На море в България на All inclusive 2024 г. - тема 1

• 76 160
  • 749
  •   2
Отговори
# 135
А къде има най-голям шанс за зелено и жълто флагче през повечето време, съответно най-рядко се случва червено?
Перла Приморско - виждала съм там зелен флаг при червен навсякъде наоколо. Просто е в залив и няма вълни или не големи.

# 136
Момичета, някой да е почивал в хотел AluaSun Helios Beach в Обзор. Има ли чадъри и шезлонги на плажа? Има ли къде да се паркира? Чета много положителни отзиви по сайтовете, но ще се радвам ако някоя от вас сподели мнение за този хотел.

И аз ще се радвам на отзиви от хотела и плажа .
Частта от плажа в Обзор пред този хотел е може би най-добрият. Достатъчно широк, с хубав пясък и точно там морето не става толкова рязко дълбоко. Принципно има една особеност на морето в Обзор по цялата плажна ивица, т.к. плажът е открит, а не в залив. Като се влиза в морето на мястото, където се разбиват вълните, поради това, че издълбават пясъка има едно леко хлътване и водата може да стигне до ханша на човек със среден ръст. След това обаче отново става по-плитко и равно да речем към 10 - 15 м навътре, някъде повече, а някъде на 3 м изведнъж да стане дълбоко. Та пред този хотел, където е централният плаж дълбочината на морето по-плавно се увеличава. Хотелът е много стар, но няколко пъти реновиран. Първоначално е почивна база на Министерство на отбраната, после собственост на Валентин Златев,(Лукойл). От 2020 до 2022 е под управлението на TUI, а от това лято е към веригата Хаят. На мен също този хотел много ми допада, най-вече заради местоположението му  до хубав плаж, до прекрасен парк и до крайбрежната алея за разхоки. Това обаче, че няма собствени чадъри и шезлонги и мини паркинга на хотела за макс 5 коли ме спира да почивам там.

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 13:10 от Fatalina

# 137
  • Берлин
Аз тази година умрях от студ в обзорската вода. Ако повторя море в Бг някога, ще е на юг.
Иначе паркингът е на няколко минути пеша, виждах, че хората си оставят багажа и се връщат без коли малко по-късно. Имам позната, която почива там. Преди няколко дни я разпитах. Цитирам: "бяхме в рая". Но пък тя почива семейно по разни нискобюджетни места в Приморско и Ахтопол. Та това мнение ми се вижда твърде преекспонирано.

# 138
  • В.Търново
Това лято бяхме там и се къпахме 2 дена пред този хотел. Още след 2 метра в началото и водата ми беше до кръста.

# 139
Русалка да не се бъркаш с бившия Риу Хелиос.Там е дълбоко морето.Този хотел за който говорят е на централния плаж.Там преди беше плитко.И аз имам хубава оферта за там.Обмислям.още.Имамдобра оферта и за МПМ Орел в Сл бряг само с разлика в периодите.Мисля още.

# 140
Въобще не го мисля - Тиара бийч ще е и тази година. Съотношението цена/качество е отлично. С леките ми ЛИЧНИ забележки мога да направя компромис.

# 141
  • Берлин
Плажът на Алуа е точно такъв, какъвто го е описала Фаталина.

# 142
Всъщност сега си погледнах офертите.И за Тиара имам добра оферта 1660 за 6 нощувки трима възрастни от 29 юни.Ще го разгледам пак.Може ли да кажете имали скари до морето.

# 143
Всъщност сега си погледнах офертите.И за Тиара имам добра оферта 1660 за 6 нощувки трима възрастни от 29 юни.Ще го разгледам пак.Може ли да кажете имали скари до морето.
За кой хотел?
Отговарям за Тиара - супер лесен и равен достъп до плажа по асфалт, покрай Бургас бийч и Голдън ина. Това най ме кефеше, а и следобед вървиш от плажа до хотела по сянка, която хвърлят сградите от двете страни на улицата. 1

# 144
Благодаря,за  него питах.

# 145
Пуснах запитване за Ефект Гранд Виктория на Сл. бряг и до колкото разбирам от това лято е с нови собственици. Някои знае ли дали това не са собствениците на Ефект Алгара Бийч на Кранево и на хотел Хризантема в Сл. бряг? Ако е така, то може би се очаква добро качество на услугата. В случай, че някой го е посетил това лято ще съм благодарна да сподели отзиви.

# 146
  • В.Търново
Русалка да не се бъркаш с бившия Риу Хелиос.Там е дълбоко морето.Този хотел за който говорят е на централния плаж.Там преди беше плитко.И аз имам хубава оферта за там.Обмислям.още.Имамдобра оферта и за МПМ Орел в Сл бряг само с разлика в периодите.Мисля още.
Всъщност си права. Обаче като минавахме и по крайбрежната алея се виждаше, че пак е дълбоко в началото. Това лято като цяло по Черноморието си беше доста бурно морето и е нормално да е изровен пясъка още на плиткото.

# 147
Русалка, там и да не е бурно морето е изровено, но както казах само на около 50 см до 1 м, после става плико. Курортното градче е с едни от най-добрите хотели по Черноморието, гостите им, включително безброй малки деца се къпят в морето без проблем, а иначе и по най-плитките плажове хората се давят по ред причини. Цяла тема има за Обзор, в която всяка година се обсъжда едно и също за морето в града. Еми не, не е такъв проблем, както някои хора си мислят. Сега ако си свикнала с плажовете в Китен, на Златна рибка, Градина  Нестинарка, Арапя, Ахтопол,  Поморие, Албена, Кранево и ред други осново по Южното Черноморие, да този на Обзор ще ти се струва с по-бързо ставащо дълбоко море, но ако пък се сравнява с Златни пясъци, Св. Константин и Елена, Варна, Бяла и други осново по Северното Черноморие този на Обзор е просто плитък.
Години наред почивам в Обзор и с удоволствие ползвам прекрасният му плаж, независимо дали в централната, северната или южната му част.

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 13:11 от Fatalina

# 148
Пуснах запитване за Ефект Гранд Виктория на Сл. бряг и до колкото разбирам от това лято е с нови собственици. Някои знае ли дали това не са собствениците на Ефект Алгара Бийч на Кранево и на хотел Хризантема в Сл. бряг? Ако е така, то може би се очаква добро качество на услугата. В случай, че някой го е посетил това лято ще съм благодарна да сподели отзиви.
Анулация без анулация до 31 преди датата на настаняване!? Ужас.

Да спомена на интересуващите се от Слънчев бряг една интересна оферта  - хотел Баваро.
Намира се точно от другата страна на кръстовището срещу Тиарата.
https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-hotel-korona-slanchev-briag-25541/

Лично аз за следващото лято ще чакам отзиви за този хотел - с нови собственици е, тече поетапна реновация, турски готвач, със собствен плаж. Ако някой го интересува, може да погледне: https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-grand-hotel-i-apar … chev-briag-24063/

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 08:28 от storm76

# 149
  • В.Търново
Този Баваро го за гледах. Следя го.

За Обзор мога да кажа, видях с очите си как беше дори и на централния плаж. Смея да твърдя, че във Варна е по-плитко. Също говоря от първо лице. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт