Египет /Тема 15/

• 58 305
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Аз пътувах с Онекс -круиз по Нил.Заедно с нас бяха и Бохемия.Екскурзоводката им беше младо и доста амбициозно момиче, което разказваше доста увлекателно. Предпочитахме да слушаме нея вместо нашия Иванчо.
Навсякъде бяха заедно с нас и не съм чула някой от пътуващите да е имал оплакване

# 556
Благодаря, vnd!

# 557
  • Beyond the Frontiers
Да се доверя ли на Бохемия за круиз по Нил?Thinking
Бохемия е доста сериозна фирма. Една от най-старите на пазара.
Програмите им за Египет се организират от Боряна, която често ги и води. До момента нямам никакви оплаквания нито от круизите им, нито от почивките.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 19:10 от Galactic Voyager

# 558
Да,мисля,че може да се доверите на Бохемия.Миналата година октомври почивахме в Хургада с тях.Септември  бяхме на почивка в Албания с тях.От 10г.ползуваме техните услуги и никога не са ни разочаровали,напротив винаги сме оставали впечатлени от професионализма им.

# 559
Здравейте.
Някой може ли да сподели мнение за екскурзиите на Бохемия? Програмата си е тяхна, не е на Абакс или на друг голям оператор. Заинтригувани сме от тази с тръгване от Хургада, круиз по Нил и последните две нощувки - в Кайро (в 4-звезден хотел с лоши отзиви в Букинг). Биха ми били полезни всякакви отзиви - за водачите и екскурзоводите, за организацията на допълнителните екскурзии, за круизния кораб (В офертата няма никакво описание, нито снимки.), за хотелите, които ползват в Хургада и Кайро...
Бързо трябва да вземем решение и ще съм много благодарна за всяка информация.
аз също се двоумях на какво да се спрем ...... и решихме че с един круиз няма да покрием цялата древна история , затова се спряхме на програмата на Онекс . В нея  има 4 дни на  кораб и 1 ден в Кайро (  решихме , че пак ще се върнем в Египет заради Александрия ) +2 дни в Хургада. Наясно съм , че всяка държава влага различен смисъл при определянето на звездите , наясно съм че 5* хотел в Хургада = 3* в Бг , а 4*в Кайро =2* но съм го преглътнала в името на историята.

# 560
  • В средата на времето
Аз съм човек, който държи на повече от сносно настаняване. Дори и два часа на ден да прекарвам в стаята, искам да ми харесва. Ако имам възможност, ще се къпя в лукс (добре, че нямам де😁). В Египет като бяхме, изобщо не ми пукаше за хотелите, стаите, къде и как ще спим. Всичко това ми беше много назад. Там, освен за това, което виждах и това, до което можех да се докосна, за нищо друго не можех да мисля. 😊 Та така с Египет.

# 561
  • Варна
От Шарм коя самолетна екскурзия ще се понесе по - леко като програма с 6 годишно дете-Луксор или Пирамидите? Чрез агенция или можем и сами да си резервираме полет и да си купим екскурзия? На мен всичко ми се иска да видя, но трябва да се съобразя с детето...
За шнорхелинг от тук ли си носехте неща или на място купихте/взехте под наем?

# 562
  • На планетата Земя
И двете са далеч и са все за самолет. За агенция не мога да дам отзив. Може би детето повече ще се впечатли от пирамидите в Гиза.

Аз си мечтая един ден за експедиция Египет 2.0 - Бени Хасан, Дендера, Рамезеума, Долината на цариците, пак долината на царете, Абидос, Деир ал Бахари, отново Саккара, по-детайло Гиза около пирамидите, новия музей, националния музей на египетската цивилизация, пак Нил .... сигурно съм скромна. Някой ден Yellow Heart

Малко спомени:

Скрит текст:
Първата каменна постройка в света - пирамидата на Джосер

На изкачване преди да влезем в Bent pyramid

Вътре в червената пирамида

Рисунки от една от гробниците в Саккара

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 10:18 от Mileto

# 563
Здравейте! С моят съпруг обмисляме да посетим Шарм за 5 дена и Хургада за 5 дена, бихте ли препоръчали хотел с хубава локация и има ли значение това дали хотела има собствен плаж с или без риф и някъде четох да се внимава къде резервираме предвид приливи и отливи, а изобщо не сме запознати с тези неща... Моля някой от Вас да обясни? 😇

# 564
Дами, някой дали може да сподели опит с Ориент 99? Гледам, че само те от българските ТА предлагат Brayka Bay, което ми е малко странно. Търся и впечатления от хотела, четох в tripadvisor, че рифът бил уникален Blue Heart

# 565
  • Beyond the Frontiers
Дами, някой дали може да сподели опит с Ориент 99? Гледам, че само те от българските ТА предлагат Brayka Bay, което ми е малко странно. Търся и впечатления от хотела, четох в tripadvisor, че рифът бил уникален Blue Heart
Предполагам говорите за хотела в Марса Алам?
На Онекс е програмата. И Тези тур също имат хотели там.
Ако сте си доволни от обслужването в Ориент, съвсем спокойно може да си резервирате и през тях. Абсолютно легална и читава фирма са си.

# 566
Ще съм благодарна, ако някой сподели и септември, октомври, ноември как е температурата и става ли за плаж и за екскурзии в Египет, тъй като знам, че декември не е препоръчително за плаж, защото е хладно.

# 567
  • Sofia
Краят на октомври беше супер топло в Шарм.

# 568
Да, но водата в морето не е чак толкова много топла. Разбира се, това е индивидуално, но аз под 25-26 градуса не се чувствам особено комфортно, особено когато те е напекло слънцето навън. На басейна също не беше особено топла, чак последните 2 дни леко я затопляха, но пак не ми беше точно. Но, има и друг момент - на някои места по бреговата линия може и да е било ОК.

Аз погледнах набързо цените на хотелите в Шарм, но ми се сториха доста по-високи - гледах за "нашия" хотел, но сега не ми се търси да видя колко сме платили през 2021 г., но при всички случаи не беше над 5000 лв. колкото май е сега. Освен да съм сбъркала вида стая или дати.

# 569
  • Sofia
Да, но водата в морето не е чак толкова много топла.

При нас беше "чай" – в по-топла вода не съм се къпала през живота си. Сега погледнах в един сайт и видях, че е била 28 градуса по време на престоя ни.

Общи условия

Активация на акаунт