Термин юни 2024

• 43 835
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Ако не е проблем да споделиш, какво се е случило с рентгена? Много ли е било облъчването? Защото съм чувала за много жени, били на рентген без да знаят, че са бременни, я после раждат здрави деца. Ако е трудно за теб, не разказвай. Надявам се сега всичко да се случи, както трябва ❤

# 616
Добре дошла koikoii!

IvGG   , Аспиринът не го препоръчват в началото поради риск от прокървяване.

А имаме ли фейсбук група?
И с моя син се запознах със страхотни мами покрай фейсбук групата,и до ден днешен се виждаме с мамите от София и си комуникираме в групата.
Да,просто ми стана странно защо спират терапията.
Аз също съм с тромбофилия на аспирин и фраксипарин.

# 617
  • София
На мен АГ ми изписа Акард 150, въпреки че нямам тромбофилия, а по-скоро за всеки случай. Имам един мисед в 8гс преди няколко месеца и предполагам заради това се застрахова. Надявам се, че преценката му е правилна, следвам я.

# 618
  • София
След спонтания аборт през юни тази година, гинеколожката ми пусна всевъзможни изследвания, за да видим има ли причина и можем ли да направим нещо в бъдеще да не се повтаря. Излезе една от леките мутации за тромбофилия и тя ми изписа аспирин протект и фолиева, още от юли реално, с идеята да направим опит пак след 2-3 месеца. Опита беше успешен и веднага се насочих към Щерев. Там се следя при др Милчева и тя остави аспирина и ми добави фраксипарин. Като имахме уговорка, ако започне някакво кървене да спра аспирина и ме насочи към професор Паскалева в Националната Кардиологична болница за по детайлни изследвания. Успях да се вместя за час чак миналата седмица. Там ми пуснаха конкретни изследвания за влиянието на аспирина и фраксипарина и професорката каза, че мутацията не е сериозна всичко изглежда нормално, мога да спра аспирина, а фраксипарина след 12-14 седмица, ако всичко е наред с феталната морфология и няма риск от преклампсия.

Относно рентгена, беше ужасно стечение на обстоятелствата, което ме травмира много. Тогава съм забременяла без да подозирам, в последствие разбрах, че съм с много ранна овулация, паралелно се разболях и имах сериозна кашлица. Личния лекар ме прати на снимка, няколко дни след това разбрах че съм бременна. Няколко дни след това ме ухапа и кърлеж и съм носител и на лаймска болест, което е един от другите ми филми. Отидох отново в Щерев, след консултация с двама лекари, казаха че рисковете са прекалено големи в толкова ранен етап, при деленето на клетките и това беше...

При мен нещата са много специфични и всичко е консултираното с много лекари и така са се случили нещата. Надявам се да е бил лош период, след който да следва хубав ❤️

# 619
Всичко е имало причина да се случи. Със сигурност те очакват по-добри времена.

Как разбирате за тромбофилията? Знам, че е с изследване, но какви са симптомите? Какво ви накара да се изследвате? Нещо в кръвните показатели ли показва за тромбофилия? Питам, защото на мен винаги трудно ми взимат кръв и последния път жената не успя да ми вземе 15 Мин кръв, вайка се, обикаля ми ръцете, сменя иглите, колко опашка се събрала и накрая ми изцепи, че може да имам тромбофилия, да съм се тествала. По принцип знам, че при взимането на кръв е хубаво да пием повече вода и ако го спазя, ми взимат лесно кръв, но ако стана и тръгна за лабораторията, съм изпила вода, колкото да не съм жадна и малко по-трудно успяват с кръвта, но никога толкова време не се е мотала лаборантка. Аз и бързах за работа и тя още повече се стресира. Лабораторията е до работата ми и други колеги се оплакват, че там не се справят добре. Какво ви накара да се тествате за тромбофилия?

# 620
  • София
Изследването е специално за това и се прави след спонтанни аборти, като вероятна причина. Една приятелка се шегува, че която жена не си е пусна, тя няма някаква мутации.
Но те са различни, по- сериозните са много редки

# 621
Нямам спонтанни аборти и се надявам да нямам. Въпроса е дали има други признаци, по които можем да хванем тромбофилията. Иначе да, който не се е тествал, то на него не са му намерили болест 😃

# 622
Нямам спонтанни аборти и се надявам да нямам. Въпроса е дали има други признаци, по които можем да хванем тромбофилията. Иначе да, който не се е тествал, то на него не са му намерили болест 😃
Симптоми няма,този който не се е изследвал той няма дефектни гени😁
Аз разбрах за нея след двата ми спонтанни аборта.Това не е болест,просто предразположение,което може да де отключи при бременност,операции и т.н
Явно съм изтеглила късата клечка и аз без терапия не успях да износя,не бих и рискувала де.

# 623
Аз имам от тегавите мутации, онези, които ги пишат с червени букви и те карат да ходиш с листчето, ако ти предстои обездвижване.
Имам една успешна, живородена бременност без терапия. Хематолозите много държат да пояснявам винаги, че е живородено детето.
След него един мисед.
Както всички, с които правих консултация казаха, сме изкарали огромен късмет и аз и той, че сме живи. И че съм доказателство, че в медицината невинаги 1+1=2. Grinning
Сега обаче терапията не ми мърда.
Признаци за това няма.

# 624
По темата с изследванията - аз лично разбрах за себе си, че никой лекар няма толкова голям интерес да се чувствам добре и да съм здрава, колкото аз самата. Всички читави лекари са затрупани с работа и ако човек иска да бъде в оптимално здраве нещата са в негови ръце. С предния ми мъж правихме инвитро заради мъжки фактор и когато казах дали да се изследвам за тромбофилия лекарката ми каза “това изследване се пуска след 1-2 аборта” wtf?? Вместо да си пусна изследване за 300лв да видя дали просто трябва да пия аспирин, да направя цялата гимнастика с инвитрото и тогава видиш ли, ако има аборт да го мислим…чудна логика😁
Аз лично имах дефицити на всеки един витамин в тялото си когато бях на 26-27години и се чувствах като парцал. С пиене на елементарни витамини и добавки си станах нормален млад човек. Не казвам да се стига до параноя, но не може да си мислим, че някой лекар ще се сети за абсолютно всичко. Здравето си е в наши ръце и ви призовавам да четете ( не по форуми, а книги) за да знаете как да си помагате Simple Smile)))💜

# 625
  • София
Hearty, аз съм с Протромбин, която също я пишат в червено.И това наложи и консултацията ми с хематолог.Предходната бременност ми я следи д-р Сигридов, който беше един от малкото, които следеше витамини.Сега е друг, не ми се коментира, мъчно ми е 😔
С какви килограми се роди детенцето ти?
Lina , хубаво сте го изследвали,абсолютно си права.Не са ли задължителни тези изследвания при ин витро?Все пак там взимаш големи дози прогестерон, а той сгъстява много кръвта.

Няма да задълбавам в темата за тромбофилиите, ще наплашим момичетата прекалено,случаи като нас с Hearty са по-скоро изключение,отколкото правило. Хубаво е да се информира човек, но не и да изпада в крайности, защото ще си съсипе една вероятно хубава бременност с тревоги и страхове.
 Всяко нещо с мярка, намерете АГ на което вярвате и питайте,гледайте уебинари и така 🙂
 Преди време Академия за родители имаха страхотни лекции, но ги заключиха.Сега ще следя няколко други, че никога не е късно човек нещо ново да научи.Моето голямо дете е вече на 7,а човек ... забравя.

# 626
  • София
Здравейте, търсих информация в нета но съм объркана - има ли пренатален тест за аутизъм?

# 627
Аз лично не съм чувала за такъв...

Здравейте, търсих информация в нета но съм объркана - има ли пренатален тест за аутизъм?

# 628
С тази тромбофилия така си изкарах акъла като разбрах, че съм бременна. Навсякъде четях, че всеки я има и веднага си направих изследване. За щастие излезе само, че не усвоявам фолиева киселина. Но до като чаках резултатите направих консултация с хематолог-толкова бях притеснена.

За аспирина и на мен ми беше изписан по едно хапче аспирин протект, но ме беше страх да го пия и хематолога ми изписа Натаспин. Надявам се да е правилния избор, но ми направи впечатление, че много често изписват някакъв аспирин, дори моя приятелка ми каза, че всички го били пили.

На вас пуснаха ли ви вече някакви изследвания, микробиология и т.н., защото на мен само ПКК ми искат заедно с БХС, а АГ ме вика чак в 16 г.с. и малко се притеснявам?

# 629
Мélisande Няма. Той се развива впоследствие. Децата обикновено се развиват добре до един момент.

123456у
БХС в 16г.с.? Доколкото знам се прави до 13 макс. Мен ме вика другата седмица, когато ще съм 12+2-3 (по ехограф) за БХС и тези изследвания ПКК, урина, МБ.

Общи условия

Активация на акаунт