Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 36 890
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
  • Down south
Исках да прочета написаното, но движещият се аватар ужасно ме разфокусира.
В никакъв случай да не споменава приятел, запознанство със семейство и т.н.
Те ще изиграят своята роля при евентуално кандидатсване за годеническа виза.

# 391
Здравейте, дъщеря ми планира да кандидатства за туристическа виза и имаме нужда от съвет. Основната причина за пътуването е запознанство със семейството на приятеля ѝ, който е американец. Смятат да разгледат и някои забележителности. Четох предишни теми и като че ли съветите клоняха повече към това да не споменава нищо за гадже, а просто екскурзия. Ако има значение - все още е студентка (онлайн обучение) и работи на постоянен трудов договор. Благодаря предварително!
И според мен да не споменава приятел+семейство, автоматично ще мине в позиция, че ще иска да остане там. Най-вероятно и на нея да и дадат само за 1 година виза (както при мен беше), заради недоказване на силни връзки с българия, ама да не гадаем.
Да наблегне на това, че иска да посети някои туристически забележителности и целта е екскурзия, например аз казах също и, че ще се виждам и с мои приятели, които живеят там. Питаха ме кога за последно сме били заедно и аз казах, миналата година, когато те ми бяха на гости във България( това беше истината). Не знам дали е възможно да се е провери това, но те бяха и хората, които ми бяха изпратили покана.

# 392
  • Sofia
Според информацията в този сайт: https://www.immihelp.com/us-visa-ds-160-form-us-point-of-contact-information/

Трябва да въведете данните на човек в US който ви познава, може да потвърди за вас и да ви индефицира. Т.е. не е задължително да е човек при който отивате.
Разбира се, ако няма такъв човек, можете да посочите контакт на хотела в който сте отседнали, компания или организация при която отивате.
Ако не можете да посочите такива може и да отбележите, че няма такива.
Аз съм посочвал компания и съответното CEO, което ни е поканило, когато трябваше да ми се издаде виза.
При полет към САЩ, в друг момент пък на борда ни бяха раздали едни декларации които да предадем при граничния контрол, в която също фигурираше подобен текст - там посочих хотела където щях да отседна (и биха могли да звъннат да попитат дали имам резервация).

# 393
Здравейте! Има ли изисквания относно облеклото за интервюто? Без голи крака и без презрамки е ясно, но в тези жеги ако трябва да сложа и сако ще се разтопя докато стигна 🫠
С мъжа ми ще ходим на екскурзия за десетина дни. Преди две седмици попълних DS-160, утре сутринта е нашето интервю. Като мине ще споделя информация.

# 394
Без голи крака и без презрамки е ясно, ...

И защо да е "ясно"? Аз ходих с къси панталонки, малко над коляното, спортно облекло. Въобще не ми е минало през главата, че не било OK, според някои.

# 395

И защо да е "ясно"? Аз ходих с къси панталонки, малко над коляното, спортно облекло. Въобще не ми е минало през главата, че не било OK, според някои.
[/quote]

Просто гледах клипчето на посолството, в което дамата е доста строго облечена. Щом сте минали  със спортно облекло значи няма строги изисквания. Благодаря за информацията!

# 396
Ако става въпрос за служителка на посолството, вероятно си имат дрескод. Но за посетители не виждам проблем.
Аз пак казвам, че дори не би ми хрумнало, че облеклото може да представлява някаква пречка. Simple Smile Чак сега се замислих, на база горния пост.

# 397
Относно роднините - има и допълнителен въпрос за по-далечни роднини (освен за преките: майка, баща, брат, сестра). Аз там посочих братовчед. Вероятно не на всеки се появява този въпрос, но при нас за два попълнени формуляра излезе и двата пъти.

Иначе за контакт посочих хотела.

# 398
Здравейте! Има ли изисквания относно облеклото за интервюто? Без голи крака и без презрамки е ясно, но в тези жеги ако трябва да сложа и сако ще се разтопя докато стигна 🫠
С мъжа ми ще ходим на екскурзия за десетина дни. Преди две седмици попълних DS-160, утре сутринта е нашето интервю. Като мине ще споделя информация.

Няма строги правила,но ще направите добро впечатление ,ако сте добре облечени.Аз бях с дънки и тениска с яка ,а жена ми с ежедневна рокля.Направи ми впечатление ,че имаше всякакви с потници и джапанки до костюмари .Избора си е ваш

# 399
  • Down south
Дрескод няма, но добре облечения човек изразява отношение си към консулството.

# 400
Здравейте! Вчера мина моето интервю. За тези, на които предстои тази процедура, ще изкажа впечатления. За моя изненада интервюто се провежда на гише, все едно си плащате сметките. На опашката пред гишето бяхме 50 човека, ние със съпруга ми бяхме предпоследни  и се наслушахме на всякакви истории. Зададоха ни два въпроса - посещавали ли сме САЩ преди и кои са датите на нашето пътуване. Допълнителни документи не ни изискаха.
В общи линии, тези които казаха, че отиват на екскурзия взеха визи. Тези, които влизаха в обяснителен режим, че отиват при гаджета, приятели, годеници..., и че нямат точен план за своето посещение получиха отказ.
Имаше хора, които видимо бяха притеснени и тях ги разпитваха доста. Повечето ги питаха за това къде работят и на каква позиция.
Интервюто се провежда на български или английски според вашите предпочитания. Надавам се да съм била полезна.
Желая успех на всички! 🍀

# 401
Здравейте! Вчера мина моето интервю. За тези, на които предстои тази процедура, ще изкажа впечатления. За моя изненада интервюто се провежда на гише, все едно си плащате сметките. На опашката пред гишето бяхме 50 човека, ние със съпруга ми бяхме предпоследни  и се наслушахме на всякакви истории. Зададоха ни два въпроса - посещавали ли сме САЩ преди и кои са датите на нашето пътуване. Допълнителни документи не ни изискаха.
В общи линии, тези които казаха, че отиват на екскурзия взеха визи. Тези, които влизаха в обяснителен режим, че отиват при гаджета, приятели, годеници..., и че нямат точен план за своето посещение получиха отказ.
Имаше хора, които видимо бяха притеснени и тях ги разпитваха доста. Повечето ги питаха за това къде работят и на каква позиция.
Интервюто се провежда на български или английски според вашите предпочитания. Надавам се да съм била полезна.
Желая успех на всички! 🍀
Благодаря за прясното инфо Simple Smile И мен преди 5 г ме питаха на каква позиция съм, харесва ли ми работата ми, а аз много си я харесвах и си ми личеше. Ноо и казах, че отивам да посетя и близки приятели (всъщност имах покана от тях) и да разглеждам различни места..Питаха ме кога сме се виждали последно с тях, а те бяха идвали миналата година във България (не знам дали това се е проверявало). Бях си притеснена честно казано..
Но е възможно да хващат, че лъжеш по този начин..

# 402
. Зададоха ни два въпроса - посещавали ли сме САЩ преди и кои са датите на нашето пътуване.
В смисъл, кои са датите на предишното пътуване (ако е имало такова) или кои са датите на предстоящото пътуване?  Как мога да знам кои са датите на предстоящо пътуване, щом не съм сигурен, че ще имам виза, как да купя самолетни билети? Когато имам виза, тогава ще купя самолетни билети (на някаква промоция) на датите, на които са най-ниски цените. Тоест ... цената определят датата, не ми трябва конкретна дата. Говоря за.. екскурзионно пътуване.

p.s. а това, че всички ще ми слушат отговорите, изобщо не ми допада. Предпочитам насаме да си говоря с хората, които ще ми задават въпросите. Нито искам да слушам чужди истории, нито другите да слушат къде и защо искам да ходя.

# 403
На мен пък ми направи впечатление, че дадоха Визи на някакви възрастни хора, които не знаеха бъкел английски, след като обясниха, че ще ходят да се виждат с роднини в САЩ - предполагам, с децата си. Честно казано, това ми се стори леко странно.
Тези, които бяха порязани, обикновено бяха млади, несемейни мъже и жени, владеещи английски на добро ниво.
Обаче, аз бях един от първите номера и нямах време да се наслушам на различни истории. Освен това, умишлено застанах в далечния край на залата, където, на практика, не се чуваше почти нищо от разговорите.

# 404
Чуждите истории се чуват, ако хората говорят силно, или ако чакащите слушат с внимание.
Гишетата за интервю са няколко, чакалнята е обща.
Когато ние кандидатствахме за визи нямахме никакви дати, билети, резервации и каквото и да е било.
Казахме, че искаме да отидем на екскурзия и местата, които имаме желание да посетим.
Вече не помня дали са ни разпитвали за роднини и приятели, или тях само сме ги попълнили, не помня също и дали имаше въпроси за работата.
Помня само, че носих цял джоб с документи от работодател за заплати, копия от нотариални актове и т.н. и нищо от това не ни потрябва.

бтв. Нашето първо пътуване мина и сме много доволни от преживяното. На влизане на емиграционната проверка ни попитаха само къде ни е крайната дестинация на пътуването и ни пуснаха. Имаше други преди нас (най-често сами), които показваха резервации на телефоните.

На връщане така и не разбрах кога точно е бил момента с отбелязването, че сме напуснали страната. Дано да са го направили както е редно, за да може да отидем пак Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт