Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 200
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
И аз като NI_Cl знам, че супинатори се носят при специфични случаи, по препоръка от лекар. За плоскостъпието също, до 5 години е физиологично и няма нужда да се предприема нищо. В общия случай босото прохождане и ходене е препоръчително, за да се развият мускулите на крачетата максимално добре. Както и ходенето по неравни повърхности, пясък. Ава носи пантофки заради хипереластични стави, както казах. И босото ходене ми е невъзможно през студените месеци, освен ако няма подово отопление. Някой беше писал за ортопъзел, ние имаме, но за сега нямам впечатления, не съм го изкарала от гардероба още.

# 181
  • Варна
И аз знам това за плоскостъпието, така че не мисля, че всеки има нужда.

2 пъти съм вземала ортопъзел (вземам играчки под наем) и много ми харесва, но при нас събира доста боклук, защото живеем в къща и в пъела влиза прах все. Но са много яки, стига детето да минава през него де

# 182
exberry, от коя платформа взимаш играчки под наем. Аз съм срещала 2 места от които е възможно, трябва да проверя кои бяха,  защото не си ги спомням.

# 183
# 184
Момичета, влизам да се похваля, че и Любовчето проходи 🩷 В петък направи 5-6 стъпки, днес вече започна да си обикаля 😊 Обаче много кисела, вчера бяхме на кръщене от 10 до 19 часа, мъжът ми беше кръстник и стояхме до края, тя беше чудесна, но днес ми излиза през носа 🤦‍♀️ Това дете няма нищо общо навън сред хора и по кръчмите и когато сме вкъщи. Навън е херувим небесен, хората казват, че такова спокойно дете не са виждали, вкъщи е като пожар-балалайка. Ако взема да разкажа, че ни посяга, ръмжи, хапе и се търкаля през глава целодневно, никой няма да ми повярва 🤷‍♀️ Разкошни пантофи сте взели, аз отдавна харесвам тези на К&К, от десетките, които към купувала за детска градина, техните са и най-здрави. Много ми харесват тунелите, пъзелите, кулите, басеините с топчета, сигурно и място мога да им намеря, ама не искам 😆 Честно си признавам, хич не обичам цялата къща да е в играчки, сигурно ще ме помислите за ужасна. Едвам се отървахме от играчките на каката, сега пак по всяко време имам по 1 декар за прибиране. Любовчето основно ги разхвърля, заиграва се единствено с една кола за бутане и то не я бута, а свири на нея.

# 185
Ni_Ci Аз малко по - назад споменах , че на приятелка ортопед е препоръчал супинатори , заради криво стъпване.
Така че предполагам абсолютно не е задължително всички да ходят с такива.Иначе ортопедите имат вече различни мнения, едни казват боси , други с обувки, така че аз гледам на детето да му е удобно.То просто си личи, когато не и е удобно.Имаме и от двата вида обувки със и без супинатори, както казах.Давам ви пример - бях купила едни декатлонски пантофи - те са мега меки отстрани и равни,  в същото време подметката гумена и няма никакво хлъзгане и се получаваше едно кривене на глезена ,съответно ги махнах.Имам и едни с много твърди подметки кецове пък- с тях ходи много по - бавно от обичайното , което ме кара да мисля ,че не са и особено удобни .Тя иначе бяга буквално.Ако не е много студено на пода се старая да е боса или поне по чорапи.Ползвахме замалко и от чорапите с изцяло гумена подметка ако се сещате , но те я потят.Педиатърката пък един път ми каза да съм и купувала обувки с твърди подметки, а аз знам ,че трябва да е точно обратното - да са гъвкави.Мнения много , така че всеки родител си решава според своето дете.
Венче, честито прохождане на Любовчето!
Аз също мразя да има играчки навсякъде и само ходя да ги събирам.И аз махнах като М.Ангелова едната част на палатката, защото ми идва в повече, а и не се ползва.
.А иначе ти вярвам за поведението и - моята пък хвърля играчки по мен и жестоко се тръшка.
Днес на обяд приспах детето вкъщи за пръв път от много време насам.Плака един час и заспа по - късно ,но твърдо съм решила да махам количката.Явно това и е оргомна асоциация за сън след като е без биба , а никак не е добре.Те краката и вече стърчат от количката пък и ако така продължава кой ще я търпи като иде на ясла.Страхувам се само да не се научи на ръце , че като пореве малко повечко и я взимам и в крайна сметка днес заспа върху мен като после я преместих.Ако не я взема пък следва едно безкрайно качване и слизане от леглото, съпроводено с рев и няма и няма заспиване.
Редактирам се- някой ползва ли дрехи и по - специално якета на Mayoral, как са им размерите?

# 186
Орехче, аз взимам Мойорал, умалени са, гледай поне 1 размер по-големи.

# 187
Орехче, аз взимам Мойорал, умалени са, гледай поне 1 размер по-големи.
Благодаря !

# 188
днес открих случайно в Кауфлант тези ,страхотни са мисля,че 11 лв бяха имаха и чоропогащници от тези с гумичките на коленете и крачетата ,плетени жилетки също, на мен много ми харесаха и купих и от трите имаше и за момиченца ако някоя мама реши да си купи 🙂

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 19:37 от Radii :)

# 189
Венче, честити крачета на Любовче! Да стъпва уверено в много щастливи дни 😍 я кажи, пусна ли сълза? 😃
Ава продължава да предпочита лазенето и не обикаля по стаите с крачки все още. Ние я примамваме да ходи с храна 😃
Ради, благодаря за препоръката! Аз много харесвам дрехите на Лидл и Кауфланд (те са на един собственик 😃). Купувала съм бодита,  скъсах ги от перални и сушилни и не са мръднали.

# 190
Ох…дрешките са им много хубави. Нямам удобен Кауфланд, но бих отишла да видя какво има.
Рая предпочита пълзенето,  а ходенето е само ако се държи за нещо.
Като я насочвам изправена към нещо, което ще стигне и ще се хване за него, тръгва и стига без проблем, сама да тръгне все още я е страх.

# 191
  • Пловдив
Аз също много харесвам дрешките на Лидъл и Кауфланд. Каквото и да съм взела, не е мръднало.
Ние бяхме този уикенд в Смолян и Йони за пръв път започна да ходи хванта за една ръчичка, но не за майка си и баща си, а за един наш приятел 😄 С толкова много хора се видя, в никой не се разплака, хапна си една хубава пита и домашно мляко, опита и родопски клин. Много добре си прекара.
Носих ѝ допълнително храна от вкъщи, защото не успях да намеря в интернет частна кухня.
За плоскостъпието изобщо не бях информирана, но ще разгледам орто пъзели. Още не съм водила Йони на ортопед, трябва да се посъветвам с педиатърката кога е момента, защото съм забравила кога ми беше казал ортопеда да отидем пак.

# 192
Благодаря, момичета 🥰 Не пуснах сълза, нямах време 😄 Тя беше с гръб към мен, държеше се и си обикаляне масичката и като я погледнах просто вървеше в другата посока. Не беше като по рекламите, да тръгне усмихната с разперени към мен ръце 😄 Аз бях забравила за ортопеда, но май ни беше казал на годинка да я водим пак, ще взема да се поинтересувам. Трябва и на ехограф да я заведем, че имаше малък проблем с бъбречните легенчета и тогава говорихме с педиатърката да я види през октомври. Не съм взимала дрешки от Кауфланд, но лидълските са страхотни. Аз скоро открих дрешките на Кокодрило, продават ги в Хиполенд, много хубави материи са и на добри цени, но още не съм ги прала по сто пъти, за да кажа дали са издържливи.

# 193
Здравейте , момичета! Минавам да споделя днешната закуска и да ви дам идея ако все още не сте се сетили за нея.
Фалшиви пържени филийки(на еър фраер) намазани с "течен шоколад" от авокадо, банан, тахан от кашу и рожков.

# 194
Момичета, вчера ходихме до София, малко съм отчаяна.... Логопедката каза, че Яна има къса юздичка под езика, и високо небце ( забравих да питам какво значи това) ще трябва да я цепим юздипката след време.  Мойте деца въобще не се справиха с тестовете ѝ за развитие, общо взето подивяха в кабинета, защото беше пълен с играчки и  беше веднага след пътуването и не бяха мърдали от стола цял до обяд. Даде ми игри за развитието, 5 мин игри за развитието, 10 мин лазене и игра и това винаги когато не спят, каза че докато не ги обуздая няма да проядат и докато станат на 3 години, аз няма да издържа и ще изперкам. Игрите са за концентрация в стола за хранене, иска да се научат да седят на едно място, за да мога да ги храня, защото аз ги гоня из стола за хранене, те се теглят, бутат, изправят, завират се под стола за да не стигам устата и какво ли не. Каза, че си пречат на развитието, защото постоянно си теглят играчки, постоянно се пазят другия да не им вземе играчките и това е довело до проблем с концетрацията им, защото не успяват да се заиграят с нещо, другия им пречи винаги. Каза да ги разделя, да сложа например дивана на средата на стаята и да си играят отделно определено време, единия от едната страна на дивана, другия от другата. Това също ми е направило впечатление, даже май скоро го писах тук, те като са по отделно, са супер спокойни, все едно няма деца в къщата. Да прибера всичките им играчки и вече да играят само с играчки за развитие, сортери, бебешки пъзели, рингове, "рисуване с ръце", ровене в пясък за да открият нещо, прибиране на кутия в кутия. И техните играчки да ги вадя, когато положението е наистина извън контрол, за малко. Така да заменя екраните с тях. Най после стигнахме до края на екранното време. Следващите седмици ще изперкам сигурно, но се налага.  Каза че този месец на Яна много и е повлиял екрана, въпреки че е намален. Sad аз им пускам само докато ядат и то не винаги, само като видя зор, но си идва момента в който се отразява. Аз от седмица я наблюдавам, че много се промени, но мислех че е ѝ защото не успявам да ѝ обърна достатъчно внимание, понеже Сами е станал като дъвка залепен за мен и буквално не мога да го оставя за секунда, а Яна си играе повече сама. И някак изгубих контакт с нея Disappointed Relieved ще го оправим и това.
За Яна каза, че според нея има проблем с вестибуларния апарат и е нужна рехабилитация. Аз виждам, че нещо не стъпва добре, и се върти в кръг, не запазва равновесие, като стои права, без да се държи. Това ми го каза ѝ тя. Каза че е свикнала опората ѝ да са ми ръцете, защото я държа да ходи за две ръце, а трябва да я държа отгоре за рамото и леко да я натискам на долу, за да има усещането че ходи сама, показа ми го, но Яна я е страх и не иска да тръгне да ходи по този начин, постоянно ми търси ръцете за да се хване за тях, мъжа ми вчера я излъга да ходи няколко крачки по този начин, наистина изглежда по стабилна. И така, този месец, задачите са ми за концетрацията и да ги обуздая, да не са толкова диви, същевременно ще продължаваме да си пишем почти всеки ден, да давам отчет какво са яли и тя да ми казва какво да давам  и кога.  Много неща ми каза, но бе мога да се сетя и напиша всичките в момента .

За мойта бучка на гърдата, седи си непроменена от 3 години, нахока ме лекарката, че не съм ходила дълго време, каза ми че по време на бременността и кърменето, също е трябвало да ходя. Та за сега си имам фиброаденом, който не е мръднал на големина и трябва да го следя на 6 месеца, ако тръгне да расте, ще трябва да се вземе биопсия и да се премахне.

П. С. Не се включвам по актуалните теми, защото не успях да изчета какво сте писали, когато ми остане малко време ще се включа и аз Heart

Последна редакция: вт, 17 окт 2023, 13:39 от Lizi:) :)

Общи условия

Активация на акаунт