Февруарчета 2024 - Тема 6

• 40 847
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
По принцип при бременност не се спират, но да без почивка не са реални стойности. За да е реално б12 мисля, че трябва поне 20 дни да няма прием, което си е доста. За Д3 пак беше там някъде, две седмици или обратното. При мен са доста ниски и не спирам изобщо, но съм и под долна граница, де.

# 601
  • София
Абе момичета, да питам, аз до сега като си изследвам витомините Д, Б12, фолиева никога не ги спирам преди изследването, има ли някой който като мен не ги спира? Аз също си ги пия от самото начало и като ги пусна винаги излизат в средни стойности и АГ ми казва, ок щом си в средни продължавай, ако ги спреш поне за седмица реално стойност ще са по-ниски стойностите. Има ли някой друг който като мен ги изследва без да ги спира?
П.п още от 10 седмица и аз пия Вигантол, Б12 бетер ю беше в началото, сега на натуралс фактор подезичните таблетки, и неофолик мета

И аз се бях зачудила и питах няколко пъти АГ дали да спирам, но тя беше категорична да спра за една седмица преди изследването. Имам й доверие и ги спрях, но и бях с много сериозни дефицити. Примерно при долна граница 50 на витамин Д, аз бях с 10. Не знам дали има значение.

# 602
На мен хематоложката ми каза да спра желязото и б12, които пия за две седмици и да се изследвам, като веднага след теста да ги продължа и така. Но аз почнах с б12 и желязо над долна граница,даже желязото ми беше съвсем ок, но депата му бяха поизчерпани.

# 603
при бременност не се спрат , просто при изследването стойностите ще са завишени и трябва да знаеш че ако си стигнал до горна граница вероятно си по скоро в средата , ако си над горна граница , вероятно си или над средата или към горна Simple Smile

# 604
  • София
На мен хематоложката ми каза да спра вит Д за седмица преди да го изследвам, искаше да види реални стойности, за да напасне дозата, ако трябва. След резултата и като разбра от колко на колко се е вдигнал, каза да си продължа с тази доза.

# 605
хора умирам от гърлобол , смуча хербитусин , пия чайове , пръскам тантума . Кво друго ?

# 606
Малеее, аз хем пия от три месеца желязо, спрях го за няма и седмица, за да пусна изследвания и пак бях доста под долната граница. Почти 100 ми беше хемоглобина миналата седмица 🙄
Bоchinka на мен ми дадоха Тонзилотрен и Финанси за гърло и синуси. Хомеопатия се водят. Мед и лимон също хапвай.

# 607
при бременност не се спрат , просто при изследването стойностите ще са завишени и трябва да знаеш че ако си стигнал до горна граница вероятно си по скоро в средата , ако си над горна граница , вероятно си или над средата или към горна Simple Smile
Да и моето АГ каза че щом при изследване по време на прием на витамините съм в средни стойности, значи реално са ми по към долна граница и си ги продължавам в същите дози.
Ние миналата седмица бяхме с ужасен вирус тръгваш от болки в гърлото , после в синусите ме тресна мен, че аз съм си със синузит. Честно казано много ме боля гърло мина но с гаргари със сол и със сода редувах , Тантум верде, лукчета в промишлени количества от тези с джинджифил, с мента и лайка , с лимон. Отделно много чай с мед и лимон и смуках и само мед. Тонзилотрен каза личната че също може но не съм вземала. Иначе втора седмица сивадя още секрети от синузита, но гърлото ме боля  3 дни някъде

# 608
Почвам ги в коктейл - вигантол, вит б12, панангин, магнерот, огестана ми го заменя с елевит  (някоя пие ли го?!)
Аз толкова хапове не съм пила общо през целия си съзнателен живот досега, баси 🤢

Бочинка, мен редуването на лукчета и кармолиските ме избавиха последно

# 609
хора умирам от гърлобол , смуча хербитусин , пия чайове , пръскам тантума . Кво друго ?
На мен много ми помагат гаргари със сол и сода..

# 610
От 10 дни вече съм с хрема, гърло ме боля в началото. Правя инфалации със сода и мажа гърлото със сода. Детето вече е болно от 1 месец (от както е тръгнала на ясла). Два сиропа изпи и нищо. Днес съм й взела дюля да й варя.
Вчера бяхме на преглед. ГД е на ниво. Почвам с диета и с инофолик комби. 🤷♀

# 611
мажеш гърлото с сода 🤢как бе жена как го правиш тоя блякс

# 612
Още един глас за гаргарите със сол (солена вода де).

Точно влизам да питам същото - дали да спра витамините преди да ги изследвам.
След 10 дни ще правя ОГТТ, ще пусна и пкк и хормоните на щитовидната, витамини и желязо, една стерилна урина. Друго сещате ли се?

# 613
мажеш гърлото с сода 🤢как бе жена как го правиш тоя блякс
Хахаха много ме разсмя. Ами правя го някак си този блякс 😂 Наистина е гадно ама ми помага 😀 Тя содата унас е на почит, тай като и за киселини помага.

# 614
направо не знам как си го причиняваш без да върнеш лукчетата обратно 🤣

за изследванията феритин албумин общо протеин и желязо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт