Египет /Тема 15/

• 57 993
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
Най-добре да не рискувате. Гарантирам, че на Малдивите никой не досажда.

# 301
  • Beyond the Frontiers
В Египет плажовете са частни, към хотелите. Обикновенно се охраняват доста сериозно и в двата края (разбирайте го тежко въоръжена охрана). Външни, случайно преминаващи няма.
Но в хотелите си има обикновенно масажисти, туристически агент, които при всички положения ще ви агитират. Хубавото е, че при отказ спират да ви закачат.

В Кения и Танзания плажовете са абсолютно обществена собственост. Малко хотели имат частни такива. Повечето си имат някакви зони, но не и частни плажове.
В Тунис е подобно, но търговците не влизат в самата зона с чадъри.

# 302
Здравейте!
Изчетох всичко по темата за Египет и ми беше полезна информацията. Разгледах  и всички предложения на ТА за датата 30 март. Интересува ме дали някой е пътувал с Руал Травел и какви са отзивите за тях
Благодаря за отделеното време.

# 303
Помня, че е коментирано назад в темите, но съм забравила каква точно е ситуацията по време на Байрама в началото на месец май в Кайро и Луксор и въобще в Египет? Работят ли туристическите обекти, ресторантите? Има ли вътрешни полети на съответните дати, които дори незнам кои точно са, само помня че са в началото на май? Който е бил по това време, моля да опише нещо по-особено, ако има!

# 304
  • Beyond the Frontiers
Здравейте!
Изчетох всичко по темата за Египет и ми беше полезна информацията. Разгледах  и всички предложения на ТА за датата 30 март. Интересува ме дали някой е пътувал с Руал Травел и какви са отзивите за тях
Благодаря за отделеното време.
Руал нямат тяхна програма. Най-вероятно гледате такава на Абакс, защото те предлагат тях.

Помня, че е коментирано назад в темите, но съм забравила каква точно е ситуацията по време на Байрама в началото на месец май в Кайро и Луксор и въобще в Египет? Работят ли туристическите обекти, ресторантите? Има ли вътрешни полети на съответните дати, които дори незнам кои точно са, само помня че са в началото на май? Който е бил по това време, моля да опише нещо по-особено, ако има!
Няма нищо по-особено. По-нервни са надвечер шофьорите, ако закъснява групата... В хотелите, туристическите обекти, публични места някаква разлика като турист не съм усетила.

# 305
Кога се очаква БГ туроператорите да обявят цени за есен 2024?

# 306
В началото на април става ли за плаж в Египет? Гледам оферти за пролетната ваканция и се чудя.
Весела Коледа! Simple Smile
Става за лежане на слънце. Къпането в морето вече е въпрос на усещане.
Аз резервирах за ваканцията на черен петък за Шарм. Този път само лежане на плаж.

Температура на въздуха 25-32 градуса. На водата 21-24.
в кой хотел си резервирала Галактик, би ли споделила?

# 307
  • Beyond the Frontiers
Кога се очаква БГ туроператорите да обявят цени за есен 2024?
Има цени за есента, ама са с малко хотели.

# 308
Здравейте,
Октомври бяхме в Хургада и ми направи впечатление, че всеки ден имаше от лек до средно силен ветрец. Сутрин е доста неприятно, а на децата им беше и студено... По принцип винаги ли е така?

# 309
  • Beyond the Frontiers
Край морето вятър има перманентно.

# 310
  • Sofia
Само да допълня, че принципно, може да се търси хотел, разположен в някое по-закътано от вятъра заливче. Аз лично в Jaz Fanara не съм усетила да духа – точно през октомври бяхме там. Simple Smile

# 311
  • Beyond the Frontiers
Само да допълня, че принципно, може да се търси хотел, разположен в някое по-закътано от вятъра заливче. Аз лично в Jaz Fanara не съм усетила да духа – точно през октомври бяхме там. Simple Smile
Абсолютно. То и не случайно там 4* хотели държат цена на 5*+...
Мисля заливът на Макади е с подобно разположение - не толкова ветровито.

Но на практика от морето винаги си духа.

# 312
Абсолютно. То и не случайно там 4* хотели държат цена на 5*+...
Мисля заливът на Макади е с подобно разположение - не толкова ветровито.

Но на практика от морето винаги си духа.
[/quote
Чудих се, дали да повторим Египет, но... май ще върнем на Средиземно море...

# 313
За много години на всички участници в темата! Много пътувания пожелавам и незбрамини моменти през Новата година!

Няма нищо по-особено. По-нервни са надвечер шофьорите, ако закъснява групата... В хотелите, туристическите обекти, публични места някаква разлика като турист не съм усетила.
[/quote]

Благодаря за отговора!

Имам следното хипотетично питане. Ако резервирам по някоя от програмите за Египет,примиерно на Абакс почивката в Хургада,  възможно ли да ползвам само част от предлаганите от тях услуги? Например, само полетите от/до България и хотела в Хургада, но да си смоорганизирам вътрешен полет от Кайро до Хургада, както и хотела в Кайро? Като не разичтам на отстъпки в цената на пакета, а просто дали е възможно отделяне от групата за части  от програмата?

# 314
Може, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт