Сто и трета плетаческа тема

• 34 007
  • 781
  •   1
Отговори
# 255
Ех, ще взема да се натисна сама себе си да си завърша започнатия шал, като гледам твоите красоти, Mößbauer-Effekt.
Само дето днес се порязах зверски, и съм направо болна, защото порязването е такова, че не мога да плета... Sad

# 256
Без цел, маслен извлек от жълт кантарион много помага, раните се затварят и заздравяват бързо с него. Напоява се марличка, отгоре найлон, за да не цапа и така, докато  заздравее. Сменя се, или донапоява 1-2 пъти в денонощието. Но на пръста може да се наложи и по-честа смяна, че като си мокрим ръцете, марлята се напоява с вода. Хубаво е човек да си има  под ръка в хладилника от това вълшебно масло.
Вече го продават на много места, но е трябва да има рубинено червен цвят, като на снимката тук.
https://bazar.bg/obiava-32060991/maslen-izvlek-zhalt-kantarion-2023g
Тогава е силен извлек, правилно приготвен и от пресен кантарион. Виждала съм го и в Зоя, но цветът е много блед.

Не е баш по темата, но е косвено свързано, че като се порежем, плетенето заминава в глухата линия. Ill

ПС В някои райони му казват калъчево, също и звъниково масло. Ако някой се интересува как се приготвя, да ми пише на ЛС.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 00:11 от Diorela

# 257
Скрит текст:

Малка част от моите творения.

И аз много обичам да плета играчки и кукли, обаче всички тези аксесоари, пришивания, зашивания ми топят лагерите.

Mößbauer-Effekt, с Български пощи ли е доставката от този сайт. Има страхотно разнообразие от цветове от всички прежди, които предлагат.

От мен едно сезонно предложение шал и шапка изплетени с прежда на Стенли на две куки, жартиерна плетка.

# 258
Диорела, благодаря за предложението за този маслен извлек. Ще потърся да си купя хубав за следващи нужди, сега положението не е чак толкова зле, колкото си мислех, ама вчера докато беше прясно ми се струваше другояче.
nas_nina, вярно са голяма врътня довършителните работи, особено косите на куклите... Scream
Плела съм няколко различни  прежди на Стенли, и много ми харесват.

# 259
nas_nina, аз основно до Германия поръчвам от тях. Два пъти съм правила поръчки до България, доставяли са ги куриери. Кои точно не си спомням.

# 260
Като се гледа конкретната прежда, дават проверка на доставките. До България показва
Цитат
КУРИЕР България (Kurier DPD)           88,00 PLN
Това е около 40 - 44 лева. У нас ги доставя бг куриер по договор с DPD.
От DPD, с дъщеря ми имаме доста лоши спомени, бяха й загубили багажа, изпратен до България, тя се е обаждала по телефона, още преди да тръгне от Полша, не е могла да се добре до говорещи английски, а нейният полски не е толкова добър, че да успее да се разбере с тях при проблем. После, като се прибра, няколко пъти опитвахме през чат формата на сайта, пак няма англоговорящи, искат да им говориш на полски и падна едно превеждане през гугъл транслатора. Отново нищо не свършиха. Багажът й се губеше месец, два. Накрая започнах да проверявам законодателството им, заявих им, че ще предприема едикакви си действия, че съм адвокат  и чак това свърши работа. Бързо й намериха багажа и го изпратиха до България. Изглежда се стреснаха и разбраха, че няма да им се размине без последствия. Но до този момент само мотаене и празни обещания.
Все пак при изпращане на прежда, ангажимента и риска при загуба, е върху изпращача, особено при наложен платеж. Но не съм проверявала има ли такава опция, или искат предварително плащане по банков път.

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 01:32 от Diorela

# 261
Благодаря много за информацията, Диорела!

# 262
От няколко кълбенца остатъци си оплетох много сладка шапка Grinning отне ми по-малко от час, но още се уча на една кука. Стои ми уникално Heart Eyes

# 263
Дай да видим как седи де
От мен Joy  още имаш да учиш да
докараш такава модна 

# 264
# 265
  • Бургас
Това вече е висша форма на майсторство, изкуство.Дай Боже и ние да достигнем такива висини.

# 266
Не съм много сигурна за тези точно. Някъде пишеше, че част от моделите са плод на изкуствен интелект. Опитах в линка от профила й, където продава модели. Има красиви неща, но тези не ги видях. Все пак не е невъзможно да се направят подобни, с голям майсторлък.

# 267
И на мен ми приличат на изкуствен интелект, но все пак могат да послужат като идея за нещо подобно.

# 268
  • Бургас
Ако е така оттеглям си възхищението.Като знам едно просто нещо колко време отнема да го изпипаш.

# 269
Това завърших днес-нещо средно между блузон и пончо, плетено на една кука, на принципа на бабиния квадрат.

Общи условия

Активация на акаунт