Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 36 890
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
. Зададоха ни два въпроса - посещавали ли сме САЩ преди и кои са датите на нашето пътуване.
В смисъл, кои са датите на предишното пътуване (ако е имало такова) или кои са датите на предстоящото пътуване?  Как мога да знам кои са датите на предстоящо пътуване, щом не съм сигурен, че ще имам виза, как да купя самолетни билети? Когато имам виза, тогава ще купя самолетни билети (на някаква промоция) на датите, на които са най-ниски цените. Тоест ... цената определят датата, не ми трябва конкретна дата. Говоря за.. екскурзионно пътуване.

p.s. а това, че всички ще ми слушат отговорите, изобщо не ми допада. Предпочитам насаме да си говоря с хората, които ще ми задават въпросите. Нито искам да слушам чужди истории, нито другите да слушат къде и защо искам да ходя.

В такъв случай ,можеш да ги помолиш да те интервюират на "гише 1".Това е отделна стая с врата ,в която интервюто се води поверително.

# 406
. Зададоха ни два въпроса - посещавали ли сме САЩ преди и кои са датите на нашето пътуване.
В смисъл, кои са датите на предишното пътуване (ако е имало такова) или кои са датите на предстоящото пътуване?  Как мога да знам кои са датите на предстоящо пътуване, щом не съм сигурен, че ще имам виза, как да купя самолетни билети? Когато имам виза, тогава ще купя самолетни билети (на някаква промоция) на датите, на които са най-ниски цените. Тоест ... цената определят датата, не ми трябва конкретна дата. Говоря за.. екскурзионно пътуване.

p.s. а това, че всички ще ми слушат отговорите, изобщо не ми допада. Предпочитам насаме да си говоря с хората, които ще ми задават въпросите. Нито искам да слушам чужди истории, нито другите да слушат къде и защо искам да ходя.

В нашия случай питаха кои са датите на предстоящото пътуване. Ние отиваме на круиз за точно определен период. Резервирах самото пътуване без да заплащам. По този начин имах потвърждение за резервация по мейл, което можех да представя ако ми беше поискано.

# 407
  • Сф
Не е нужно да цитираш конкретни дати. Щом си за екскурзия, винаги можеш да кажеш, че смяташ еди кои си месеци, приблизително.

Гърне без похлупак, кое ти е странното за възрастните хора? Те отиват при децата си, едва ли някой ще работи нелегално. Младите необвързани, които си чула, най- вероянто кандидадстват за туристическа, но са потенциални имигранти и работници на черно. Те не искат такива хора.

# 408
Не е нужно да цитираш конкретни дати. Щом си за екскурзия, винаги можеш да кажеш, че смяташ еди кои си месеци, приблизително.
Ами.. то и това е трудно, но ... да. Като излязат промоционални цени на някоя авиокомпания, просто купувам за тези дати, където са с най-ниските цени, независимо кой месец (за предпочитане без зима, защото нямам предвид южен щат).  Отпуск мога да взема по всяко време. И вече като ми дадат виза, тогава ще дебна за самолетни билети.  Но ако на интервюто ме питат на кои дати ще пътувам... няма как да знам. Купя ли скъпи билети, пък накрая не ми дадат виза.. тогава всичко изгаря. А и все пак става въпрос за дестинация с поне 1-2 прекачвания и билетите не падат под 800 евро

# 409
  • София
Ами.. то и това е трудно, но ... да. Като излязат промоционални цени на някоя авиокомпания, просто купувам за тези дати, където са с най-ниските цени, независимо кой месец (за предпочитане без зима, защото нямам предвид южен щат).  Отпуск мога да взема по всяко време. И вече като ми дадат виза, тогава ще дебна за самолетни билети.  Но ако на интервюто ме питат на кои дати ще пътувам... няма как да знам. Купя ли скъпи билети, пък накрая не ми дадат виза.. тогава всичко изгаря. А и все пак става въпрос за дестинация с поне 1-2 прекачвания и билетите не падат под 800 евро
В твърде голям филм се вкарваш.
Направи си примерен план, без да мислиш за самолетни билети. За този план ще разкажеш, ако те попитат на интервюто. За конкретни дати няма да те питат, след като те сами съветвет да не купуваш билети предварително. Разбира се, спести им многословието си защо нямаш конкретни дати, какви точно билети ще търсиш и т.н.
Представи се като човек с възможности и само чакаш визата, за да си купиш билети. После няма никакво значение дали си представил програма за Ню Йорк на интервюто, пък си отишъл във Вегас - плановете могат да се  променят непрекъснато.
Съвет не само към теб за интервюто - отговаряйте кратко и ясно, не влизайте в полемики и дълги обяснения.

# 410
  • Сф
Много задълбаваш.
Като те питат кога искаш да пътуваш, отговаряш, че, ако всичко е наред другата пролет. Няма какво да влизаш в обяднителен режим

# 411
Да, правилно. Като наближи.. ще питам за подробности Simple Smile

# 412
Много точни съвети, сте дали по-горе. Многословието често изиграва лоша шега..
Аз самата го имам този проблем и на интервюто ще си наложа да не говоря, щом не ме питат. Осъзнавам, че всяка излишна дума може да бъде грешна и да ми докара отказ. Аз съм точно като споменатите горе, неомъжени, без деца и сигурно светвам в червено , като потенциален емигрант.
Извадих късмет първия път да ме одобрят.. дали и сега ще бъде така.

# 413
Не се притеснявай толкова. Simple Smile Аз взех Visa, въпреки че единственото "условие", на което отговарям, е, че съм омъжена (но ние пък пътувахме двамата с мъжа ми, та и това не знам, доколко е плюс за пред консула). Никакви връзки с България не бих могла да докажа, защото не съществуват такива в моя случай.

# 414

В нашия случай питаха кои са датите на предстоящото пътуване. Ние отиваме на круиз за точно определен период. Резервирах самото пътуване без да заплащам. По този начин имах потвърждение за резервация по мейл, което можех да представя ако ми беше поискано.
Къде ще ходите на круиз , и с коя компания е пътуването?

# 415
Здравейте на всички.
Разсъждавайки и правейки планове за нашето бъдещо пътуване до САЩ ,се замислих за едно нещо.
Когато попълвахме DS-160 ,писахме че ще правим пътуването през Октомври-Ноември тази година.
Но изникнаха други неща/пречки и няма да може да го направим тази година ,а ще бъде най-рано на пролет догодина живот и здраве. Въпросът ми е ,някой ще проверява ли това ,когато влизаме или тази информация е била нужна само за интервюто?Визите са ни 10 годишни .

# 416
  • София-Младост
Никой не проверява.

# 417
FBID10204749174914681, Карибски острови със стартова точка Маями. Сайтът е crusit.bg

Gevi86, никой нищо не проверява. Все пак в повечето случаи дават десетгодишна виза с която можете да си пътувате колкото и когато си пожелаете.

# 418
  • Down south
Все пак в повечето случаи дават десетгодишна виза с която можете да си пътувате колкото и когато си пожелаете.
И е така, и не е.
Дали ще бъде допуснат някой в страната решават граничните офицери.

# 419
FBID10204749174914681, Карибски острови със стартова точка Маями. Сайтът е crusit.bg

“ За сега сме били три пъти на Карибите, и по точно на  Насау, Бахамите. Два пъти с Royal на CocoCay и един път Ocean Cay – MSC Marine Reserve. Краят на Август отиваме на Бермуда с MSC този път без остров.

Gevi86, никой нищо не проверява. Все пак в повечето случаи дават десетгодишна виза с която можете да си пътувате колкото и когато си пожелаете.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 06:45 от FBID10204749174914681

Общи условия

Активация на акаунт