С какво ви дразнят мъжете /тема №13/

• 33 185
  • 363
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Не, защото казва, че го притискам, и не е готов. Извинявам се, мен ме е срам, като го пиша, защото като го видя написано, чак осъзнавам колко е нелепо. Съжалявам!

Тоест, той дирекно ти казва, че не е готов за деца.

Ти готова ли си за деца? Искаш ли да чакаш? Как виждаш бащата на децата си? Какво отношение очакваш като жена и майка? Смяташ ли, че този мъж отговаря и може да ти даде тези неща?

# 346
Готова съм да, отдавна съм готова. Не ми се иска да чакам, и все пак бих, ако си струваше. Но не съм сигурна, че си. Очаквам уважение, и да бъда оценена, също така да се полагат грижи за детето. Аз не мога да си изкривя душата, и да кажа, че не се грижи за мен (понякога), но все пак искам да знам, че гледаме в една посока, а не го усещам по този начин. Вече не съм сигурна, че отговаря на тези неща.

# 347
Мая, ти нали имаш дете вече, стига обикаля темите и казва на всяка напускай го, напускай го.
Ми, ОК. Има и друг вариант, ама не знам питащата дали е подготвена за него. Ако много иска дете и има ресурсите да си го гледа сама - правят си дете с този и го зарязва тогава.
Казвам "напускай го", само когато е видно, пе човека не я уважава,цени и не е достоен,че я натоварва, вместо да осигурява спокойствие и грижа. Само в такива случаи.

# 348
  • Somewhere far away
По-добре никво дете, отколкото  дете с такъв.

# 349
  • София
Мая, ти нали имаш дете вече, стига обикаля темите и казва на всяка напускай го, напускай го.
Ми, ОК. Има и друг вариант, ама не знам питащата дали е подготвена за него. Ако много иска дете и има ресурсите да си го гледа сама - правят си дете с този и го зарязва тогава.
Именно. И аз това бих предложила.

# 350
Аз не мога да си изкривя душата, и да кажа, че не се грижи за мен (понякога), но все пак искам да знам, че гледаме в една посока, а не го усещам по този начин.

Ти сама си го написала. Трябва да си отговориш много честно, пред себе си само, искаш ли така да живееш. Искаш ли дете точно от този човек, който те пренебрегва и те кара да се чувстваш зле. Ако имате дете, а той се дъжи по същия начин, какво ще правиш? Искаш ли детето ти да вижда, че баща му не те уважава? Можеш ли, да гледаш дете сама? Изобщо сядаш, пишеш, мислиш и действаш. Не дължиш отчет тук. Само бъди сигурна, че и да имате дете, отношението му няма да стане по-добро, още повече, че ти казва, че не е готов за дете. И не, бебето няма да го умилостиви и да го накара да се влюби в теб, отново.

пп. В случая, Мая е права.

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 22:06 от alex_jp

# 351
О, това много сметкаджийско ми звучи.. 😂 а си мисля, че аз имам проблеми.

# 352
Бе то и азтова бих направила,ама .... Хора различни..
Не, ти нямаш проблем.
Ииии сметкаджийско, колко даесметкаджийско, ако си готова да дадеш живот и да го отгледаш и осигуриш сама. Даже си е благотворителност, мен ако питаш.

# 353
  • София
Бе то и азтова бих направила,ама .... Хора различни..
Не, ти нямаш проблем.
Ииии сметкаджийско, колко даесметкаджийско, ако си готова да дадеш живот и да го отгледаш и осигуриш сама. Даже си е благотворителност, мен ако питаш.

И все пак този човек завинаги си остава баща на това дете. С всички последствия от това. Колко трябва да си приритала, за да тръгнеш да правиш дете от някой, който предварително знаеш, че не е читав? Сънфлауър на 31 последния влак ли гони?

# 354
Да,това е безспорен факт. И също е факт,че 31г е добра възраст за дете, до след 1-2 години, защото ако сега тепърва започне да  търси, да опознава и бла бла и на колко ще стане, м? На 35, когато рисковете за дете с увреждане се увеличават тройно? До тогава ли? Или да чака да стане на 40, че да се чудят баба ли е или майка по площадките? Ако има ресурси сама, да действа.  А и мъжете се избиват за свободни майки, btw, ако не знаете....

# 355
Тя авторката е наясно с посоката. Не и е нужно да я насочваме.
Просто си претегля вложените години и смелостта. Все пак е грамотна и може да прочете достатъчно теми.
Ако въпросът е в едното забременяване има хиляди начина да го омагьоса и да стане грешка.
Но тя е почнала да вижда и животът след това. Не знам защо се държите като ощипани.
Не е въпросът да се продуцира зародиш, а да има и любов, разбирателство и обща посока между 2-ма души. Това са си години наред заедно. Не 1-на годишнина.

# 356
Тя авторката е наясно с посоката. Не и е нужно да я насочваме.
Просто си претегля вложените години и смелостта. Все пак е грамотна и може да прочете достатъчно теми.
Ако въпросът е в едното забременяване има хиляди начина да го омагьоса и да стане грешка.
Но тя е почнала да вижда и животът след това. Не знам защо се държите като ощипани.
Не е въпросът да се продуцира зародиш, а да има и любов, разбирателство и обща посока между 2-ма души. Това са си години наред заедно. Не 1-на годишнина.
Да, така е. Ти си напълно права.
Но не всички имат това щастие.

# 357
  • София
Сънфлауър единствена може да реши за себе си кое е от най-голямо значение - качеството на бащата, възрастовите рискове, мнението на хората по площадките. Нашите решения са добри или лоши единствено за нас. И в двата случая може да съжалява - в единия, че завинаги се е свързала с нечитав мъж чрез дете и е изпуснала шанса с друг, във втория, че е изпуснала шанса за дете. Предварително обаче няма как да знае кое и дали ще й се случи. Иначе този не иска да я забременява, та ще трябва да го мами за да стане работата...

# 358
Да,това е безспорен факт. И също е факт,че 31г е добра възраст за дете, до след 1-2 години, защото ако сега тепърва започне да  търси, да опознава и бла бла и на колко ще стане, м? На 35, когато рисковете за дете с увреждане се увеличават тройно? До тогава ли? Или да чака да стане на 40, че да се чудят баба ли е или майка по площадките? Ако има ресурси сама, да действа.  А и мъжете се избиват за свободни майки, btw, ако не знаете....

С това обаче не съм съгласна. Жените могат да раждат и над 35-40 г., и да не изглеждат като баби. А по отношение на рисковете от увреждания, точно в тази възраст жените са безкрайно стриктни в изследванията и пренаталната диагностика. Аз съм родила в 2 деца в този възрастов диапазон, и повярвай, на никой не би му минало през ум да пита дали съм баба им. И не младея, да кажа, че да не се дразни Кетчър.

# 359
  • Пловдив
По този начин може да има дете от който си поиска. Да не е от който си поиска, но от много, много други.

Общи условия

Активация на акаунт