Египет /Тема 15/

• 60 901
  • 737
  •   1
Отговори
# 240

За мюсюлманските страни...Тук точно религията няма никакво значение.
На площад Навона изръсих един куп пари за уж ръчно изработени коледни играчки. После ги видях в София същите. Оказаха се китайски масовки. Та това е. Има си го в цял свят.
Аз съм напълно съгласна с Вас!!! Не знам какво толкова Ви подразни. Написала съм мюсюлмански(защото в случая говорим за Египет, който е предимно такъв) и други страни, като съм дала дори България за пример.
Скрит текст:
И аз донеесох от Китай куп подаръци, които ги купих на тройни цени от България, ама кой да погледне в китайските магазини преди заминаване. Joy  

# 241
  • Beyond the Frontiers
Zanet, извинявайте. Нищо лично не е. Може би се подведох и от поста на господина преди вас. Но не харесвам класификации по признак религия, цвят на кожа. И реагирам. 
👍

# 242
Galactic Voyager, радвам се, че се разбрахме. Надявам в бъдеще да Ви "използвам" за бъдещи пътувания.
Heart

# 243
Живот и здраве предстои ни почивка в Египет. Сетих се, че не съм на ясно как стои въпросът с внасяне на цигари. Та от тук от фришоп, от там от фришоп или се купуват ог магазинчета там?
Ще бъдем в Desert rose, относно алкохола в Египет и по-точно в хотела предлага ли се, местен или вносен?

По-назад подробно съм описал как стои положението с цигарите но няма проблем да го повторя .
На влизане си взимате цигари от нашият фрий шоп , фрий шопа за пристигащи в Кайро е доста неизгоден а и е с много ограничен избор .
В Египет цигарите са на късмет в доста случаи .
Средна цена на НЕ менте боро , кемъл , кент тръгва от 4 долара , ментетата от два долара , а в самият Desert rose кента е 7 долара .
Евтини , читави цигари в близост до Desert rose , излизате на улицата но не пресичате и тръгвате на ляво , като стигнете до магазинчетата във второто имат местни ЕССЕ , много приятни дамски цигари според жена ми и Оскар които също са прилични като и двете са на по два долара ако се взимат на кутия . Там обаче е фул с менте боро , лъки и пр та от тях не съветвам да се закупуват . Срещу хотела вече има няколко магазина за цигари като примерно кемъла в НЕ фейк вариант го дават на 4 долара кутията или 32 долара кашона което при положение , че на фрий шопа в София е 25 евро кашончето , то по-добре от тук да се вземе . На излитане вече може да си напазарувате колкото искате различни цигари на сносни цени от фрий шоповете за заминаващи , никой не проверява за количество след като сте минали проверките на летището в Хургада , дори в България никой не го интересува колко цигари внасяте . Аз си взех две кашончета Дънхил плочка и две Кент и още си пуша от тях .
Алкохола в Desert rose е само местен с изключение на допълнително платените ресторанти и барове където има и вносен .
От местните джина и рома са добре , другите не струват но пък мохито и джин фис са си перфектни за плажа .

# 244
Здравейте!
Някой може ли да ме ориентира в това колко валута да обменя?
Направих си сметка за визите, таксите обслужване, и бюджета за екскурзии според GetYourGuide.
Но ми е неясно за останалите разходи.
Ще съм благодарен, ако някой сподели някакви ориентировъчни граници.
Имам и револют, който възнамерявам да използвам, ако има възможност и изгодни условия.

# 245
  • Beyond the Frontiers
Алкохолът във всички all inclusive хотели е само местен. Това ясно е описано и важи както за Desert rose, така и за Swiss Inn.
Между другото Desert rose имат опция за доплащане за ultra all inclusive и има разни екстри.
Хотели с вносен алкохол са Rixos и Steigenberger.  Всеки може да си провери разликата в цените.

# 246
Има разходка с подводница и разходка с полуподводница, предполагам с второто се виждат по-малко неща?

# 247
  • Sofia
"Кукло" споделил съм мнението и не търся съвети от теб!!

Тези "мили" обръщения, с просташко-селски уклон – към жена ти.
Това е публичен форум и всеки може да коментира репликите на останалите потребители, както си пожелае. Като не можеш да понесеш мнението на другите, съдейки по пасивно-агресивния ти тон, не се обаждаш.
Колкото до парите – по-добре недей да пътуваш до държави, като САЩ, например, защото на много места там бакшишът е не просто препоръчителен, а направо задължителен. Жълтите стотинки в Египет ще ти се видят цвете направо.

# 248
Днес се прибираме от Хургада. Имаме две карти с оставащ интернет - едната с 15гб, другата 35гб. Ако някой от София ги иска, подарявам ги, само да дойде да ги вземе… имат срок 3м валидност. Който има интерес - нека ми пише.

# 249
Аз със един може би малко странен въпрос. Пътуването ни до Египет наближава  и се сетих, че там ще треябва да се купуват сувенирчета. Та въпросът ми е има ли фигурки или символ или нещо, което не е ок да подариш? Или кой символ или статуйка е ок да купим за подарък, която носи примерно благополучие, здраве и разни хубави неща.  И кое трябва да се избягва?

# 250
  • На топло в неговото сърце.
Аз за подаръци взимам скарабей,картуш,котки-фигурки има от различни материали,пирамидки.Не съм купувала само папирус, защото не съм сигурна дали интериорно ще се впише в дома на приятелите/а да дам толкова пари за истински папирус и да не се използва е..../.

# 251
  • Mostly in my mind
Правилно мислите за папируса. Подарявали са ми. Стои си в шкафа. Blush

# 252
Аз със един може би малко странен въпрос. Пътуването ни до Египет наближава  и се сетих, че там ще треябва да се купуват сувенирчета. Та въпросът ми е има ли фигурки или символ или нещо, което не е ок да подариш? Или кой символ или статуйка е ок да купим за подарък, която носи примерно благополучие, здраве и разни хубави неща.  И кое трябва да се избягва?

Екскурзовода ни каза, че трябва да внимаваме на кого подаряваме папирус. Когато отидете попитайте защо и подробностите.
Ако купувате папирус е добре от специализирано място и където ви насочи екскурзовода защото има за по 1$ от бананови кори и се разпадат на третия ден.

# 253
Докато сме на тема папируси, накупихме няколко, естествено вече не помня кой какво символизира. Опитвам се да търся в гугъл, но не ми се получава. Някой да ме насочи къде мога да открия повече инфо коя картинка какво изобразява? Те са от най-масово разпространените…

# 254
  • На планетата Земя
Снимай, покажи и ще кажем. Обикновено това са известни сцени от гробници и храмове.

Аз самата съм голям ценител на истинските папируси и си купих от фабрика поне 6. Ето два от тях (пускала съм ги и преди):

Летящите гъски над лотуса и папируса са от една от гробниците в Саккара.

Акациевото дърво е от гробницата на 22рата династия в Бени Хасан.

Последна редакция: вт, 07 ное 2023, 18:13 от Mileto

Общи условия

Активация на акаунт