Гестационен диабет - тема 5

• 31 888
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Сирена, които са безопасни за бременни: всички твърди сирена като чедар, пармезан, а също и меки сирена като извара, моцарела, фета, крем сирене, рикота, халуми, козе сирене.Прочети още на: Какво да не ям по време на бременност? | Puls.bg

Мисля, че първата стойност на гладно ги е притеснило 5,3 а границата е 5,5. А след час  КЗ трябва да е под 7,8, така, че MargoC  около 6,0 е добре. Моцарела и крема сирене може да се яде. И аз в началото бях объркана с тези меки сирена. До 4 месец ядях много  яйца, сирене, кисело  мляко. Що айрян съм изпила. Толкова през живота си не съм консумирала. Това ми помагаше срещу  гаденето,  и да приемам някаква течност, защото не понасях  водата. И аз киноа слагам на салата със спанак.

# 361
Понеже първите месеци положението с гаденето беше много зле, единственото, от което ми разминаваше и можех да ям беше тесто и банани. С инсулинова резистентност, сещате се, това през 3 часа, включително нощем... Захарта ми беше 5.1, искаха веднага на обременяване да ме пратят. За мен нямаше смисъл, защото знам, че в момента в който мога да ям нормална храна, захарта ще се оправи. Така и стана, като почнах режим и движение, това в началото на 4 месец, захарта вече ми е 4.4 на гладно. Лошото са качените в 3 месец 5-6 кг. Сега откакто съм на режим задържам същото тегло, каквото бях преди месец. Още обаче се води наднормено за седмицата, в която съм това качване. Гледам, че краката ми се поизчистиха, бях почнала и там да качвам. Но от шкембенцето, което направих с тези рязко качени кг не мога да видя реално расте ли ми корема вече. Две огромни шепи мазнини... Така или иначе, на база това, че имам доказана от преди бременността инсулинова резистентност доктора каза, че задължително ще има обременяване, по-нататък.

# 362
  • София
Мама Лиса в спанака няма желязо, т.е има много по-малко отколкото ни е набито в главите че има, това е децимална грешка. Фрешове с ГД не се пият , включително и от цвекло, при фрешовете са разбити фибрите и усвояването на глюкозата е много бързо. Хапвай го на салата.

Четете етикетите, без значение че пише пълнозърнест корнфлейкс, четете колко са въглехидратите и по точно нетните въглехидрати.

При мен овесените ядки също вдигаха КЗ, но ми бяха нужни за перисталтиката

# 363
Не знаех за този факт за фрешовете, как ще го ям това цвекло мале мале, но ще се яде ясно е. Взех си и билкова кръв на таблетки, защото все пак чух се с АГ и препоръча сироп, като предположих, че той ще е сладък и ще вдигне КЗ.
Днес след палачинка с овес. ядки и пълнеж от извара с резенчета авокадо ми беше 6,1, което мисля е добре. Определено ще засека кое как ми влияе, вчера целият ден ми е била добре КЗ.

# 364
  • София
A що не пиеш желязо? Аз с прост Сорбифер го вдигнах

# 365
Не ми каза какво др да си взема и по колко да го пия 🫣 Мислих си да си самоназнача, но не знам добър вариант ли е.

# 366
Здравейте момичета , аз май имам някакъв проблем . Уж казаха , че няма ГД , нооо откакто влязох в 8 месец много бързо ми пада захарта . Вечер вечерям към 7:30 и сутринта в 6-7 вече ми е 4 . През деня на 3-4 часа захарта ми пада към 3,6-3,9. Лежах в болница заради гастрит и хапвам повече леки храни , но мен от преди ми се случва това със захарта . Страх ме е през нощ докато спя да не направя някоя хипогликемия ,  ето съм влязла във филма

# 367
Здравейте момичета , аз май имам някакъв проблем . Уж казаха , че няма ГД , нооо откакто влязох в 8 месец много бързо ми пада захарта . Вечер вечерям към 7:30 и сутринта в 6-7 вече ми е 4 . През деня на 3-4 часа захарта ми пада към 3,6-3,9. Лежах в болница заради гастрит и хапвам повече леки храни , но мен от преди ми се случва това със захарта . Страх ме е през нощ докато спя да не направя някоя хипогликемия ,  ето съм влязла във филма
Др Нашар в Токуда ми каза, че ниската захар повече я плаши, от колкото да ми е до 6 . Консултирай се с други лекари - ендокринолози. Не знам, какво трябва да правиш, но не стой дълго време гладна . И малка закуска ( не сладка) преди лягане.

# 368
Момичета, досега се оправях само с диета (от 12 г.с. още), но от една седмица насам захарта ми на гладно започна да се покачва (5.7 два пъти, 5.4, 5.3).
Вече съм в 26 г.с. Останалите стойности засега ги контролирам, освен ако не се полакомя за нещо.
Предстои ми пак да посетя ендокринолог, но ми се искаше да знам при други от вас, които са имали такъв проблем, как са се развили нещата. До какви стойности сте чакали, стигнали ли сте до инсулин?
Опитвам се да се настроя за това, което предстои. Нали контролът върху глюкозата става все по-труден с напредването на времето.

# 369
  • София
Аз от 28-32ра контролирах с диета и без хапчета но изведнъж след това започна рязко да скача КЗ на гладно даже и 7 стигна в един момент и започнахме инсулина. Не е страшно, спокойни свиква се

# 370
Аз също минах на инсулин от 28г.с някъде...не е нищо страшно...веднага след като родих го спрях ..
Момичета които родихте как сте...правихте ли си отново обременяване...аз не съм . Честно казано и КЗ въобще не я проверявам

# 371
  • София
Aз трябваше 6 седмици след раждането да мина, ама все нещо се замотавам, бях болна, децата болни. Ще го свършим и това. Мисля да мина на диета скоро че прекалих със сладкото

# 372
Здравейте. Извинявам се, че така прескачам в темата без да съм с гестационен диабет в момента. Сблъсках се челно с него с последната бременност (горе долу миналата година по това време), сега се блъскам с последиците от него. Хич не е весело...

Исках да попитам какви глюкомери ползвате? Питам защото този, с който изкарах бременността и тогава имах съмнения, че дава завишени стойности (разминаваха се с лабораторията,  ендокриноложката каза да си гледам на глюкомера стойностите), и сега е същото. Проблемния глюкомер е wellion calla light. Днес пристигна accu check instant и знам, че е нормално да има някаква разлика в резултатите между двата глюкомера (очаквах 0.1 или някъде до 0.3 да е), но разликата е в порядъка единица, единица и половина. Стария мери високи стойности,  новия мери по-ниски.

Та от кой глюкомер сте доволни и според Вас / Вашите следящи лекари / е най-точен?

Отново, извинявам се,че пиша тук.

# 373
Маце и аз ям сладко на поразия,а и кърмя и трябва и заради това да избягвам шоколада...толкова ми липсваха сладките неща...
MintyMohito аз с wellion също имах страшно високи стойности...ендо ми подари такъв ...също така ми даваше разлика с по цяла единица и повече от пръст на едната ръка и на другата...после си купих аку чек инстант и си карах с него и даваше много малки отклонения 0.1-0.3

# 374
  • София
Аз мерих с Wellion Galileo, като съм мерила вкъщи и след малко пускам в лабораторията, почти 1:1 ми даваше. Повтаряла съм резултати и ми даваше отново сходни стойности

Общи условия

Активация на акаунт