Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 246
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас / Славейков
На всички ,които искат дечица да им се сбъдне мечтата И аз вече приключих с децата  на 41съм почти 42г.ММ иначе иска още ,но за мен  две са ми достатъчни.Ето тази учебна година ще имам абитуриентка,а Митко ще е на две .Вече нямам същото търпение и сили като на 20г.
По темата с подаръците вече идея си няма какво да купуваме.Има баланс колело ,май станаха две.Магазин от Лидл.Исках и кухня ,ама все още не е готова стаята му няма къде да ги слагам.Отделно има И Д пак питат за подаръци какво да купуват .Имах спечелен ваучер за 200лева от Вис Виталис вчера го използвах ,и купих подаръци за Коледа и Имения му ден и то не защото му трябват ,още е малък за тях ,просто да изхабя ваучера.Та поръчах трактор с ремарке  ,тъй като ММ отделно от работата си се занимава със земеделие и ,тротинетка ,които не са да ги ползва в момента.Баща му иска да му купуваме кола голяма с акумулатор и къде ще ги слагам тез всички неща идея си нямам.Отделно и други малки играчки.И защо като Митко си играе с капачки от буркани.Confused

# 346
И мойте си играят с каоачки от буркани, пластмасови купички и подобни. А сме заринати с играчки.

Момичета, дайте ми съвет не знам как да се оправя с тоя сън, направо вече не издържам, през ноща ревах чак, толкова безсилна не съм се чувствала скоро.

Снощи Яна не успях да я приспя до много късно. Приспивах я в количката, като тръгна да я прехвърлям в леглото се будеше и ревеше. Дори не знам в колко заспа, мисля че около 00ч, писах в една група за сън, консултант ме пита само дали сме пътували скоро. Та явно може и тия истерии от леглото да са заради това, че е спала в колата, като ходихме до София.но все пак консултанта не ми писа как да се справя. След това Сами се събуди в 2:00 и будува до 5:45, направо откачих, нито количката, нито люляне, нито нищо помагаше, ревеше от всичко. После се буди в 6:00 за малко и в 7:00 пак за малко.

Май писах режима, но пак ще го напиша, много съм неадекватна и не помня.

Ставане 9:00
Обеден сън 14:00 до 16:00 - 16;15
И вечер ги слагам в 22:00 за нощен
Вчера започнах да ги присмивам от 21:30, защото се съмнявах в натрупана умора.

След като не сме спали ноща, тази сутрин се събудиха в 10:30, не знам какво ме чака в този ден и ще заспят ли за обеден сън. Но не можах да стаба и аз по рано.

# 347
  • Пловдив
Лизи, не ги ли слагаш късно за нощен сън? Не мога да дам съвет, всичко деца са толкова различни, то си е и до режима, как изкарват деня, умарят ли се достатъчно. Но и ако има скок в растежа, това повлиява пак на съня. Толкова много фактори са, че трябва да напишат някакъв учебник поне 10 000 страници какви са причините да не заспива детето вечер?
Ангелова, твоето момиче пращи от енергия, оставяй я да тича на воля, нека се измори хубаво да спи като къпана.

Писала съм и преди, аз от самото начало се опитвах да съм изключително стриктна за вечерна рутина: може би вече към 2-3 месец всяка вечер преди лягане правим едно и също, като с времето има леки изменения, но мисля, че това помогна при мен Йони да заспива в един и същи час сама.

Пожелавам ви на всички, които мислите за друго детенце, да имате успех в това начинание! Ние с ММ засега пасуваме. Не сме обсъждали темата, а и аз хем искам, хем не искам.

Новото при нас е, че Йони вдигна вчера сутринта температура, а тази нощ започна да кашля. Имам подозрения, че едно момченце на детската площадка я зарази. Пуснахме ПКК и ЦРП и чакам педиатърката да започне работа да ѝ звънна да прегледа малката и да предпише нещо. Плановете за тази вечер и уикенда отпаднаха.

# 348
Децата са родени в различни месеци ,не е регрес или скок в растежа какво може да е и при нас приспиването е ужас и вече не издържам освен мен и лизи още някой беше се оплякал ,но вече не си спомням ,не знам вече какво става

# 349
Кате, не знам вече, те дори ѝ в 22:00, нямат никакви признаци на умора и доспиване. Общо взето вкъщи си седим, дори и да излезем не ги вадя от количката, защото не мога да извадя и двамата едновременно, а винаги единия реве, че иска и него да извадя. Та площадки и такива неща са мираж, като съм сама, а аз съм сама 98 % от случаите.

# 350
Лизи защо не ги пускаш на земята ,когато сте на площадките моя винаги пълзи по земята има там няква мека настилка и си пълзи или в пясъчника също може да йм занесеш уокър да си бутат. На площадката беше дошла майка с 2 момчета на същата възраст и ги беше извадила и двамата от количката,люлееше ги и т.н

# 351
Защото тук няма подходяща площадка, общо взето. Има една, две с гумирана част, които са ми много далече, но те са много разрушени, а и мойте като лазят, отиват на различни страни, няма как да ги гледам и двамата и обикновено се бутат в люлящи се деца на люлка и пред парзалката дето се пускат децата.  Имам по бебешка площадка зад блока, най близката общо взето, но е с трева, която е яко насрана от глутницата бездомни кучета. Затворена площадка (смисъл с ограда) няма. Просто не виждам как бих се справила с двамата на площадката. Сами е започнал да е все залепен за мен, когато взема Яна, започва да я бута и реве и този цирк няма как да го изтърпя на вън.

Лизи защо не ги пускаш на земята ,когато сте на площадките моя винаги пълзи по земята има там няква мека настилка и си пълзи или в пясъчника също може да йм занесеш уокър да си бутат. На площадката беше дошла майка с 2 момчета на същата възраст и ги беше извадила и двамата от количката,люлееше ги и т.н

# 352
  • Велико Търново
Благодаря момичета, добре е вече благодаря на Бог.

Работата е там, че в болницата много ни наплашиха, понеже и те не разбраха какво му има.  На втория ден започна да повръща кръв и понеже са действали по протокол, му преливаха кръвна плазма и казаха че това е всичко което може да се направи.
Няма смисъл да казвам че само лоши мисли ми минаваха през главата.
На следващия ден решиха да го преместят в новото крило на Сърце и мозък "Мама и аз". Оказа се че е недостиг на витамин К, казаха че било често срещано. Но определено този стрес ще ме държи дълго време.

Ние само с Вики не можем да се оправим на площадката, какво остава с две, така че напълно те разбирам Лизи. А пробвала ли си да стават по- рано? Така ще успеете да изместите следобедния сън. Вики ако спи до 17 часа, после много трудно заспива вечер, а вече след 22 часа става късно за нея.

Вики има проблеми със съня, заспива сравнително лесно, но се буди постоянно и не реве, а направо се дере. Снощи пак в 1 през нощта 10 минути и повече не можем да я успокоим с баща ѝ. Отделно вече повече от седмица хремата не минава, сменихме капките че да видим.
ММ снощи не се чувстваше добре, и аз тези дни съм като парцал от време на време, но го отдавам на недоспиването.

# 353
Леле Пламинго.... Радвам се че всичко е минало, но това което разказваш, звучи ужасно.

Ами това ми остава по ранно ставане, все го избягвам, защото не мога да се събудя, като не съм спала през ноща. Но ще пробвам.

# 354
Лизи, разбирам те напълно. И аз почти не излизам сама с тях вече. Но ние поне сме в къща и излизаме на двора. Преди обяд макс за 30мин. След СЗ също ги извеждам навън, но пак за кратко.  Има един кош с играчки на батковците ни братовчеди и горе-долу докато го разгледат. Омръзне ли им и тръгнат ли в различни посоки ги прибирам. Вътре имаме коли за бутане, ритаме топка. Гледам да ги изморявам. Ти даваш ли им мляко преди нощен сън? Моите изглеждат супер енергични, щуреят с баща си, но дам ли АМ и заспиват още на шишето.  Явно им затопля коремчето и умората надделява. През нощтта се будят по някога, явно сънуват нещо. Плачат на сън. Пускам им музикалния таралеж, с който заспиват от бебета и се успокояват. Почти не ги вдигам, нито ги местя в нашето легло.
И за приспиване... честно казано, не знам как го правят другите. Аз ги слагам в спалните чували, давам плюшени играчки(Те са само за спане и само за в леглото), пускам музикалния таралеж и сядам на спалнята, за да ме виждат, че съм там. По някога им чета, но не приказки. Чета книгата "Как да говорим, така че малкото дете да слуша". И докато прочета една глава са заспали. Понякога има малко щуреене. Смеят се, подскачат.  Но нищо не правя, просто ги изчаквам и те след 20-30мин си заспиват.

# 355
Аз си представих само как близнаците на Лизи пълзят по суровите Видински площадки 😂

Орехче, май ти беше писала, почистващи приспособления. Лятото видях в Джъмбо за малки пари. Кофи с парцал и метла, нещо такова.

Михаил обича да си играе с коли и книжки, купувам това предимно. Но играе почти с всичко, естествено му омръзва. Има едни книжки със звуци на животни, по цял ден цъка котето. Купих райд он пожарна, но му е голяма и завързахме въже и го дърпам из апартамента. Иначе играе с подръчни неща като пластмасови чаши (слага една в друга), нанизва колелца от ролка на краката на детска масичка, слага капачките на разни шишенца, тормози кучето….
Меджик, от Смит тойс купих много як малък Томас, който има механизъм и върви сам, после ще ти пусна видео, ако нямате същия 😂
Ако успеем да сменим жилището до Коледа ще купя кола с акомулатор и някаква тротинетка, също ми се иска да му сложа детска кухня в детската, но ще видим.

Меджик, за спането, ние спим разделно от лятото още, защото Михаил нощем се буди и тормозеше баща си за игра. И сутрин ако отвори очи по никое време пак се превъзбуждаше. Колкото и странно да звучи, така и имнтмните моменти зачестиха. Аз слагам Михаил да спи към 9, ние лягаме към 12. Сега започнах да лягам при ММ всяка вечер и се местя към 3-4 като се събуди за мляко. Прави ми впечатление, че спи по-спокойно. Като се преместим ще купя по-голямо легло тип Монтесори(или просто матрак на земята) и ще се опитам да го отделя. Моето дете като усети, че е в кошара и превърта 😂

# 356
Давам на Сами АМ преди сън, така заспиваше преди, на Яна не давам, но тя заспиваше лесно и вечеряше обилно. Тези дни давам и на Яна  АМ, но тя е забравила как се пие от шише и на две глътки си дърпа устата, все едно се е изморила и после пак захапва, но пие много малко 60 мл, примерно. Заради на Яна реването преди нощен  и Сами не заспива с млякото. И така, получава се верижна реакция. Аз през ноща го местя Сами в хола с мен, но там може само в количката да спи, за да не буди Яна, но хич не ми се иска да свиква с тази количка. Яна изпада в истерия вечерта, а Сами през ноща, общо взето е така. Ама казвам ви такова реване, сигурно в съседния квартал ни чуват.

# 357
Днес бяхме на преглед оказа се,че е 80 см 10,300 кг ,а юли като го измерихме последно беше 76 см 9,600 кг,тоест за 3 месеца е качил само 700 грама и е порастнал с 4 см. Аз мислех,че е качил поне килограм че и повече за тея 3 месеца. Какво мислите дали е твърде малко за дете на 1,1 на 2ри ноември  става на 1,2 м

# 358
Аз мисля, че си е напълно нормално теглото и ръста. Яна е 10,200 и изглежда, квадратна, не дебела но набита, а е същите сантиметри мисля. Баба ми оня ден каза, че е като трупче (дърво), защото е широка в ръменете. Сами е 9, 200кг, не успях да го измеря колко е висок, но изглежда малко по нисък от Яна.
Преди време видях дете 10 кг на 3 години, доста слабо беше, но си беше напълно нормално от към развитие, просто по дребно.
На моя приятелка детето на 4 години е 14 кг, но е много буйно и не се спира. От тук нататък, не мисля че ще качват по много, особено като проходят и запопнат да тичат.

Днес бяхме на преглед оказа се,че е 80 см 10,300 кг ,а юли като го измерихме последно беше 76 см 9,600 кг,тоест за 3 месеца е качил само 700 грама и е порастнал с 4 см. Аз мислех,че е качил поне килограм че и повече за тея 3 месеца. Какво мислите дали е твърде малко за дете на 1,1 на 2ри ноември  става на 1,2 м

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 18:08 от Lizi:) :)

# 359
Лизи аз съм попринцип от врачанския край такаче знам какво значи трупче 😄 Видин и Бяла Слатина са близо. Иначе и нашия изглеждаше доста пухкав ,но на последък ми изглежда по-слабичък може би защото се е издължил,но наистина очаквах да видя ,че е повече кг . Сложиха ни днес инфарикс хекса или там каквото беше каза педиатъпката,че към 7 ден щял да се обрине ,но да не се притеснявам. Май твоите беше писала ,че заради ваксина са се обринали ,заради същата ли и бързо ли мина ?

Общи условия

Активация на акаунт