Термин юни 2024

• 43 824
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Bubble не, аз си направих на своя глава. На фона на разходите за инвитро реших, че тези 300лв няма да ме бутнат.
Реално при мен изследванията бяха окей, само показаха, че не усвоявам фолиева киселина, което също не е малко.

За теста за аутизъм - не мисля, че има. Реално все още не се знае какво го предизвиква. Научните среди все още не са уточнили да се дължи на неврологични проблеми изменения в gut health.

Иначе и на мен не са ми пускани все още никакви изследвания, само тези на щитовидната, които си пускам сама на своя глава и се радвам, че го правя защото tsh ми е много над допустимите стойности и е важно да се регулира навреме. Днес ще ходя на преглед и ще настоявам за някакви изследвания, вече съм в 8+6гс.

# 631
Аз пожелах цитонамазка и микробиология, защото имам горен полип март месец. ПКК не ми пусна, но аз имах скорошни. Имах на прогестерон, Т3, Т4, ТСХ, фолиева, на желязо и на Вит Б12. Каза, че иска на Вит Д, макар че аз от доста време го приемам и преди съм нямала липси и сега едва ли ще имам, но може би ще пусна. Ще си пусна и сама урина, защото тя не ми каза, че иска. Та общо взето си отидох и подготвена. От цитонамазката и микробиологията излезнаха липса на лактобацили и ми изписа Вагизан за 7 нощи. Пише в листовката, че не пречи да се използва продължително, за това на следващото посещение ще я попитам дали мога да направя още един курс превантивно, защото гледам от стари изследвани, че лактобацили отдавна са ми липсвали.

# 632
Момичета,не се плашете от тромбофилия,може да ви звучи страшно,но не е.
Всеки си има дефектни гени,я се проявят някога,я не.
Просто е хубаво да се дава гластност на такива проблеми,може да се спести много лутане и чакане.За мен това изследване,трябва да се въведе като задължително още преди забременяване.
Тест за аутизъм няма,както казаха не се знае кое го отключва и причинява.

# 633
Мélisande Няма. Той се развива впоследствие. Децата обикновено се развиват добре до един момент.

123456у
БХС в 16г.с.? Доколкото знам се прави до 13 макс. Мен ме вика другата седмица, когато ще съм 12+2-3 (по ехограф) за БХС и тези изследвания ПКК, урина, МБ.

Не се изразих много правилно. В 12 г.с. Ме праща на БХС заедно с ПКК и с тези изследвания да отида на фетална морфология, а при него да отида чак в 16 г.с.

# 634
Hearty
С какви килограми се роди детенцето ти?

3200 Grin в 39+6. На всичкото отгоре половината си бременност изкарах на легло, заради шийката, а през цялата блъсках конски дози Утрогестан. На който и АГ да го разкажа и започва да прибелва очи. Satisfied

Тромбофилията иначе не е страшна, стига да се следи и да се коригира дозата, ако има нужда. За съжаление много хора разбират за нея постфактум, като мен. С 1, 2, 3 аборта, докато някой да се сети да им каже, че е нужно да се изследват или те не прочетат някъде. И там пак стигаме до заинтересоваността на лекаря.

# 635
Здравейте, търсих информация в нета но съм объркана - има ли пренатален тест за аутизъм?

Аутизъм не е генетично заболяване! Няма тест който да го предскаже, тъй като е неврологично състояние което може да се диагностицира след като детето е поне на 6 медеца/ годинка ( има ранни маркери).

Все повече изследвания, клонят че има фактори които са предпоставка, като например дефицити при детето ( затова е толкова важна темата за дефицитите на майката по време на бременност но и нещо на което не се обръща внимание- по време на кърменето!). Също има доста изследвания и за връзката с аутизъм и храната която приема майката/ детето и най-вече темата за без глутен…

# 636
+ други вече официално доказани предпоставки, които обаче са тема "табу" и са нещо като обществена тайна, но никой не говори за тях явно и открито. Тук млъквам да не ставам ябълка на раздора 😅

Здравейте, търсих информация в нета но съм объркана - има ли пренатален тест за аутизъм?

Аутизъм не е генетично заболяване! Няма тест който да го предскаже, тъй като е неврологично състояние което може да се диагностицира след като детето е поне на 6 медеца/ годинка ( има ранни маркери).

Все повече изследвания, клонят че има фактори които са предпоставка, като например дефицити при детето ( затова е толкова важна темата за дефицитите на майката по време на бременност но и нещо на което не се обръща внимание- по време на кърменето!). Също има доста изследвания и за връзката с аутизъм и храната която приема майката/ детето и най-вече темата за без глутен…

# 637
  • София
Аз ли съм единствената, на която и е ужасно лошо вече 2 месеца. Все се надявам да отшуми, но сутринта си повръщах със ставането, днес цял ден едвам живея и си ми е мега лошо. Чувствам се все едно съм препила зверски и имам най-лошия махмурлук, но хич не съм се забавлявала снощи 😀
Днес казах на шефката и най-близките колеги в офиса. Много се бях напрегнала, но да минава и това. Хем се радват,хем се натъжиха, че ще отсъствам, но и аз съм така, харесвам си работата и колегите много ще ми липсват. Ако всичко е наред се надявам да си работя до края.

# 638
quote author=koikoii link=topic=1593019.msg47243230#msg47243230 date=1700673510]
Аз ли съм единствената, на която и е ужасно лошо вече 2 месеца. Все се надявам да отшуми, но сутринта си повръщах със ставането, днес цял ден едвам живея и си ми е мега лошо. Чувствам се все едно съм препила зверски и имам най-лошия махмурлук, но хич не съм се забавлявала снощи 😀
Днес казах на шефката и най-близките колеги в офиса. Много се бях напрегнала, но да минава и това. Хем се радват,хем се натъжиха, че ще отсъствам, но и аз съм така, харесвам си работата и колегите много ще ми липсват. Ако всичко е наред се надявам да си работя до края.
[/quote]

И аз съм така . Всеки ден като парцал 😑. Днес се събудих малко по-добре и се чудя дали всичко е наред 😀. Гърдите не ме болят толкова много,корема не ме боли, съвсем малко ми се гади .. 😀😀

# 639
  • София
Да, това е другия филм и на мен един ден ми намаляха симптомите и щях да полудея, добре че този ден бях и на преглед, та бързо се успокоих, но нали казват че в повечето случаи гадното минава с първия триместър... Дано поразмине вече.

# 640
На мен също ми е зле,пия едни хапчета за гаденето,иначе не съм на себе си.

# 641
  • София

Какво пиеш? Аз смуча Кокулин, но не бих казала, че има голям ефект.

# 642

Какво пиеш? Аз смуча Кокулин, но не бих казала, че има голям ефект.

На мен много ми помагат,ако забравя да пия и става страшно…

# 643
Да, това е другия филм и на мен един ден ми намаляха симптомите и щях да полудея, добре че този ден бях и на преглед, та бързо се успокоих, но нали казват че в повечето случаи гадното минава с първия триместър... Дано поразмине вече.

Същата работа. Имам един мисед и сега треперя като лист. Онзи ден бях на преглед, всичко беше наред .. сега до 9ти ще е голяма мъка ☹

# 644
Аз не съм пък повръщала нито веднъж и ме е страх да не ми се появят симптоми по никое време 😃 Така мразя да повръщам и точно сега не е момента да излизам в болничен. Колегите ми още не знаят и при евентуално неразположение веднага биха се сетили. Догадва ми се по обяд, но с дишане и пиене на вода се разминавам. Ако така изкарам бременността направо ще е цяло чудо.

Общи условия

Активация на акаунт