Февруарчета 2024 - Тема 6

• 40 852
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Немскоговорящите термин наричат среща - тоест сменили са ѝ часа на прегледа седмица напред.
Успех и се пази

# 586
  • София
Това с немската дума го знам, ама как да препдоложи човек, че е такъв случаят.. не знам как се усети, ама респект за теб! И аз като Няма смисъл се учудих доста Simple Smile

# 587
Момичета, сигурна съм, че много от вас ще ми се смеят, ама съм от суеверните особено след като бебка стана толкова трудно.... та, не съм се подстригвала от февруари и приличам на чума в главата, заради тея суеверия с късмета на бебето... обаче сега ме е обзела музата и смятам да тичам към фризьорския салон ... вие какво мислите по тая тема GrinningRelaxed

# 588
Обсъждахме го това тук скоро. Естествено, ще се подстригвам. Даже се и боядисвам. И не съм единствената. Повечето мами тук го правят. Simple Smile Не се притеснявай!!

# 589
Обсъждахме го това тук скоро. Естествено, ще се подстригвам. Даже се и боядисвам. И не съм единствената. Повечето мами тук го правят. Simple Smile Не се притеснявай!!

Супер, имах нужда да го чуя Grinning

# 590
Болки в кръста имах преди 2 седмици особено ако се заседя на котлона, мивката и т.н. АГ каза че е нормално, все пак стойката се изменя и всичко, като усетех по силен дискомфорт вземах по 1 Папаверин, каза че щом не е нещо много силно няма проблем. За сраствания знам, че те се виждат има ли го няма ли ги , колко са и т.н. при отваряне на следваща операция (секцио ) иначе само се гадае май. Имам опъвания тук там и аз си мисля че са точно сраствания, но реално не знам дали имам и на какво дередже са. Една позната нямаше никакъв дискомфорт, но при секциото и казаха че е пълна със сраствания от предното и й ги почистиха.

# 591
Аз също се подстригвам, косата ми расте сега много бързо и ако не се подстригвам, не ми се мисли на какво ще приличам 😃

# 592
И аз се подстригвам, но за мен по-изнендващото е, че косата ми изобщо не се омазнява толкова бързо колкото преди, доволна съм 😏

Излязоха резултати след огтт-то, слава Богу няма ГД, щитовидна също си функционира нормално, но има мнооого сериозен дефицит на вит D и B12. Влизам в 23г.с след 2 дни и досега АГ даже не ги е споменавал/пускал, а аз съм отвеяна - даже не ми е дошло на акъл.
На вас кога за 1ви път ви ги назначиха, или сте си ги самоназначили? 🤔

# 593
  • София
В пакета на Надежда са след 24 седмица. Аз ги пуснах по-рано заради обсъжданията тук, а малко след това попаднах при хематоложката и тя ги изследва наново. Вит Д пих към месец, паузирах за повторно изследване и сега пак си пия. Б12 пия от няколко дни (в 24 седмица съм аз, но на нито едни изследвания не съм била под нормата или до долна граница).

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 21:03 от ToniShu

# 594
  • София
АГ ми назначи изследване на витамините още като ми излезе това за тромбофилията, беше около 10 г.с. Имах сериозни дефицити и от тогава чинно си ги пия - Д, Б6 и Б12. Спрях ги сега за една седмица, понеже в четвъртък ще пускам нови изследвания да видим до къде съм го докарала.
Относно подстригването и боядисването не мога да съм полезна - на 38 г. имам точно един бял косъм и никога не съм се боядисвала, а иначе съм и с дълга коса и не ми пречи ако не се подстрижа ( и без това го правя 3 пъти годишно 😆). Иначе косата ми стана много по-гъста от преди, а кожата ми се нормализира (бях с по-суха кожа). Използвам козметика на Avene и не знам дали е от нея или от бебчо, но толкова хубава кожа и като тинейджър не съм имала.

# 595
много голяма част от АГ тата нищо не назначават от витамини. А знаете ли че всъщност наскоро гледах по подробни проучвания за фолиевата киселина че реално никой не трябва да я консумира не зависимо дали имаш или не по простата причина че голяма част от населението го носят но не се изследват . И че фолиевата киселина докарва до депресии .
За това Фолат метилиран само се пие винаги

# 596
Аз съм в 24 седмица и си самоназначих вит Д и б12 и аз също бях с вит Д под нормата...аз пък четох, че бил важен дори за психическото здраве след раждането - да няма следродилна депресия.... май на всички, с които съм говорила витаминът е под нормата...

# 597
всички витамини са супер важни просто те са важни не само за бебето а и за нас самите , най голямата грешка е да родиш и да теглиш една на всички витамини. Особенно ако кърмиш

# 598
Обадих се на лекарката казах да ми смени термина с няколко дена напред каза ми пий магнезий

Не разбрах защо да ти сменя термина и какво общо има магнезият?

Аз съм в Германия попринцип имам час на 08.11 исках да си дръпна часа напред но не стана казаха ми това че те боли кръста ние нищо не можем да направим

# 599
Абе момичета, да питам, аз до сега като си изследвам витомините Д, Б12, фолиева никога не ги спирам преди изследването, има ли някой който като мен не ги спира? Аз също си ги пия от самото начало и като ги пусна винаги излизат в средни стойности и АГ ми казва, ок щом си в средни продължавай, ако ги спреш поне за седмица реално стойност ще са по-ниски стойностите. Има ли някой друг който като мен ги изследва без да ги спира?
П.п още от 10 седмица и аз пия Вигантол, Б12 бетер ю беше в началото, сега на натуралс фактор подезичните таблетки, и неофолик мета

Общи условия

Активация на акаунт