Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 36 853
  • 749
  •   1
Отговори
# 345
Просто информативно: при подаване на заявление сега, часове за интервю излизат за края на октоври.

# 346
Здравейте!
С мъжа ми смятаме да пътуваме до САЩ и съответно тази година си изкарахме туристически визи. Май ще се наложи да вземем детето ,което е на година и три месеца. Някой знае ли дали трябва и бебето да кандидатства за виза 😅 и въобще каква е процедурата?

# 347
# 348
Здравейте!
С мъжа ми смятаме да пътуваме до САЩ и съответно тази година си изкарахме туристически визи. Май ще се наложи да вземем детето ,което е на година и три месеца. Някой знае ли дали трябва и бебето да кандидатства за виза 😅 и въобще каква е процедурата?

Трябва виза, подават се документите както при вас (формата дс-160 + такса), но детето не се явява на интервю.
Линка горе е специално за Саудитска Арабия, потърсете за България, но общо взето е каквото написах. Вие сте вадили виза по-скоро от мен и помните по-добре как е, за дете е същото без интервю.

# 349
Здравейте! Наскоро кандидатствах за виза B2, но ми дадоха час за интервю чак на 9 Октомври. Интересува ме колко пъти имаме право да сменяме часа за интервю? Един път го смених, защото видях, че има възможност да го изместим с 15 дни по- рано. Сега виждам и по- ранни възможности, но ми изписва, че ако го променя пак, ще трябва да платя наново таксата. Някой имал ли е подобен опит?

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 22:23 от renew

# 350
Здравейте! Наскоро кандидатствах за виза B2, но ми дадоха час за интервю чак на 9 Октомври. Интересува ме колко пъти имаме право да сменяме часа за интервю? Един път го смених, защото видях, че има възможност да го изместим с 15 дни по- рано. Сега виждам и по- ранни възможности, но ми изписва, че ако го променя пак, ще трябва да платя наново таксата. Някой имал ли е подобен опит?

Аз също си сменях датата 2 пъти, и след 2рия път ми изчезна бутона в менюто за промяна на датата... така че предполагам 2 пъти е лимита.

# 351

Аз също си сменях датата 2 пъти, и след 2рия път ми изчезна бутона в менюто за промяна на датата... така че предполагам 2 пъти е лимита.

Вие за по- късна дата ли променяхте или за по - ранна?
На мен в момента ми изписва това (след еднократно сменяне на датата за интервю за по- ранна)

# 352
За съжаление и при мен се случи: след първата и единствена промяна на датата ми изписа, че съм надхвърлила лимита. Тоест лимитът е бил една промяна. Ако беше написано предварително, щях да постъпя по друг начин. Много изнервящо…

# 353

Вие за по- късна дата ли променяхте или за по - ранна?
На мен в момента ми изписва това (след еднократно сменяне на датата за интервю за по- ранна)

И двата пъти сменях за по-ранна дата.

# 354
За съжаление и при мен се случи: след първата и единствена промяна на датата ми изписа, че съм надхвърлила лимита. Тоест лимитът е бил една промяна. Ако беше написано предварително, щях да постъпя по друг начин. Много изнервящо…

Днес успях да сменя датата за втори път и след това, както penq спомена, и при мен бутонът reschedule appointment изчезна. Очевидно имаме право на два пъти смяна. Явно това съобщение е само предупреждение, че след тази смяна, ако искате да направите нова ще трябва да заплатите.

# 355
  • София

Днес успях да сменя датата за втори път и след това, както penq спомена, и при мен бутонът reschedule appointment изчезна. Очевидно имаме право на два пъти смяна. Явно това съобщение е само предупреждение, че след тази смяна, ако искате да направите нова ще трябва да заплатите.
Това ми изглежда доста недомислено.
Едва ли някой просто седи и цъка нови дати от скука. Всеки иска да вземе възможно най-ранна дата и когато не се виждат такива в календара в момента на регистрация, но се появяват по-късно, не виждам къде е проблема.

# 356
  • Сф
Проблемът, най- вероятно, е бекграунд чека, който трябва да ти се извърши. Смяната изисква реусрс да ти се изтегли проверката по- рано.

# 357
Или пък са го направили, за да не се отлага безкрайно напред във времето. Повечето хора търсят по-близка дата, но вероятно има и такива, които отлагат.

# 358
  • Sofia
Да, вероятно е това. Взимаш дата за другата седмица, само за да държиш близка дата и като наближи, отлагаш пак за следващата - като реално нямаш в момента нужда - може би още не си взел билетите или не си сигурен точно кога ще пътуваш и така тези, които имат нужда в момента няма как да вземат близка дата.
Това да си играят хората с датите "безнаказано" не е ок, спрямо тези които имат реална нужда да пътуват.

# 359
Проблемът, най- вероятно, е бекграунд чека, който трябва да ти се извърши.

А какво представлява този бекграунд чек? Simple Smile В смисъл, ясно ми е какво означава изразът, но се чудя на какъв принцип правят проверката. Къде и какво гледат?

Общи условия

Активация на акаунт