Февруарчета 2024 - Тема 6

• 40 887
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Моите са също безболезнени, просто усещам дискомфорта и стягането, може би защото съм и по-слабичка по принцип. Получавам ги като повече свърша работа вкъщи с чистене, пране и т.н. или съм на неудобен стол/диван. Иначе си пия магнезия, но не знам до колко контракции на ден са притеснителни. Много ще съм ти благодарна, ако споделиш после какво е казал твоят АГ. 🙂

# 556
  • София
А това втвърдяване от външна страна на корема ли се суеща или от вътрешна? Аз като се изморя, се стяга сякаш  отвътре - не знам как да го обясня, все едно имам мускул откъм гърба и той се стяга, а не отгоре корема (ама какъв мускул да има пък там, не знам; може би някакви тазови).

# 557
При мен усещането е между пъпа и пубиса или ниско долу. Първо започва като напрежение и после виждам как ми се издува и стяга корема. Може би при теб не е точно контракция.

# 558
тва стягане много зависи от дека е бебето и плацентата . При мен мадам като почне се пъне брутално такава буца ми излиза и толкова ми е не приятно че няма на къде и мога да си напипам буцата на корема ( отпред ) но не е болка тва

# 559
  • София
И аз така си мисля, защото нищо видимо никога не е имало, все "вътрешно" е усещането и обикновено минава като си отпочина. Засега Simple Smile

# 560
Даа и при мен когато бебчето застане някак напред се издува една голяма буца, но това не е контракция а бебо, даже ако го подбутна понякога веднага се размества, но няма нито болка, нито стягане или какъвто и да било дискомфорт. Иначе няколко пъти съм имала безболезнени контракции, но те са съвсем различни, получава се стягане и втвърдяване на корема, което освен че се усеща, също стават като буци, но е съвсем различно от това, когато просто бебето е застанало някъде и издува. Не знам дали успях да го обясня като хората.

# 561
А тези прахчета диасперол ли бяха, извинявайте ма не им помня името, по колко на ден пиете?

# 562
Здравейте, бъдещи мами! Започнах вчера да ви чета и съм много щастлива, че мога и аз да се включа в темата! Heartpulse

Накратко за мен: на 31г. съм, това ми е първа бременност и заедно с вълнението има и голяма доза несигурност. Google е най-добрият ми приятел тези дни, заедно с всички книги дето съм накупила Grinning
Бременноста ми започна с кратък престой в Шейново поради кървене. Останах много доволна от лекарите и започнах да се следя при д-р Татяна Абаджиева (в частната й практика).
На ФМ ходя в Щерев, като съм се насочила за раждане пак там. Миналата седмица бях на ден на отворените врати и много неща ми се разясниха.

Вие мислите ли да ходите на дни на отворените врати в различни болници или вече сте направили своя избор?

Лека бременност на всички пишещи и четящи! Hearts

# 563
Какво означава в урината да има кетони и белтък

# 564
Моите са също безболезнени, просто усещам дискомфорта и стягането, може би защото съм и по-слабичка по принцип. Получавам ги като повече свърша работа вкъщи с чистене, пране и т.н. или съм на неудобен стол/диван. Иначе си пия магнезия, но не знам до колко контракции на ден са притеснителни. Много ще съм ти благодарна, ако споделиш после какво е казал твоят АГ. 🙂

Завръщам се от преглед. Още със започването на прегледа, отново получих контракция. Лекарката увеличи дозата магнезий (магнерот) на 3х2 в момента в който го видя това нещо. Понеже я застрелях с хиляда въпроса за тези контракции, предавам какво ми обясни тя (или поне аз какво разбрах). Като цяло подготвителните контракции би следвало да започнат 5-6 седмици преди раждането и е нежелателно да има изобщо такива преди този срок. Имало вероятност до нищо лошо да не доведат и така да си караме цялата бременност, но имало и шанс да доведат до преждевременно раждане. Поради това че няма как да се предположи до какво точно ще доведат тези контракции, е най-добре да ги няма. След това каза “но ти не се притеснявай” 🤣 Мери ми шийката (3.4см), огледа я подробно, каза че била добре, не се наблюдавало изглаждане или скъсяване, до каквото можело да доведат тези контракции. И отново каза, ако станат болезнени или започнат да са на определени интервали (през 10-15-20 мин) и не спират, да потърся незабавно медицинска помощ.
Недейте се шашка. Моя позната беше с болезнени контракции от 6 месец въпреки магнезия, е износи си детето и не е имало проблеми. Стреса и притесненията са по-лоши.

# 565
Мдааа, така като започнат с голямата лопата и после "ама не се притеснявай де" 😀 Благодаря ти за споделеното мнение! ❤️
Да се надяваме всичко да е наред! ❤️

# 566
Какво означава в урината да има кетони и белтък
За белтъка съм чувала, че може да е инфекция на пикочните пътища или нещо с бъбреците

# 567
На вас как ви се промени кожата на лицето през бременността?
Моята от нормална стана страшно суха. Първо това и за капак.. както никога не съм имала пъпки (даже и около Ц) сега гледам, ще по бузите, брадичката и челото имам много ситни пъпки без връх и не са червени. Все едно някаква алергия...
Направо вече не знам каква грижа и декоративна козметика да използвам...

# 568
Суха, суха и пак суха въпреки мазане, пиене яко вода. Освен това ми се окосми лицето отстрани по бузите.

# 569
Аз спрях да ползвам всякаква козметика за лице, тъй като каквото и да слагах ми излизаха пъпки или червени петна. Сега използвам само мицеларна вода.

Общи условия

Активация на акаунт