Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 73

• 28 788
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • София
А тези с много ниски стойности при качването им имахте ли сгъстяване на косата?

# 436
  • Бургас
За съжаление не, вече не се надявам на такова, с прием на желязо, вит.Д и  Приорин поне ми спря зверският косопад миналата година, но с нова коса и сгъстяване не съм се сдобила

# 437
bur02, инсулинът е хубаво още да спадне и да, Д-то ти е много ниско. Изобщо не трябва да го спираш, щом през лятото ти е спаднал много (съдя от думата "сринал"). Б12 аз не бих пила, освен ако не приемаш лекарства, които ти го понижават.

Аз съм трети ден след експеримент с чиийзейк - домашен, нережимен, съвсем тънък слой бисквити, а в сиренето имаше добавена захар. Не мога да дам точни количества на съставките, защото не го правих аз. Количеството изядено - като едно квадратче, размер около 8х8 см - нормално парче. Не само за опитване и не половин тавичка.

Исках да видя как ми се отразява едно залитане на фона на иначе стриктно хранене. Таа вече трети ден, не мога да си върна захарта в нормалните стойности. Преди експеримента, постоянно поддържах нива около 4, с нощно спадане до около 3. Сега се държи около 5, нощем около 4. Не е нещо драматично генерално погледнато, но идва да покаже, че едно залитане ме държи с дни.
От самия десерт, захарта се качи до 6,7 което също не е драматично, но интересното е, че пикът беше на 4-ти час. До втори всичко беше под контрол - под 5, а след втори започна да катери. Това за тези, които следят с глюкомер. Ако не носех постоянен, нямаше да разбера какво се случва.

# 438
sharpy, благодаря. Дай линк да си го запазя, търся като идиотка цяла сутрин в сайта на Бодимед.
Заповядай Wink
https://bodimed.com/language/bg/%d0%be%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d … 0%b3%d1%82%d1%82/
Скрит текст:
Не съм казала, че е трудно. Аз самата, ако искам да намеря нещо или някого, хич няма да ми се опъне.
И това прави ли те "крийпи", според твоето изказване?
И още нещо да ти дообясня - червенините по лицето ги спомена самата Елора. Включих се с мнение, в което изразих съмнение за розацея, виждайки профилната й снимка.

bur02, супер резултати!

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 13:43 от sharpy

# 439
  • София
Не, крийпи е да го направя и изтипосам, изскачайки на няккакъв пост с препратка към нещо, което човекът не е споделил тук.

Виждам, че по гръб не падаш и продължаваш, но за мен, и не само, постъпката е доста странна и това няма да се промени.

# 440
Не, крийпи е да го направя и изтипосам, изскачайки на няккакъв пост с препратка към нещо, което човекът не е споделил тук.

Виждам, че по гръб не падаш и продължаваш, но за мен, и не само, постъпката е доста странна и това няма да се промени.
Скрит текст:
Човекът в случая лично сподели за червенините по лицето си, за което аз изразих мнение. Ако с нещо някого съм обидила, съм готова да се извиня. Какво падане по гръб, какви 5 лева. А относно мнението ти за моите постъпки, нямам никакво намерение да променям, тъй като всеки има право на такова.

# 441
  • София
ОК

# 442
Само по себе си може да е невинно, но представи си отсрани как изглежда - непознат анонимен човек ти казва нещо, което не би трябвало да знае. Веднага би се замислил от къде го знае, наистина ли е от там, може да е някой, който работи на гише в администрация и т.н. Странно е.

# 443
Здравейте, честито на всички. Ние миналата седмица направихме 3 месеца брак , иначе сме от 6 години заедно и с две деца 😁
Да споделя обяда си. 180гр пил филе(не можах да го изям, много сухо ми дойде), гауда 50гр, маслини 50гр, печен лук на скара 80гр и 100гр краставица. Калориите са 600. Добре ли е като съотношение М/Б/В? Всъщност горе долу към какъв процент трябва да се стремя?

# 444
Здравейте, имам начална инсулинова резистентност и  бях на ендокринолог.  Препоръча ми честно хранене, по малко - тотална противоположност на храненето ми сега. В момента имам две основни хранения, понякога и три и правя фастинг по минимиум 16-17 часа. Без междинни похапвания.
Лекарката ми обясни, че тези пикове и спадове при фастинга не са полезни при хора с инсулинова резистентност - отново противоположност на това, което знаем. Така ли е? Аз знам, че честото хранене държи висок инсулина, което в моя случай не е добре…

# 445
Правилно знаеш. Честото хранене не е нещо добро. Държи и захарта увеличена и от там инсулина.

Проблем е когато пиковете и спадовете са с голяма амплитуда, а обикноено са с по-голяма когато се приема храна. Ако се храниш правилно и не позволяваш големи амплитуди, с времето базовите нива на захар и инсулин спадат.

Може да споделиш какво ядеш, защото това е много по-важно, отколкото колко често.

# 446
Само по себе си може да е невинно, но представи си отсрани как изглежда - непознат анонимен човек ти казва нещо, което не би трябвало да знае. Веднага би се замислил от къде го знае, наистина ли е от там, може да е някой, който работи на гише в администрация и т.н. Странно е.
Скрит текст:
Ами точно затова казах откъде, за да избегна въпросителните от отсрещната страна. Ясно и точно го казах - нещо, което винаги се стремя да правя. Тези обяснителни режими наистина ми дотегнаха, в целта си да дам предположение какъв може да е проблемът й, и евентуално да я насоча към неговото разрешаване.

# 447
Аз разбрах, че скрийншота не е от фейса на Нати.
А за доматеното ми лице снимка не е давала.
Просто коментира.

# 448
Кефи ме обаче как намерения човек във фейсбук не се жали толкова, колкото други. Голяма работа направихте. Никой не е донесъл ничия чужда снимка тук.
Това за Нати не беше ли, защото обича бира?

# 449
Всеки реагира различно, но и всеки очаква и той да бъде намерен, и какво може да бъде видяно, светът е много малък. Шарпи, това че си казала от къде е, не означава непременно, че и всеки рандъм столкър ще ти каже истината и кое от къде знае. Човек като се е парил веднъж, има защо да реагира.

Общи условия

Активация на акаунт