Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 73

• 28 794
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Пропуших. Ядосах се. Майната му.

# 376
Пропуших. Ядосах се. Майната му.
Елора хвърли цигарите и не си купувай. Купувам ядки, или нещо за чоплене, но не и цигари. И на мен ми се иска често да изпуша една цигара с питие ама не паля. Ковида много лошо ми удари белите дробове и цигари не мога да пуша почвам да кашлям.

Днес храната е плаваща
сутрин кафе
обяд котлет на фурна
вечеря три яйца с няколко кис краставички

# 377
  • Бургас
При мен цялата седмица е дъждовна, днес ударих дъното с пържени филийки със сладко от ягоди….страх ме е да доближа кантара…от утре фаст, поне няколко дни, докъдето ми стигне волята, и мен ме изкушава да запаля цигарка понякога, на младини бях заклета пушачка с по 1-2 кутии на ден, добре че като забременях и родих и ги отказах

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 20:18 от bur02

# 378
  • София
Не пиша в тази тема, но ви следя активно.

Със спорт и хранене инсулинът ми е в норма, екстра си е. Според най-накрая читав ендокринолог, следва да си продължавам така и няма да стигна до медикамент.

Обаче вчера ядох киндер, днес пак.. Освен, че ми дойде, много се ядосах на репродуктивния лекар, който ще сменяме отново и за първи път от месеци имам такова желание за сладко, което не исках да изконтролирам. Налегна ме страшна ярост и мъка, в резултат киндер.

Провал. Чувствам се кофти, че посегнах към киндер, но ще продължа пак.

# 379
  • София
Ехаа, всички ли от темата сме се съчетавали този месец?! Joy Heart
И ние имаме годишнина, но другата седмица, затова и аз днес водих мъжа ми в планината тази седмица, но другата сме на ресторант Stuck Out Tongue Closed Eyes, а и съм му подготвила за подарък едни билети за концерта на изпълнител, на чиято песен ни беше първия сватбен танц (случайно идва тук след 1.5 мес. Брайън Адамс).

Честита годишнина, Тайс, Шарпи! Дълги години разбирателство ви желая! Flowers Hibiscus
Sladko, честито и на твоите рожденици! Поне ще отметнеш почти всички рождени дни този месец, и после цяла година ще си дисциплинирана Stuck Out Tongue Winking Eye  

Елора, не я брой, ако е само една, и от утре си продължи! Не позволявай така лесно да ти се изплъзнe напредъка.

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 20:21 от BFF_

# 380
BFF, жесток подарък!
Надежда, не се ядосвай! Един киндер-утеха си взела, няма да те препъне дори. Simple Smile
Елори, припознавам се в думите ти, но с Вх-те. Не се предавай!
bur02, познато ми е напоследък... Sad

# 381
  • В центъра на моретата
Честито на празнуващите!
Аз да питам, има ли вариант за свястна и изпробвана рецепта за кето  торта, че детето има РД скоро, а не ми се ще да разваляме режима?

# 382
BFF_, чудна гледка! Каква красива земя си имаме Purple Heart Само дето не я пазим. И чуден подарък си измислила. Да позная ли песента на танца? Everything I Do I Do It For You Yum

Провал. Чувствам се кофти, че посегнах към киндер, но ще продължа пак.
Изправяш се, изтупваш се и продължаваш напред! Flowers Hibiscus Всички сме имали такива моменти, не си сама Purple Heart

# 383
Няма как да хвърля цяла кутия.
Не знам. Две изпуших. Една от моите дето са най-леки и слим и една от дебелите на майка ми.
И тя пропуши.
Сджафкахме се.
За глупости.
Явно и двете сме нервни,че не пушим.

Червенините по лицето ми се седят. Миналите два пъти след петия ден вече беше чисто.
Сега не ще. Явно има по-голям проблем, но не ми се ходи по-лекари. Гледат ме тъпо и не знаят каква диагноза да постяват. Майната им и на тях.

Нани, спирането на сладкото ми е по-лесно, ама може би защото веднъж в месеца си позволявах.
Там е друга наркомания. Като ядеш правилно, много не ти се яде.

# 384
Червенините по лицето ми се седят.
Да не е розацея? Една от причините е смущения в стомашно-чревния тракт.
"Розацеята се асоциира също с различни заболявания на вътрешните органи: на стомашно-чревния тракт (гастрити, колити, запек, жлъчно-чернодробни заболявания), с инфекция от Helicobacter pylori, със заболявания на щитовидната жлеза, менструални смущения, сърдечносъдови заболявания и други."

# 385
Честито на празнуващите!
Аз да питам, има ли вариант за свястна и изпробвана рецепта за кето  торта, че детето има РД скоро, а не ми се ще да разваляме режима?

Препоръчвам с три ръце тортата от линка. Аз съм с две леви ръце що се отнася до сладкиши, тази я правих 3 пъти преди да почна карнивора, щяхме да си изядем и чиниите. Много сполучлива рецепта.

https://nosugar.bg/torta-za-rozhden-den/

# 386
Някой искаше рецепта за кето торта - ето една лесна, правих си я за моя си рожден ден, хубава е.
https://mywholesome.life/chocolate-cake-with-mascarpone-cream/

# 387
Бих добавила  пресни берита отгоре на тези страхотни торти за повече свежест! Heart Eyes

# 388
Червенините по лицето ми се седят.
Да не е розацея? Една от причините е смущения в стомашно-чревния тракт.
"Розацеята се асоциира също с различни заболявания на вътрешните органи: на стомашно-чревния тракт (гастрити, колити, запек, жлъчно-чернодробни заболявания), с инфекция от Helicobacter pylori, със заболявания на щитовидната жлеза, менструални смущения, сърдечносъдови заболявания и други."

Само един кожен се осъмни за розация, но каза, че не мисли, че е това.
ЩЖ ми е ясна, драма е, до живот.
Запек имам, ако не пия каквото трябва. Сега съм ежедневно на свещи.
Алоето на капсули не действа, не действа натуралакс.
Със сърцето не усещам да имам проблем.
Нямам нерви да тръгна на тия всички лекари. На гастро съм била точно за запека и ми изписа една глупост с хуск и гаден подсладител.
Освен да пусна изследване за тая бактерия да видим това ли е.
Чета че има кръвен и с фецес. Тоест аки да занеса предполагаме, не знам. Пише два метода - венозен и имуноензимен,  което грам не знам какво означава.
Но е факт, че на първото отказване на петия ден вече езика ми беше розов, а лицето като на бебе.
На операцията не пушех, защото не можех да излизам и изчезнаха тези червенини.
Сега обаче не искат.

# 389
То не е казано, че трябва да имаш всички изброени неща. Просто пише от кои състояния може да се активира розацея. При теб наличните 2 - ЩЖ  и проблемът със стомашно-чревния тракт са достатъчни като причини.
П.С на профилната ти снимка във фейсбук, ясно се виждат червенините по лицето и когато я видях за първи път, точно това си помислих тогава - розацея. Не съм го споменавала, защото не ми е било работа. Тъй като сега става на въпрос - го казвам.
Знам и, че се проявява най-много при жени на възраст м/у 30-50 години. Понякога и на мен са ми излизали странни червеникави петна по кожата, но са отминавали.

Общи условия

Активация на акаунт