Гестационен диабет - тема 5

• 32 457
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте,
Момичета от бързото говорене на д-р Начев изпуснах част от обяснението кога да измервам КЗ с глюкомер. Например меря в 7:55, закусвам от 8 до 8:15, в колко трябва да измеря следващата стойност - в 9 или  между 9 и 9:15 или в 9,15?
Моля за указания?

# 616
  • София
Един час е за бременни с ГД, при диабетици е два часа след хранене

# 617
Първото ми мерене беше провал, моля помагайте. Взех си Accu-check instant. Правя всичко по указанията, но не мога да се справя с убождането. Настроих писалката даже на 4та степен, притискам уж хубаво към пръста, но толкова малко ме боцка, че кръв теква в минимални количества и апарата не успява да замери, дава грешка Cry Какво мога да направя? Изхабих половината тест ленти и игли в пакета Cry

# 618
Здравейте,
Момичета от бързото говорене на д-р Начев изпуснах част от обяснението кога да измервам КЗ с глюкомер. Например меря в 7:55, закусвам от 8 до 8:15, в колко трябва да измеря следващата стойност - в 9 или  между 9 и 9:15 или в 9,15?
Моля за указания?
Един час се брои от започването на храненето. В 9 , 9 и малко

# 619
Първото ми мерене беше провал, моля помагайте. Взех си Accu-check instant. Правя всичко по указанията, но не мога да се справя с убождането. Настроих писалката даже на 4та степен, притискам уж хубаво към пръста, но толкова малко ме боцка, че кръв теква в минимални количества и апарата не успява да замери, дава грешка Cry Какво мога да направя? Изхабих половината тест ленти и игли в пакета Cry

Bu2020, И аз бях по същия начин.Проблема не е в апарата, а в слабо кръвооросяване на пръстите, за да стане номера си мия ръцете с топла вода преди това, после мачкам и тръскам пръстите и докато се боцкам и правя капката си държа ръката ниско долу до крака под нивото на кръста, само така пускам кръвчица Grinning

# 620
Благодаря, ще пробвам след малко за след закуската, дано стане Blush

# 621
Благодаря, ще пробвам след малко за след закуската, дано стане Blush
Натисни писалката към пръста плътно и сложи трета степен. Да не я дърпаш инстинктивно при убождане. Смени / боцкай , където ти е удобно

# 622
Получи се, много ви благодаря за съветите! Blush Може ли да се купят ланцети на друг производител за тази писалка? Гледам че са 4мм, 28-gauge needle. Тези на Wellion ги намирам в кутия с по-малко бройки (на Accu само с 200бр), но дали ще паснат?

# 623
Здравейте,бременна съм в 29+5 на 17-ти влизам в 30г.с с близнаци! Имам ИР - преди да забременея пиех глюкофаж XR 750 след като забременях ходих на ендокринолог и той ми каза да го спра в 12 г.с! На първата морфология доктора ми каза да си направя обременяване м/у 28 и 30г.с . Миналата седмица направих изследването ,но другия ми час при ендокринолога е за 21.10 ще кача изследването ако може да споделите мнение!

# 624
  • София
Имате ГД. Съветвам ви ако е възможно по рано да отидете при ендокринолог за да съставите план, ако е невъзможно вземете си апаратче и спазвайте диета. Няма страшно, тук сме родили всички с гестационен диабет. Успех!

# 625
Ако си хапвала от 8 до 8:15 Начев казва да мериш в интервала от 9 до 9:15 съответно, аз така правя. не знам колко е правилно, най -често ще премеря в 9:10 например, нито в началото нито в края.

Аз от както изключих въглехидрати - бяло брашно, ориз, картофи, сладко и в големи количества мазно - мас, масло, мазни меса
..над 4.7 на гладно не съм мерила и над 7.3 след хапване, това е макса след като хапна черен ориз или прекаля с порциите Grinning

Един път си направих овесени ядки, мляко прясно, сурови ядки и банан и беше 8.3, много вкусно обаче, не повторих банана..

Хапвам си и черен шоколад тук-таме без да прекалявам, обачее как ми се яде една мазна баничка с айрянче, или вратна пържолка с пържени картофки..пффф Мога ли отвреме на време да хапвам или не е ок. Например 1 път на две седмици Grinning

Попренцип съм така злояда, без апетит, един път в живота да ми се яде целия свят и да не мога.. хаха

Здравейте,
Момичета от бързото говорене на д-р Начев изпуснах част от обяснението кога да измервам КЗ с глюкомер. Например меря в 7:55, закусвам от 8 до 8:15, в колко трябва да измеря следващата стойност - в 9 или  между 9 и 9:15 или в 9,15?
Моля за указания?

# 626
  • София
Можеш да пробваш тази баница

https://healthywithdeni.com/2020/01/glutenfree-banitsa/amp/

Пържолата няма проблем, можеш да тестваш как ще ти подейства ако изядеш голяма салата с достатъчно оцет, след това пържолата и накрая примерно една шепа пържени картофки, уж според глюкозната революция би трябвало да не ти се вдигне КЗ, при мен не показа особени резултати. Можеш да пробваш с пържена ряпа примерно нарязана на пръчици като картофки, за да излъжеш себе си 😂

# 627
Благодаря, Мацето! Heart Баницата ще пробвам 100% , както и пържолката и пържената ряпа Grinning Фенка съм на оцета от малка, когато надигах шишето по няколко пъти на ден тайничко или изпивах сока от буркана на киселите краставички, че майка ми се караше, че е вредно хахахах За глюкозната революция майка ми спомена, ще взема да я прочета
Благодаря!

Можеш да пробваш тази баница

https://healthywithdeni.com/2020/01/glutenfree-banitsa/amp/

Пържолата няма проблем, можеш да тестваш как ще ти подейства ако изядеш голяма салата с достатъчно оцет, след това пържолата и накрая примерно една шепа пържени картофки, уж според глюкозната революция би трябвало да не ти се вдигне КЗ, при мен не показа особени резултати. Можеш да пробваш с пържена ряпа примерно нарязана на пръчици като картофки, за да излъжеш себе си 😂

# 628
  • София
При глад за въглехидрати също горещо препоръчвам протеинов хляб на Вита, с него си правех принцеси в ер фрайера, с яйце и сирене ми бяха любими

# 629
  • Варна
Привет. Днес правих обременяване с глюкоза. На 6.11. съм при ендокриноложката да ми разчете резултатите.
Преди това моля ви за мнение. Добре ми изглеждат нещата, но знам ли. 

Общи условия

Активация на акаунт