Какъв съвет да дам на сина си?

• 6 104
  • 67
  •   1
Отговори
# 15
Мен като студентка бригадите никога не са ме блазнели, не виждам нищо лошо в това единият да отиде без другия.
Много драматично звучи "Няма да е същия", една бригада няма да ти промени личността от корен.Освен това е няколко месеца, не 10 години.
Синът ти ако му се ходи реално да отиде и сам, ще се запознае с хора, ще види свят.
Ако не му се ходи сам, да не се насилва.
 Но приятелят му има право на мнение.

# 16
Обясни му, че приятелствата ако са истински такива, издържат на житейски раздели. Пътят и реализацията на всеки един от тях ще е различен от тук нататък.
Не може все да са като " дупе и гащи" и да се съобразяват с решения, понякога касаещи бъдещето им.
Чак ми е странно такова привързване, не здраво е, имам дете в същата възраст.

# 17
  • София
Обясни му, че възрастните хора не се влияят от приятелите си, а вървят всеки по своя път. Истинските приятелства не се влияят от време и разстояние, но подобна прилепчивост е вредна и води наистина до все по- голямо отдалечаване, освен ако няма и нещо друго, освен приятелство в отношенията.
С годините всеки работи, живее, пътува, създава семейство и приятелите остават встрани.
С истинските възрастните може да се виждат рядко, но са на разположение в добро и зло. Т.нар. ежедневни приятели често първи изчезват от хоризонта.
Истинските приятели приемат решенията на другия,без да търсят обяснения и сами взимат своите решения.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 15:52 от Fever Ray

# 18
Да какво е тоива консултиране, те женени ли са?
Здравей,

Да мисля, че имам съмнения, че и двамата имат хомосексуални отношения заедно, но това е друга тема, която ме плаши, тъй като мъжът ми е 67 набор военен, не знам какво ще му направи…?!

# 19
Това да не би да е краят на света?!
Какво ще промени с поведението си мъжът ти?!
Аз в това отношение съм разбираща и либерална. От споделеното разбрах , че младежът ви е здрав, умен и трудолюбив , научете се да уважавате изборите му в живота.

# 20
Мисля, че трябва да го стимулирате да остане в чужбина.
Не мислете какво ще му направи баща му, а мислете за това как ще се почувства този баща.

# 21
  • София
В такъв случай не мисли какво да кажеш на сина ти, а какво да говориш с мъжа ти, за да постъпи като добър родител и да не изгуби връзката с детето ви, макар и вече голямо.

# 22
Това не е нищо срамно, ако се окаже така подкрепи сина си.
Но недей да говориш с мъжа ти преди сина сам да се открие. (Ако наистина е гей)
Надявам се в БГ да стане вече нормално това и да спрат да го гледат като нещо престъпно.

# 23
  • София
Aз не разбрах - приятелят му не иска синът ти да ходи или приятелят му не иска той самият да ходи?
В първия случай откъде-накъде някой ще решава за чужд живот в другия - те да не са дупе и гащи - който иска  - отива, който не иска - не.
Какъв е проблемът?

# 24
Ако са двойка, това променя нещата.
Синът ви ще прецени дали би поел риска да замине и връзката да се разпадне. Вече е голям и трябва да взема сам решенията си. То е ясно, че вие ще се тревожите. Simple Smile
Въобще си мисля, че като майка е редно да се дистанцирате и да оставите момчето само да реши - ще ходи, няма да ходи, ще запази, няма да запази тази връзка, независимо каква е тя. Евентуално само да му дадете куража, че ще го подкрепите, каквото и да реши.

# 25
[Да мисля, че имам съмнения, че и двамата имат хомосексуални отношения заедно, но това е друга тема, която ме плаши, тъй като мъжът ми е 67 набор военен, не знам какво ще му направи…?!
Бих му дала съвет да заминава. Ако може и за по-дълго.
Сега ще се изреди целият форум да обяснява колко са толерантни, ама на ваш гръб.

# 26
  • Melmak
Ако са двойка, ясно защо му е тъжно и трудно. Все пак бих му дала съвет да замине. И наистина ако му хареса там, да остане. Лошо е, ако баща му не е толерантен, съвсем ще им се съсипят отношенията.

# 27
Нищо не променя, ако бяха женени тук всички щяха да ги посъветват да се разведат защото как може единия да ограничава другия в семейството и да му пречи да се развива и т.н. и т.п. Или за гей хората е нещо различно?

# 28
Нищо не променя, ако бяха женени тук всички щяха да ги посъветват да се разведат защото как може единия да ограничава другия в семейството и да му пречи да се развива и т.н. и т.п. Или за гей хората е нещо различно?

Не мисля, че някой би посъветвал различно ако бе момиче, независимо дали са женени или не. Голямо развитие е БРИГАДАТА!
Да намериш правилния, своя човек в живота е ПРЕД бригади, пари и т.н. И ако смята, че това е човека, който иска трябва да си прецени дали подобна раздяла ще им се отрази добре.

Не разбирам само защо смятате, че е по-добре да остане в Америка! Като е гей и айде там ще го мажат с мед и масло .... Не четете ли какво е момчето, че смятате на майната си, сам колко добре ще се чувства ако се пренесе.
Колко сме толерантни ние какво значение има - там, тук момчето си има неговите предпочитания. От себе си няма да избяга.

# 29
Не разбирам, защо бригада = края на света.
Тая бригада е 3 месеца, голяма работа.
Или нещо се е променило откакто бях студентка?

Всички дето бяха на бригада се прибраха след лятото съвсем същите, с малко пари отгоре.
Някои си имаха и гаджета, дето не идваха с тях.

Общи условия

Активация на акаунт