли тенденция по времето на Тръмп отказите на визи да са били повече? Че аз имам за 10 години, но се чудя на родителите кога да им вадим. Сега или след година - като наближи време за пътуването
Не знам колко е достоверна информацията от ChatGPT, но:
Цитат
The average B visa (tourist/business) refusal rate for Bulgarian applicants has seen changes during the Trump and Biden administrations.

During the Trump administration, the refusal rates for Bulgaria's B visas were as follows:

FY 2017: 17.27%
FY 2018: 16.86%
FY 2019: 14.47%
FY 2020: 11.08%

During the Biden administration, the refusal rates were:

FY 2021: 10.79%
FY 2022: 10.01%

Но има логика, тъй като отказването на визи са на първо място политическо действие.
Иначе разликата през последната година от мандата е близка до тази през първата на Байдън.
Все пак при Байдън е спаднала до 10% през 2022.

# 429
  • USA
Щом вадят Амер. паспорти на децата значи има задействана процедура за гражданство, няма как да му се издаде виза, зависи о т годините на детето..понякога задействана процедурата анулира или стопира издадените визи.

# 430
Дори и да няма задействана процедура, като видят, че единият родител е американски гражданин, отказват виза, докато не се задейства процедурата. В някои случаи детето няма американско гражданство по рождение, в други има, но визи не издават, преди това да е ясно със сигурност

# 431
Може ли минавалите в скоро време интервю да кажат: доколкото знам, на входа може да оставиш за съхранение телефон и ключ? Но в инструкциите за интервюто (които вървят заедно с потвърждението) изрично пише, че не съхраняват никакви предмети.

# 432
  • София-Младост
Може ли минавалите в скоро време интервю да кажат: доколкото знам, на входа може да оставиш за съхранение телефон и ключ? Но в инструкциите за интервюто (които вървят заедно с потвърждението) изрично пише, че не съхраняват никакви предмети.
Честно нямам спомен, но телефона го изключвате, ключовете в джоба и влизате. Не оставяш нищо.

# 433

Аз бях миналата година на интервю. На входа оставих телефона, дадоха ми номерче и влязох в основната зала. На излизане срещу номерчето си взех изключения телефон.

# 434
Да, дават едно шкафче и там си оставаш електрониката. Носете си книжка или нещо служебно за чакането, защото си е дългичко, а на телефон не може да се щрака Simple Smile)).  И аз бях чела, че нищо не може да се остави, но отидох с такси и човекът ми поиска стотин лева да си оставя нещата при него, та не се съгласих и ги взех със себе си. Та там имаше шкафче за съхранение. Бях с раничка, документи, телефон, портмоне и ключове. Всичко, освен документите, май си оставих. Изобщо, прекрасно е организирано в посолството. Имаше и хора с книжки.

Общи условия

Активация на акаунт