Февруарчета 2024 - Тема 6

• 37 661
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Привет! Да се включа с въпрос. Направиха ми серклаж преди няколко дни. Първоначално имах кръв, която намаля и почти изчезна, стана водниста, но днес пък забелязах леко сгъстяване(жилки) и то в жълт цвят. Дали е нормално? Колко дни след това се изчистихте напълно?

# 106
Нормално е,не помня колко дни след това съм се чистила,защото беше преди 7 години.Няколко седмици след серклажа трябва доста да почиваш,пий си хаповете и спазвай препоръките на АГ.Всичко ще бъде наред.

# 107
Нормално е,не помня колко дни след това съм се чистила,защото беше преди 7 години.Няколко седмици след серклажа трябва доста да почиваш,пий си хаповете и спазвай препоръките на АГ.Всичко ще бъде наред.

Сега като каза доста да почиваш... аз не съм имала никакви забрани за нищо, освен секс и вдигане на тежко, но момичетата, които бяха с мен трябваше да продължат да са си на леглови режим. Аз разбира се, гледам доста да почивам, но според мен е строго индивидуално ба каква дължина на шийката е направен серклажа и дали е превантивен или "на горещо".
По въпроса на Together - имах съвсем малко кръв и то на самия ден.

# 108
Серклажът ми е направен превантивно, заради предишно преждевременно раждане. Шийката ми е 4.6. Забраниха ми секс (който аз така или иначе бях отписала), да не се натоварвам с тежко и да почивам повече. Изписаха ми 3х2 магнерот и 2 глобули утрогестан вечер. Но аз и преди серклажа бях на същите медикаменти.
Притеснявам се, защото от снощи вече не съм в болница и съм вкъщи. Лежа предимно, но днес бях навън за 10 минути седнала на двора. Дали секрета не се е засилил, заради това...
Имам малко детенце и ако не мога да издържа 10 минути в движение, съм обречена....

# 109
По-нататък ще издържаш и повече просто първите дни почивай.На мен 3 седмици след серклажа ми беше сватбата и танцувах,водих хорото,общо взето не седнах цял ден и нищо ми нямаше.Добре,че доктора не беше там да ме види какви ги върша Grinning

# 110
Nieves, благодаря! Поздрави за смелостта!
Аз в момента някак емоционално съм се предала, тежко ми е и само се моля за още една седмица, и още една седмица... Вероятно и затова всеки симптом ме плаши.
Благодаря още веднъж за подкрепата!

# 111
Момичета, чете ви всеки ден, но рядко пиша. Днес, 21г.с. бях на ФМ и се видя фуниевидно отворена отвътре шийка, с дължина 34 мм. Имам лийп миналата година, но нз дали има общо, щом е отворена от другата страна. Доктора ми изписа 3 антибиотика-Зинат, Клацид и Флажил и повече магнезий и утрогестан 2х2 и дуфастон 2х1. Каза, ме се е консултирал и с колеги. Някоя от вас имала ли в такъв проблем или да е чувала от познати? Много се притесних.

# 112
  • София
Nieves, благодаря! Поздрави за смелостта!
Аз в момента някак емоционално съм се предала, тежко ми е и само се моля за още една седмица, и още една седмица... Вероятно и затова всеки симптом ме плаши.
Благодаря още веднъж за подкрепата!
Аз през такъв ад минах дълго и напоително с моя страх, че ще спре сърдечната дейност (не че ми е минал напълно). Ако искаш, когато ти е тежко - пиши ми Hug

# 113
Абе момичета, вие имате ли от време на време, къде леки болкиз къде опъвания. Аз имам на моменти такива леки усещания ниско долу, повече като че ли в лявата страна, на моменти и по нагоре. Не помня преди 7 гпд с първата бременност дали съм имала, то верно се забравят някои неща. А и същина моменти имам чувството че бебето рита някакси точно не пикочния ми мехур, наистина доста ниско. Про вас как е с тези усещания?

# 114
Миналата седмица и мен така ме болеше. Точно все едно бебето рита и дразни пикочния мехур. Но много ниско долу. Докторът ми каза, че там няма как да рита и най-вероятно е възпаление. Не можехме да вземем микробиология заради Утрогестана, но ми пусна стерилна урина (която се оказа чиста) и изписа Полижинакс. Сега няколко дни слагам от него...
Абе момичета, вие имате ли от време на време, къде леки болкиз къде опъвания. Аз имам на моменти такива леки усещания ниско долу, повече като че ли в лявата страна, на моменти и по нагоре. Не помня преди 7 гпд с първата бременност дали съм имала, то верно се забравят някои неща. А и същина моменти имам чувството че бебето рита някакси точно не пикочния ми мехур, наистина доста ниско. Про вас как е с тези усещания?

# 115
Ох, момичета аз съм с ковид… много съм притеснена. Ок ли е да пия авирон рапид?

# 116
Авирон мисля че можеше, да.
Ами да, не мога да кажа че точно ми дразни пикочния мехур иначе и аз скоро пусках урина и е чиста,  Ами по скоро все едно ми натиска там, но го усещам че бебето рита ниско долу, иначе и кръста ме наболява на моменти и това си мисля че е от натежаването на корема, особено ако взема да правя нещо икръстя ми се измаря лесно.

# 117
На листовката на Авирон пише, че може да се приема от бременни и кърмещи, но за твое успокоение си питай док. ToniShu в групата скоро беше с ковид

# 118
  • София
Ох, тръгнах по-рано да пиша, ама кумата ми има сериозни проблеми и опитваме да й помагаме, та не можах да публикувам. 
Няма страшно с Ковид-а (е, избягвайте го, де). Аз стигнах до антибиотик (10 дни Сумамед, бях в 17-18 седмица) и ето че на феталната вчера д-р Патрикова каза, че една част от мозъка, която се формирала в 19-та седмица (точно след лечението), си е чудесна. Аз не пих нищо несъгласувано с доки и се оправих точно за седмица, както повечето хора. На Биозин бях, но доколкото знам Авирон не е проблем за бременни (дали е нужен, ще каже лекарят). Belle25, слушай си лекаря, според мен и не бързай, дай си време да се излекуваш. Всички безлекарствени методи за облекчение също ги ползвай спокойно - инхалацаии, гаргари, смучене на мед с лимон, компреси и т.н.

gvendolinka, и аз имах болки (по-скоро бодежи) тази седмица ниско долу и предимно в ляво. А също и мускулни като разтягане. Не бяха за 5-10 минути или по-малко, та не ги оприличих на контракции; за всеки случай пих магнезий. На феталната всичко беше окей, а вчера и днес и бодежите ги няма. На феталната няма да повярвате колко ниско слагаше д-р Патрикова ехографа, изобщо не подозирах, че чак дотам се разтяга този нашия бандит.

# 119
момичета само да ви кажа че ношниците на астратек са намалени и са много по удобни от тия най простите с копчета дето се разпердушиниха за 3 седмици 😀аз имам и от предната бременност но си поръчах туко що още две.

Общи условия

Активация на акаунт