Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 36 882
  • 749
  •   2
Отговори
# 375
  • Sofia
На мен ми дадоха за 1 година.. Изтече вече и сега се каня да подам за нова.
Мисля, че съм доста рискова (неомъжена, без деца) и затова само за толкова ми дадоха. Сега се чудя какъв е шанса да ми откажат нова виза...
Предполагам, че ако си отишла и си се върнала без драми имам чувството, че ще е по-лесно да вземеш нова виза.

# 376
А ползва ли едногодишната?
Да, разбира се. Пътувах, върнах се след 2 седмици, както си беше плана.

# 377
Ужас! Един месец...
Благодаря за информацията.
На мен ми дадоха за 1 година.. Изтече вече и сега се каня да подам за нова.
Мисля, че съм доста рискова (неомъжена, без деца) и затова само за толкова ми дадоха. Сега се чудя какъв е шанса да ми откажат нова виза...

И аз не съм женен и нямам деца, но ми дадоха за 10, така че предполагам това не е най-важното.
Ако се докажат силни връзки с България, вероятно е по-лесно за 10 г. Имам предвид  семейство, имущество, бизнес.. Аз нямам и може затова съм по-рискова:smile: Работя на трудов договор...

# 378
Здравейте, имам следното питане. Ще кандидатствам за виза, при попълване на DS-160 има следния въпрос за U.S. Contact Information -- >> Contact Person Name in the U.S.: какво е най-удачно да напиша
- тъй като имам роднини (братовчеди които живеят и работят там легално от много години) или
- както е масовата практика данни на хотел в който ще отседнем

Съображението ми е, че не искам да занимавам моите братовчеди, тъй като най-вероятно дори няма да мога да ги посетя защото планираме пътуване по източното крайбрежие, а те са чак в Маями. Но пък от друга страна, ако не ги впиша като данни за контакт, да не се сметне, че премълчавам информация и да доведе до отказ.

Някой имал ли е подобен казус?

# 379
Здравейте, имам следното питане. Ще кандидатствам за виза, при попълване на DS-160 има следния въпрос за U.S. Contact Information -- >> Contact Person Name in the U.S.: какво е най-удачно да напиша
- тъй като имам роднини (братовчеди които живеят и работят там легално от много години) или

Съображението ми е, че не искам да занимавам моите братовчеди, тъй като най-вероятно дори няма да мога да ги посетя защото планираме пътуване по източното крайбрежие, а те са чак в Маями. Но пък от друга страна, ако не ги впиша като данни за контакт, да не се сметне, че премълчавам информация и да доведе до отказ.

Щом имаш роднини в САЩ задължително ги впиши. Спокойно, никой няма да ги търси. Въпросът е, че ако на интервюто те питат имаш ли роднини и отговориш различно от това, което е в DS-160, ще те резнат.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 11:40 от penq

# 380
Аз до колкото разбрах въпроса е дали да пише за контакт  роднините, при условие, че няма да се вижда с тях и няма да ги посещава. Или да даде за контакт данните на хотела, в който ще пребивават.
Мен също ме вълнува този въпрос. Още не съм стигнала до попълването на  DS-160. Но имаме подобен казус - и двамата със съпруга ми имаме първи братовчеди, които живеят от над 20 години там, легално, семейно, работещи и имащи бизнеси. Но се срещаме с тях само на наш терен, евентуалното ни ходене там ще е в съвсем друга посока и няма да ходим нито при едните, нито при другите. Нито ще се срещаме с тях на територията на САЩ.
 Удачно ли е да се посочи някой от тях за контакт при това положение, или просто да си посочим хотел, който сме предвидили по програма при нашия престой?

# 381
Аз до колкото разбрах въпроса е дали да пише за контакт  роднините, при условие, че няма да се вижда с тях и няма да ги посещава. Или да даде за контакт данните на хотела, в който ще пребивават.
Мен също ме вълнува този въпрос. Още не съм стигнала до попълването на  DS-160. Но имаме подобен казус - и двамата със съпруга ми имаме първи братовчеди, които живеят от над 20 години там, легално, семейно, работещи и имащи бизнеси. Но се срещаме с тях само на наш терен, евентуалното ни ходене там ще е в съвсем друга посока и няма да ходим нито при едните, нито при другите. Нито ще се срещаме с тях на територията на САЩ.
 Удачно ли е да се посочи някой от тях за контакт при това положение, или просто да си посочим хотел, който сме предвидили по програма при нашия престой?

Удачно е да не лъжеш на интервюто, питат ли те имаш ли роднини, а не са посочени в DS-160… какво ще отговориш? Шансът да знаят, че имаш роднини е голям и ако излъжеш не е добре. А и не виждам защо толкова много искате да не ги посочите, абсолютно никой няма да ги търси. Дори най-вероятно няма да разберат, че сте ги посочили.

# 382
  • Sofia
Въпросите, дали имате роднини в САЩ и да посочите лице за контакт са две различни неща.
Не виждам защо трябва да се посочват за контакт роднини, които може да не сте виждали от 20 години (например).

# 383
penq, не схващам не разбираш ли въпроса, който е поставен или не четеш внимателно ?

Скрит текст:

Shantal, благодаря за отговора, това е което интересуваше мен.

Естествено, че няма да крия че имам роднини, имам и много съученици и приятели там, че даже и бившата ми класна е там от доста години вече. Нито е тайна, нито кинспирация.
Въпросът касаеше конкретното поле от  DS-160, а не по принцип да крием ли тайни роднини и приятели.

# 384
Въпросите, дали имате роднини в САЩ и да посочите лице за контакт са две различни неща.
Не виждам защо трябва да се посочват за контакт роднини, които може да не сте виждали от 20 години (например).

Ами не е точно така в DS-160 в полето за роднини може да избереш само по пряка линия, няма възможности за лели, чичовци и братовчеди. А както знаем те доста гледат тези неща и ако удобно пропуснеш нещо и както спомена по-горе @Penq

Удачно е да не лъжеш на интервюто, питат ли те имаш ли роднини, а не са посочени в DS-160… какво ще отговориш? Шансът да знаят, че имаш роднини е голям и ако излъжеш не е добре. А и не виждам защо толкова много искате да не ги посочите, абсолютно никой няма да ги търси. Дори най-вероятно няма да разберат, че сте ги посочили.
да има някакъв вид роднини там и да впишеш друго би изглеждало съмнително.

Ако някой е имал подобен казус нека каже как е постъпил.

# 385
Не намирам логика да посочвам роднини, които няма да посещавам..Аз дори може да не знам дали имам роднини там, това означава че лъжа ли? Имам 14 първи братовчеда, но не съм виждала някои от тях от 15 години.. Не съм сигурна дали не живет в Америка, но имам много близки приятели, които посетих като бях в САЩ и например планирам да посетя отново.
Тях бих посочила за лице за контакт.

# 386
Лично аз сметнах, че това са лица, които ще посетя когато сън там и не съм включвал никакви роднини.

# 387
  • Sofia
Лично аз сметнах, че това са лица, които ще посетя когато сън там и не съм включвал никакви роднини.

Логично

# 388

Логично

При положение, че полето се казва “US Point of Contact”, а не “US Point of Contact (during your visit)” за мен е логично да посочиш някого, когото познаваш, независимо дали този човек е част от текущото ти посещение или не.

# 389
Здравейте, дъщеря ми планира да кандидатства за туристическа виза и имаме нужда от съвет. Основната причина за пътуването е запознанство със семейството на приятеля ѝ, който е американец. Смятат да разгледат и някои забележителности. Четох предишни теми и като че ли съветите клоняха повече към това да не споменава нищо за гадже, а просто екскурзия. Ако има значение - все още е студентка (онлайн обучение) и работи на постоянен трудов договор. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт