Гестационен диабет - тема 5

• 31 756
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Благодаря ви. Вит Д е на капки (вигантол). Беше по- нисък, от месец го приемам и малко се е вдигнал.

# 676
Здравейте от мен, момичета!
Включвам се с още един въпрос: колко грама въглехидрати на ден приемате? Някъде четох, че препоръчително е да са между 120-150, другаде над 175, а ендокриноложката ми каза, че нисковъглехидратно се водило под 100. Аз поддържам около 130-160, дали е безопасно за бебчето?

Споделям и една рецепта за закуска:

Сиренки от брашно от семена

200 гр. Сирене, 4-5 с.л. Кисело мляко, 3 яйца, Бакпулвер (на око, около 1/3 пакетче), микс от смляни семена (аз ползвам на Балчо)

Всичко се разбърква хубаво и след това или печем във формички за мъфини на загрята фурна до 200 градуса (около 20-25 мин.), или като тиганички на тиган.

Аз си ги мажа с крема сирене и слагам маслинка/авокадо, доста вкусни стават. Надявам се да са полезни на някого. Hug

Отделно, следя и с двата глюкомера, разлика има горе-долу само при сутрешната стойност, после се изравняват след хранене, което ме навежда на мисълта, че единият е по-чувствителен и може би точно на него е по-добре да се доверя (в случая това е Accu chek). Иначе разликата между двата от днес и вчера е около 0.5, което е по-нормално.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 08:13 от lovelyavocado

# 677
Момичета, чували ли сте за алфа липоева киселина? Чета че освен че може да благоприятства за намаляване контракциите, влияе добре и на кръвната захар и има и ключово значение за въглехидратния метаболизъм. А ако има ефект, защо ли не ни го препоръчват? Чудя се дали да си взема Thinking

lovelyavocado Звучи много вкусно, благодаря! Blush Иначе аз не си меря въглехидратите, което може и да е грешка. Ще взема да пробвам. Гледам вечер да не включвам въглехдрат и като че ли сутрин са по-добри резултатите.

# 678
Момичета, чували ли сте за алфа липоева киселина? Чета че освен че може да благоприятства за намаляване контракциите, влияе добре и на кръвната захар и има и ключово значение за въглехидратния метаболизъм. А ако има ефект, защо ли не ни го препоръчват? Чудя се дали да си взема Thinking

lovelyavocado Звучи много вкусно, благодаря! Blush Иначе аз не си меря въглехидратите, което може и да е грешка. Ще взема да пробвам. Гледам вечер да не включвам въглехдрат и като че ли сутрин са по-добри резултатите.
И аз правя така. Също сутрин гледам да не включвам въглехидрати, по препоръка на ендокриноложката ми. Обикновено ги включвам в междинните хранения и на обяд. Любимо ми стана на филийка черен хляб да си намажа фъстъчено масло с резенчета ябълка, доста е вкусно.

# 679
  • София

Аз пих през цялата бременност алеракт където я има, ама КЗ пак си скачаше

# 680
  • София
Аз пиех r- алфалипоева киселина преди да забременея, но турските лекари ми я забраниха след това. Не съм питала защо.

# 681
  • София
Здравейте, моля ако имате мобилния номер на д-р Емил Начев да ми го изпратите на лични

# 682
Здравейте, момичета. Да ви попитам, случайно слагали ли сте вие инжекции флостерон за дробчетата на бебчо? Изписаха ми ги като превантивна мярка ако тръгне преждевременно, но разбирам че се отразява на КЗ и се надявам да споделите опит Heart

# 683
Здравейте, момичета. Да ви попитам, случайно слагали ли сте вие инжекции флостерон за дробчетата на бебчо? Изписаха ми ги като превантивна мярка ако тръгне преждевременно, но разбирам че се отразява на КЗ и се надявам да споделите опит Heart
На мен ми слагаха в 7-ми месец. Вдигна ми се повечко захарта до 8,6 някъде на първи час.  За 1-2 дни се вдига захарта. Др Начев каза, да не меря тогава, че се очаква и Аг-то не се притесни. После си беше , както обикновенно при мен. Аз имах проблем само с висока сутришна 5.6-6 , другите ми бяха в норма.
В болницата само ми беше по-сложно с подходяща храна.

# 684
Безкрайно много благодаря за споделения опит! Heart Това ми трябваше да чуя Heart
А бебчето стана ли по-лениво както споделят някои мами и следяха ли го как му се отразяват инжекциите или е нямало нужда? Аз няма да съм в болница, но в МД ще ходя да ги слагат ч, че сама ме е страх с тези големи игли.

На мен ми слагаха в 7-ми месец. Вдигна ми се повечко захарта до 8,6 някъде на първи час.  За 1-2 дни се вдига захарта. Др Начев каза, да не меря тогава, че се очаква и Аг-то не се притесни. После си беше , както обикновенно при мен. Аз имах проблем само с висока сутришна 5.6-6 , другите ми бяха в норма.
В болницата само ми беше по-сложно с подходяща храна.

# 685
Момичета утре ми предстои обременяване с глюкоза. 3 кратен профил. За КЗ. В 26+2 съм. Нещо конкретно трябва ли да съобразя днес и утре преди изследването за да не повлияе грешно на резултатите? И друг въпрос фолиева,магнезии,калции,Б12 на инжекции, д на хапчета,пролутекс и допегит влияят ли на изследването?

# 686
Момичета правих днес в 26 + 3 съм обременяване с глюоза. Резултатите са 0 мин-5,21 на 60 мин-10,58 и на 120 мин-6,94. На 60 мин спрямо показатели от лабораторията излиза завишена. А глик.хемоглобин е 4,9%. Нз какво да мисля. Пратих резултатите на лекарката чакам отговор. Вие с какви резултатите бяхте?
И друго какъв магнезии пиете. Аз съм на магнерот до 9 г.с бях 3по2 после ми го спряха. Към 22 г.с минах на 2 по 1. След дефицит и крампи и болки в таза ми го вдигнаха на 3 по 2 отново в 25 г.с. днес пускам профилактично и той още паднал. 😪😪😪. А четох,че той е важен да не направиш ГД, преклапсия и изоставане на плода.

# 687
Моите резултати бяха 4.3 гликиран, 0 - 4.11, 60 - 12.20 , 120 - 6.65. Заради завишения на 60мин съм на диета и за сега с ограничения стриктни без да си позволявам абсолютно нищо забранено, държа КЗ в норма. Хапвах си черен шоколад 90%,  но и него спрях.

А магнезий, аз пия диаспорал от 400, 3×1, но заради контракции. Знам че е важно да се приема с 2-3 часа разлика, ако приемате и калций,  за правилно усвояване.

# 688
Моите резултати бяха 4.3 гликиран, 0 - 4.11, 60 - 12.20 , 120 - 6.65. Заради завишения на 60мин съм на диета и за сега с ограничения стриктни без да си позволявам абсолютно нищо забранено, държа КЗ в норма. Хапвах си черен шоколад 90%,  но и него спрях.

А магнезий, аз пия диаспорал от 400, 3×1, но заради контракции. Знам че е важно да се приема с 2-3 часа разлика, ако приемате и калций,  за правилно усвояване.
Благодаря! Аз все още нямам контракции и дано така да остане,че доста се стресирах. Иначе и калция беше занижен,но пия и за няма 10 дни е с 0,9 по-висок. Което ме успокоява,че съм в правилната посока. Какъв режим спазвате? Даден от лекар или изключително сама сладко,тестено,картофи и ориз.

# 689
Стискам палци да ви подминат контракциите Hug макар че в един момент май си почват тези подготвителните, но към 8 месец например, което е нормално. Всичко е относително. Аз съм с такива от 5-6м

Ендокринолога ми каза без сладко и мазнини, аз ограничих и въглехидрати, общо взето с помощта на мамите тук Heart и каквото прочетох сама си направих режима.

Най-добре да видите какво ще ви кажат на вас като режим да спазвате.

допълвам- до 3 плода на ден, аз изключих и бананите съвсем и никакви пакетирани храни

Иначе аз ограничих сериозно животинските мазнини, много малко масло си позволявам отвреме навреме. Сериозно казвам защото аз готвих само с масло и свинска мас, сега готвя с много по-малко масло. Други мазнини си набавятм с ядки, зехтин, авокадо. Много ограничено мазно месо като пиле с кожата или вратна пържолка.

А тотално съм спряла картофи, бял ориз и бяло брашно и сладко. Пълнозърнест Хляб и кафяв ориз хапвам, както и пълнозърнести спагети, но само на обяд вече си позволявам въглехидрати. Вечер като хапвам, не ми се отразява на КЗ на гладно сутринта добре.

Още един добър съвет от мамите тук е оцет-по малко, примерно чаена лъжичка преди хапване или повече в салатата, също казват че добре се отразява.

Моите резултати бяха 4.3 гликиран, 0 - 4.11, 60 - 12.20 , 120 - 6.65. Заради завишения на 60мин съм на диета и за сега с ограничения стриктни без да си позволявам абсолютно нищо забранено, държа КЗ в норма. Хапвах си черен шоколад 90%,  но и него спрях.

А магнезий, аз пия диаспорал от 400, 3×1, но заради контракции. Знам че е важно да се приема с 2-3 часа разлика, ако приемате и калций,  за правилно усвояване.
Благодаря! Аз все още нямам контракции и дано така да остане,че доста се стресирах. Иначе и калция беше занижен,но пия и за няма 10 дни е с 0,9 по-висок. Което ме успокоява,че съм в правилната посока. Какъв режим спазвате? Даден от лекар или изключително сама сладко,тестено,картофи и ориз.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 12:50 от InYan238

Общи условия

Активация на акаунт