Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 73

• 28 780
  • 740
  •   2
Отговори
# 450
Аз разбрах, че скрийншота не е от фейса на Нати.
А за доматеното ми лице снимка не е давала.
Просто коментира.
Наистина те съветвам да си направиш изследване за хеликобактер. И друго полезно за кожата - никакви продукти на лицето, които съдържат спирт или някакъв алкохол. Винаги със слънцезащитен фактор, независимо лято ли е, зима ли е. По принцип, когато розацеята е "активна", не се препоръчва излагане на директна слънчева светлина на засегнатата кожа. Вятърът също много влияе на това, по-скоро силното изсушаване на кожата от него. Та, доколкото може, трябва да се пази. Не се препоръчват и кисели, и люти храни и подправки.
Имам приятел, който дълго време обикаля по лекари, докато му поставят точна диагноза. Лицето му беше зачервено най-вече на бузите и носа. Много време се пазеше от гореизброените и към днешна дата лицето му е чисто. Малко обаче да кривне с нещо и веднага се появяват зачервяванията. А, цъфна и с хеликобактер тогава.

Скрит текст:
Мануна, никога не съм имала кофти намерения към когото и да било. Дори и към враговете си. Разказвала съм тук дори, че преди години давах кръв за близък на най-големия си враг, защото съм Човек и защото към онзи момент нямаше друга опция. Давах дори при обстоятелството, че не искаха да ми вземат кръв , поради силна анемия тогава и нисък хемоглобин. Е, с триста уговорки и с подпис на декларация, че го правя на своя глава, ми взеха и я преляха. Жив и здрав е човекът, все така да е и занапред.
Остро реагирам само и единствено на откровена лъжа. Там вече наистина по гръб не падам, както някой се изрази, защото за мен лъжата е един от най-грозните и низки актове. Хвана ли в лъжа човек, на секундата ми се срива в очите. Ако ще после 100 пъти истината да е казал. Една казана лъжа стига да развали 100 казани истини.
Лично аз съм се парила много в тоя живот, ама наистина много. И да, както сама каза - светът е малък и никога не знаеш откъде, как и с кого можеш да се окажеш познат, че дори и роднина. Ще се повторя и, че в днешно време живеем в един виртуален свят, в който във всеки един момент всеки един от нас може да бъде разпознат по един или друг начин при положение, че той е участник в този виртуален свят. Много мога да пиша, но нито е подходящата тема, нито подходящото време.
Извинявам се за лиричното отклонение.  

# 451
  • Gotham City
Активен читател съм на темата, която принципно е много полезна точно заради лично споделения опит. Дребните заяждания от последните дни опорочават иначе хубавия замисъл. Моля, спрете се!
И на шега да питам: как може всеки ден да четем за гом*ната на Елора и това да е напълно в реда на нещата в тема ИР, а здравен съвет на базата на снимка в публична платформа не е ок?! Тук се споделят толкова лични неща, обаче, разбираш ли, съкровеното лично пространство било нарушено с коментар по снимка от фейса. Ми дребнаво е.

# 452
Активен читател съм на темата, която принципно е много полезна точно заради лично споделения опит. Дребните заяждания от последните дни опорочават иначе хубавия замисъл. Моля, спрете се!
И на шега да питам: как може всеки ден да четем за гом*ната на Елора и това да е напълно в реда на нещата в тема ИР, а здравен съвет на базата на снимка в публична платформа не е ок?! Тук се споделят толкова лични неща, обаче, разбираш ли, съкровеното лично пространство било нарушено с коментар по снимка от фейса. Ми дребнаво е.
Извинявам се предварително, че продължавам логореята, но този коментар беше абсолютно излишен, защото задълбочава “дребнавостта”!

# 453
Е типично за място, където има много жени. Накрая става "от нищо нещо" 😂

# 454
В опит да раздвижа нещата в друга посока, може ли рецептата за желатинова баничка?Blush

# 455
Аз също съм намислила да я направя:

Edit: Тази май е друга без желатин! Шарпи, дано се включи.

# 456
В опит да раздвижа нещата в друга посока, може ли рецептата за желатинова баничка?Blush
Моята е по-простичка:
4 яйца се разбиват, вътре се сипва пакетче желатин, добавя се 200-250 гр сирене, половин пакетче бакпулвер и 1/4 кафена чашка разтопено масло. Пече се 15 минути на 200 градуса с вентилатор.

# 457
Здравейте, честито на всички. Ние миналата седмица направихме 3 месеца брак , иначе сме от 6 години заедно и с две деца 😁
Да споделя обяда си. 180гр пил филе(не можах да го изям, много сухо ми дойде), гауда 50гр, маслини 50гр, печен лук на скара 80гр и 100гр краставица. Калориите са 600. Добре ли е като съотношение М/Б/В? Всъщност горе долу към какъв процент трябва да се стремя?

аз вместо този кашкавал, бих го поляла с такава бучка масло или домашна майонеза, за да не ми е сухо. И маслините накиснати в зехтин, за повече сочност и мазнини.

# 458
Момичета, понеже пишете за хеликобактер - от моя гастроентеролог знам, че не може да се разчита, че е много меродавно изследване от фецес (било за гъби, паразити или други бактерии). Обоснова се, че червата са много дълги и фецесът, от който се взима пробата, се намира в края на червото и изобщо не дава картина на това какво се случва общо в червата. Не знам дали обясних добре. Та не знам кое изследване би било най-достоверно...

# 459
Не можах на Новолунието, но днес направих 27 часа фаст.
Бях на зъболекар и ми сложиха алайнери, което ще ме спре да ям безразборно.
Моля ви за помощ! Топ 10 алкални храни, които са кето, да ми кажете. Редактирах се 😁
Менюто за днес беше телешко със спанак, кисело мляко, бадемово хлебче, пудинг с чиа, трици, берита.

# 460
Зелениите ми идват на прима виста като алкализиращи храни. Цитрати от добавките мисля че също. Поне предполагам че имаш предвид алкализиращи а не изрично алкални храни с високо рН.

# 461
Точно алкални имам предвид. Зъболекарят ми каза да избягвам храни с висока киселинност и да ям повече алкални.

# 462
Хм, тогава избягваш лимони и кисели чайове от сорта на каркаде, газирани напитки и без това не ни се вписват в режима. Оцетът е ясен че е киселинен и той, киселите плодове и всякакви кисели на вкус храни и те ясни. То щом е да пазиш зъбите, май по-скоро въпросът е да изплакваш устата с вода по възможност веднага след хранене и изчакваш поне половин час преди да си измиеш зъбите а не веднага.

# 463
Belle Époque, не е всеки ден, моля ти се, не ме карай да правя статистика по часове, че ме мързи Joy
А тук пък има едно Барби с разстройство и ми лази по нервичките tooth
И Шарпи почти всеки ден сваля и качва по кило и половина, че устата и не я слуша.
Ама мълча си.

Нани, аз също искам баница с хуск, ама в Кинг Адамс нямат. Като ходя, ще видя, че ми се прави.
По аптеките ми идва солено. Видях един пакет от 100 грама за 18 лв, това даже няма и пет лъжици, не знам. А в Адамс май а е 4-5 лв, но като взема ще кажа.

Galina Georgiev, този лучец на парти грил скара дали би станал хубав? Ти на каква скара го направи?

Таис, ще пусна кръвно за пилори. Ако има нещо, отивам на гастро.

Шарпи, аз съм човек, не може на вятър, на студ, на слънце да не излизам. И на море ходя, и на планина, гледам да се пазя.
Абе ще видим какво ще стане.

И намерих едни много готини пробиотици
https://fitnesdobavki.net/product/all-nutrition-probiotic-100-ul … imate-60-capsules
60 милиарда моля ти се

Някой да ги е ползвал?

# 464
Не съм ги ползвала тези, Елорка, но ей сега отстрелях 4 кутии. И до Канада доставят. 60 милиарда ми се видяха много добре. Ще дам отзиви като изпия първата опаковка.

Общи условия

Активация на акаунт