Февруарчета 2024 - Тема 6

• 40 840
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Една приятелка (медицинско лице) скоро ме посече, че мед и лукчета не са препоръчителни по време на бременност. В меда имало някаква бактерия, която е безвредна за нас, но за бебоците не, а лукчета заради някаква съставка в тях. Опулих се, понеже при настинка това са първите две неща, които използвам за облекчаване. Ще прочета да видя какво пише, че бях забравила и сега като ви чета се сетих за това инфо. Не искам да ви стряскам, не е потвърдена информация....не приемам всичко като чиста монета 🙂

# 616
Здравейте мами,
За тези от вас, които ще са със секцио поради медицински показания или по желание - коментирали ли сте с доктора дали ще е по Пфаненщил или Щарк метод?
Има ли някоя от вас с предишно секцио по Щарк? Много ми се искаше да съм с този метод, но за съжаление докторът, към който съм се насочила не го практикува, та съм в дилема…

# 617
Аз пък края на лятото си хапвах препечена филия с мед най-редовно. 🍯 😀

Днес съм на ФМ и нямам търпение! Искам да разбера колко тежи вече малкото момченце, как се развива и всичко 🧸💙
Аз го усещам всеки ден и като ми говоря рита още повече. 😄

# 618
Проблемът с меда е съдържанието на ботулинов токсин, който е опасен за кърмачета и бебета до една годинка, поради недостатъчно добре развитата храносмилателна система. За бременните обаче няма никакъв проблем, тъй като възрастен организъм , какъвто е на майката, спокойно се справя с потенциалната заплаха от ботулизъм. Така че няма проблем да си консумирате мед Wink

# 619
    Точно щях да казвам, че за меда единствения проблем е ботулиновия токсин, но за деца до годинка,за бременни няма проблем. Обаче за лукчета пък защо, какво толкова има в тях? Аз колко лукчета изсмуках, като гледам и други мами тук.

# 620
    • София
    Zekzek, моята АГ също не практикува по Щарк. Според нея по този метод ставали по-кофти сраствания, защото не се зашиват всички 7 слоя тъкан, която срязват. Скоро не съм я разпитвала, но и четох различни мнения и не съм убедена, че Щарк е наистина толкова по-добрър метод, според мен е възможно да е по-скоро комерс. Абсолютно допускам, че греша, просто засега съм на такъв етап с информацията.

И аз знам, че няма проблеми с меда по време на бременност, аз всеки ден слагам в капучиното.

# 621
    Zekzek налага ми се секцио,но не сме коментирали метода 🤔...чувам само че по-малко лекари го практикуват и възстановяването било по-бързо.

# 622
    аз съм по Щарк и това беше най правилния ми избор в живота ми

# 623
    Моят АГ дори препоръчва 1-2 лъжици мед сутрин. Между другото се отразява добре и на перисталтиката.

# 624
    Бочинка, може ли повече подробности относно възстановяването ти и упойката по време на операцията?

аз съм по Щарк и това беше най правилния ми избор в живота ми

# 625
    • София
    Да се отчета след преглед - 26+6г.с. бебока тежи 1100гр., още си стои седалищно, но това не ме притеснява (щерката се обърна буквално две седмици преди раждането, та си знам, че всичко е възможно). Кръвоток, плацента- всичко е ок. Шийка - 42мм. Килограми +14 😁  Опасявах се, че ще искат да ми правят обременяване, но и дума не стана. Утре пускам изследванията за витамините и на 20-ти съм на последна фетална. От другия месец започваме прегледи на 2 седмици, а от 20.12 излизам в 45 дневен болничен преди раждане.

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 17:36 от KrissSsstina

# 626
    • София
    Ти си ми идол, бе, Криси! Дай боже всички да го напишем това в скоро време (айде, позволяват се отклонения в килограмите) Hug

# 627
    Малко встрани от бременеенето, извинявам се, но вече съм притеснена. Малката на две с бронхиолит лекуваме се вкъщи, но температура вече 7 дни, като първите 4-5 беше просто неправилно лечение без инхалации, но сеха от понеделник инхалации, изследвания показват, че е вирус тоест не е за антибиотик, но тая темперстура така ме тревожи. Ако има опитна мама, моля да ме успокои, дори и на лично, за да не спамя другите.
    Лека вечер ❤️

# 628
    За секциото , много време се чудех дали да избера болницата или Щарк и лекаря. Избрах второто. Родих с една майка родила преди това секцио в Надежда , и второто и секцио беше модифициран Щарк ( за след първо без Щарк )
    Така де за упойката нямам какво да ти кажа тя няма отношение към метода секцио. Спинална или епидурална си се ползва , пълна се ползва в крайни случая когато това налага някаква феноменална спешност или състояние.
    На мен ми беле много зле от упойката но ситуацията беше такава яко се предозирах по ред причини и драйфах после в реанимация , падна ми сатурация не можех да дишам от паднало кръвно но ме осафериха.
    Секциото мога да го опиша като рай в сравнение с контрактиите.
    Значи беше ми кофти точно от деня на раздвижване до вечерта в която ми махнаха скобите ( вече не ги слага моят лекар ) те ме опъваха реално но пак аз не си сложих нито веднъж обезболяващо.
    А съм супер супер супер лабилна на болка. В момента тъпото гърло ме дразни повече от секциото заклевам се.
    После ми беше гадно само да кихна , да се изкашлям , да ставам и сядам , но пак беше супер търпимо не нищо брутално , грижех си се за детето , джитках си на улицата , слизах по стълбите от 5 етаж и изобщо след 11 дена бях пушка пълноценна , а тези 11 дена имах само дискомфорт в определени движения. Момичето за което говоря с две различни секциото каза че просто е несравнимо. Даже факта яе тя нямаше на 100% пълноценен щарк , е несравнимо просто.
    И реално в Бг и токуда и надежда и щерев се хвалят че никой не режел мускули но това нее щарк. Класическия щарк си е класичесуи щарк а не «Ние не режем мускули отдавна »
    Това е Simple Smile

# 629
    На ФМ всичко е наред. Нашето бебе е почти 600гр и върви седмица напред. Аз съм 22 + 4 дни.
    Плацентата от предната и ниска е станала нормлна, вдигнала се е. Има леко скъсяване на шийката - от 44мм в 16 г.с. сега е 39мм, но според докторката няма нищо притеснително и нямам никакви забрани вече. 🧸🍀

Общи условия

Активация на акаунт