Туристическа виза за САЩ /Тема 5/

• 36 943
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • Сф
Ако не се лъжа, попълвате ДС-а, плащате таксата, пращате паспорта и му издават. Не минава интервю, щом вие имате

# 496
До адреса на посолството ли? 😁 прочетох и за някакъв drop box - идея какво е това?

# 497
  • София, България
koribana

Моля вижте този линк:

https://www.ustraveldocs.com/bg/bg/interview-waiver - този линк обяснява кои лица под 14 и над 80 са приемливи да пропуснат стъпката с интервюто.

Това, което изискват:

Обичайно живеят в България; и

Физически пребивават в България;

Не са получили отказ на последната си молба за виза.

Освен това, кандидатите под 14 годишна възраст трябва да пътуват поне с един родител или настойник (според акт за раждане или съдебно решение), притежаващ валидна виза за САЩ или друг валиден документ за пътуване.

Тоест щом детето няма предишен отказ за виза и ще пътува с един или двама родители/настойници, то стъпката с интервюто може да бъде пропусната.

https://www.ustraveldocs.com/bg/bg/renew-visa - това е редът на стъпки за кандидатстване за виза без интервю. Обърнете внимание на всички допълнителни документи като копия от визите на родителите и от акта за раждане на детето. 

След като сте готови с горните стъпки -

https://www.ustraveldocs.com/bg/bg/submitting-your-documents

Това е линкът, който ви казва стъпките, по които да изпратите документите при тях, защото те искат да се изпринти пак специална бележка. 

Надявам се, че съм била полезна. 

# 498
Пощенска кутия означава
Ще ви напише адреса като стигнете дотам. Аз ги връчих лично, но не кандидатствахме в България.

# 499
Много благодаря за изчерпателната информация! Изключително ми съдействахте 🙂 хубава вечер!

# 500
Здравейте на всички пътешественици! на 2-ри октомври запазих час за интервю ( което беше на 7-ми октомври в 08:45) преди това бях платил онлайн с карта, След като заплатих сумата си от 333лв с карта и насрочих интервюто си и дойде денят, Бях приготвил DS-160 формуляр, 2 снимки, трудов договор, бележка от извършената транзакция, вкараха ни точно в 08:45 групата и в 09:00 групата, първо всички минахме на гише като си дадохме паспортите и ни сложиха картонче с логото на посолсвтото, след това по двама влизаме за SECURITY CHECK CONTROL - аз лично носих Телефона ми и портфейла ми, оставих телефона при охраната а портфейла остана в мен, след излизане от залата с проверки повървях 10-11 метра по една хубава пътечка с хубава зелена трева и хубави паметници на техни личности, влезнах в сградата с ,,Американците" и си подадох DS-160 формуляра (гишето се пада точно срещу вас като влезете) жената на гишето (българка) ми изпринтира един стикер с моето име и номера на формуляра и го залепи на гърба на паспорта ми, след това ми каза - Преминете на гише 5 или 6, отивам на гише 6 подадох докуемнта в едно капаче и консулката която беше и тя наша сънародничка ми прие документа, след като погледна нещо в компютъра ми каза да изчакам малко (5-6мин бяха) като задържа формуляра при нея за някаква проверка, Аз вече уплшанен какво се случва седящ на пейката, чувам глас който Казва моето име и аз отивам да си взема документа, следва гише 3 или 4 беше, не помня, показах формуляра си през прозореца за да може консула който бепе вече Американец да го сканира, след това дадох пръстовите си отпечатъци и се наредих на опашката за интервю, имаше около 20 човек пред мен , за около 10-15мин мина тази голяма тълпа от хора пред мен със оставени паспорти ( явно вече взели визи) усмихнати тръгващи от залата, идва и моя ред
- Добро утро, и консула ме поздрави с добро утро. Къде ще пътувате? и аз му отвръщам с Ню Йорк, хмм Хубав и тематичен град казва той, и аз само се усмихнах. Сам ли отивате? Разбира се ! имате ли пари да си платите билетите и хотела/апартамента за целия престой? Разбира се дори малко повече от исканата сума за перфектен престой, и той excellend! ученик ли сте? не студент съм, но спокойно не отивам да работя, а да си направя кефа в Манхатън и на Тайм Скуеър! Чеситито Одобрен сте, Приятно пътуване до Съединените Американски Щати, давам ви листче с което да разберете как да си получите паспорта, Благодаря ви и Лек Ден!

3 дни по късно, днес 09.10.2024 получавам смс известие от Еконт за получаване на пратка с описание ,, USA VISA" и вече аз който съм получил радини вълнения!!

С това съобщение искам да призева всеки да не се отказва от каквото и да е било, Както аз от 2022 започнал да действа процеса за виза, Очаквайте скоро снимки от Ню Йорк, Вашингтон , Бостън, и Чикаго

# 501
Здравейте, имам насрочено интервю за 17-ти октомври, но съм загубила потвърждението за датата на инервюто. Знаете ли, дали се изисква това потвърждение и как мога да си го набавя отново? Благодаря!

# 502
Здравейте! Април месец с майка ми ще пътуваме с тур агенция Premio Travel до западното крайбрежие на щатите. Ще си доплатим за съдействие от страна на агенцията за издаване на виза. От Premio travel ни успокояват че до сега от всички подадени през тях визи имат само единични откази. Моля за мнението на някой от вас, който е подавал заявка за виза през туристическа агенция.

# 503
Абсолютни глупости, губене на средства и пари.
Никакъв смисъл да ви подават те документи за виза ако говорите основен английски.
Всичко се прави лесно и като следваш стъпките не е стресиращо.,
Освен това, всичко, което трябва да попълнят те от Ваше име трябва да им го напишете предварително, а не е малко писането. Така че, съветвам сами да се заемете.
Това за историите, че техни клиенти са взимали визи са глупости (възможно е, не отричам, но не е причината за получаване на визата да е през фирма. Просто трикче да заплатите таксата за тях. Иначе, на интервюто никой не го интересува с агенция ли сте или сами), Успех!

# 504
  • Сф
Ако ви съдействат безплатно, няма проблем. Ама, ако ще ви таксуват наистина няма смисъл, както по-горе написаха. Така или иначе ще трябва да предоставите информацията на агенцията, ами вземете и си я попълнете директно във формата.

# 505
  • Белгия
Здравейте, започнах да попълвам формуляра за кандидатстване за виза, но никъде не виждам да избера B1/B2 или само B2 виза. Това служителят в консулството ли го решава?

# 506
Това служителят в консулството ли го решава?

Да.

# 507
  • София, България
Здравейте, започнах да попълвам формуляра за кандидатстване за виза, но никъде не виждам да избера B1/B2 или само B2 виза. Това служителят в консулството ли го решава?

Вие избирате, когато насрочвате интервюто за посолството.
След като платите таксата и сте попълнили формата трябва да се регистрирате тук - https://portal.ustraveldocs.com/ - тук насрочвате интервюто за всякакви визи, за които може да кандидатствате.

Прикачам скрийншот от менюто за Насрочване на интервю след като създадете профил там. От там се избира каква виза искате.Преди това ви кара да изберете вид виза и след като изберете Бизнес/Туристическа ви кара да си изберете по-специфично.  Най-добре е да си изберете комбинираната опция. Важно е да си попълните "Обновяване на профил" преди да си запазите интервю.

Скрит текст:

# 508
Здравейте! Април месец с майка ми ще пътуваме с тур агенция Premio Travel до западното крайбрежие на щатите. Ще си доплатим за съдействие от страна на агенцията за издаване на виза. От Premio travel ни успокояват че до сега от всички подадени през тях визи имат само единични откази. Моля за мнението на някой от вас, който е подавал заявка за виза през туристическа агенция.

Здравейте, и аз ще ходя с тях до Западно през април, ако искате ми пишете ще ви съдействам с визата и да отиваме заедно

# 509
Здравейте,

Платих през epay online. Ползвах Револют.  Проблемът е че на Револют Payment Statemen-ta не пише Receipt Number-a. Има ли смисъл  да разпечатвам този Revolut Payment Statement на който пише само сумата и че е платена към Easy Pay.

Иначе на Scheduled Apointment бележката пише: Receipt Number , DS-160 Confirmation Number , UID.

Малко се обърках какво трябва да разпечатам от платежните бележки и да занеса на интервюто , когато съм платил всичко онлайн вместо на касата в EasyPay.

Интервюто ми вече е scheduled successfully, но ме притеснява да не се заядат че нямам платежна касова бележка/или принтиран документ за извършената транзакция.

Поздрави,
Нико

На нашето интервю не сме носили никакви платежни бележки.В Appointment Confirmation документа си пише ,че е платено и мисля ,че сканират баркодовете от въпросният документ и всичко им излиза електронно.

Благодаря на всички , които отговориха на запитванията ми!

Наистина не ми искаха нищо друго освен schedule бележката за интервюто и DS-160 confirmation-a. Даже снимките които си направих във фото студио не взеха. Консулът ме препита 2 въпроса и за по-малко от 30 секунди ме пусна. На излизане в еуфорията си видях че консулът даже не е взел снимките които носих та мислех да се връщам :Д:Д:Д Но после прочетох в нета,че не ги взимат всеки път, а само ако снимката която си направил сам онлайн за DS-160 формата не става. След 5 дни получих паспорта . Сега получих 10 годиншна виза , ходил съм на 15 годишна възраст в САЩ преди години и ми дадоха 1 годишна виза тогава. Сега съм на 31 години.
Съветът ми е да имате точен план къде ще отседнете и кратки отговори, къде ще ходите. Най-добре планът който ще представите да е в рамките на 1 щат -  най-много.

Да, може планът ви да се промени, но няма нужда да обяснявате в детайли, освен ако те не ви карат да изясните. Отговаряйте кратко и ясно. И не се впускайте в обяснения освен ако не ви попитат изрично. И не лъжете разбира се все пак имат бая голяма база данни с информация за всички нас.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 23:43 от sulf

Общи условия

Активация на акаунт