Гестационен диабет - тема 5

• 31 767
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Оки, благодаря 💐 до консултацията ще имам и такава статистика за док тъкмо да каже Simple Smile Бъдете здрави

# 661
Здравейте, момичета! Дайте съвет, моля! Тази сутрин с единия глюкомер измерих два пъти: 5.5 и 5.3, а другият показа 4.3. Каква стойност записваме в такъв случай? :/

# 662
  • София
от един и същи пръст ли мериш? Аз винаги мериха от лявата ръка, среден и показалеца. Какви са апартчетата? Коя марка?

# 663
от един и същи пръст ли мериш? Аз винаги мериха от лявата ръка, среден и показалеца. Какви са апартчетата? Коя марка?

От два пръста, кутрето и безименния пръстъ на лявата ръка, тях съм си нарочила. Единият глюкомер е Контур плюс Елит (първите две стойности), а другият - Акючек Актив (третата стойност).
В такива случаи какво да правя? Да запиша средната стойност от Елит плюс или средната за двата апарата?

# 664
  • София
Ами засичай няколко дни и двете стойности. Най добре е да пуснеш и глюкоза в лаборатория ако продължава разминаване за да видиш на кой от двата апарата да имаш доверие

# 665
Ами засичай няколко дни и двете стойности. Най добре е да пуснеш и глюкоза в лаборатория ако продължава разминаване за да видиш на кой от двата апарата да имаш доверие

Доколкото прочетох назад в темата, има и други, на които контур им е давал по-високи стойности… дали не е от самото апаратче? Ще ги следя и двете, да. А ако засичам в лаборатория, необходимо ли е да е стойността на гладно?
Час след хранене единият показва 5.5, а другият 5.6…

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 09:13 от lovelyavocado

# 666
  • София
Да, на гладно, веднага щом измериш вкъщи и отиваш да пуснеш и в лаборатория. Една единица разлика си е ок

# 667
Да, на гладно, веднага щом измериш вкъщи и отиваш да пуснеш и в лаборатория. Една единица разлика си е ок

Благодаря много! Да, 0.1 е супер, въпросът е кой е бил по-верен на гладно, от 4.3 до 5.4 разликата е доста голяма.

# 668
  • София
Преди 2 дни мерих в лаборатория КЗ излезе  5.1, 20 минути по-късно си бях в къщи и измерих и с апарата и беше 5.5.
Ходих при Начев на консултация и той ми каза, че е нормално да имам разлика между лаборатория и апаратче, както и това че кръвта е венозна и периферна

# 669
  • София
Има да, но не е огромна разлика, може и пред лабораторията да измерите, защото при вървене се усвоява глокозата и така ще покаже на венозния по нисък резултат примерно

# 670
  • Варна
Здравейте, не съм с ГС, но след обременяването бях малко над горната граница на 120 минута и ендокриноложката каза да огранича въглехидратите. Вече почти месец. Днес бях на КЗП и мисля, че са ми добре резултатите, но все пак, ще ѝ звънна в понеделник да ида да ги види. Пуснах си допълнително и пакет витамини и минерали да ги видя на къде са, че от скоро поя Вит Д.
Междувременно ако вие можете да кажете нещо по въпроса ще съм благодарна. Предния път ми помогнахте.

# 671
Здравейте, не съм с ГС, но след обременяването бях малко над горната граница на 120 минута и ендокриноложката каза да огранича въглехидратите. Вече почти месец. Днес бях на КЗП и мисля, че са ми добре резултатите, но все пак, ще ѝ звънна в понеделник да ида да ги види. Пуснах си допълнително и пакет витамини и минерали да ги видя на къде са, че от скоро поя Вит Д.
Междувременно ако вие можете да кажете нещо по въпроса ще съм благодарна. Предния път ми помогнахте.

На долу горе сходни показатели ми изписаха на мен,желязо,магнезии,калции и Б 12 инжекции и вит.Д. Но лекаря ще ви каже най-добре. Все пак аз съм с близнаци и може и това да има значение.

# 672
  • Варна
Аз пия желязо, магнезий и Вит. за бременни от 3 месеца вече. От 1 месец пия и Вит Д, но още са ми ниски нивата…

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 21:30 от Daisy_D

# 673
Специално вит Д не знам как го приемате, но  от Начев следвах препоръката да е на капки и го вкарах в норми. Иначе не знам колко време бях го приемала като хапове и резултат 0. И важното е да е заедно с храна, цащата е от мастноразтворимите, беше ми казал дори на коричка хляб, че мога да го капна и хапна.

# 674

Над 5,1 сутрешна захар се води ГД през бременността. Консултирайте се и с друг лекар и мерете с глюкомер.

Общи условия

Активация на акаунт