Февруарчета 2024 - Тема 6

• 39 230
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ще сменя малко темата, но... хора, каква е разликата между столче за кола и кошница за кола? Едното е онова с дръжката за разнасяне ли?

# 646
Да, и има вариант да се монтира на количката обикновено при повечето модели.  Ако столчето е 0+, общо взето само това е разликата. И че кошницата се ползва до около година, година и половина макс.

# 647
  • София
А ако е без таква дръжка трябва да местиш бебока от столчето в количката, когато слизате от колата; правилно ли разбирам?

# 648
Хм, мисля, че и в двата случая си има дръжка. Поне на Киндеркрафт си имаше дръжка. Те столчетата от количките са за много кратко използване. Ние го ползвахме за резервно, иначе си имахме друго, отделно купено и то май пак имаше дръжка, да не те подвеждам..

# 649
Аз лично столче с дръжка не съм виждала.

И да, трябва да го местиш. Но като цяло дългото пребиваване на бебето в кошницата не се препоръчва, така че за мен не е било особен проблем. Като се замисля, не ми се е случвало повече от 5 пъти да го местя с кошницата върху шасито на количката.

# 650
  • София
О, отделно ще е от количката, ще се търси някое с максимален резултат на краш тестове. Просто опитвам да си представя примерно как отиваме на консултация в началото и сигурно ще е по-удобно, ако можем да го свалим направо със столчето, да го прегледат и да се върнем. Но в такъв случай дали трябва да търся столче или кошница? Май ще гледам модел по модел дали има или няма дръжка Simple Smile 
А, и тези независими лаборатории с краш тестовете някой знае ли ги кои са в Европа? Засега май само някакви шведски PLUS открих аз (но съм още в началото).
Ето и информация за новият стандарт R129, в случай, че на някой е полезна.

# 651
Влез да прочетеш темата на с Деца на борда, много е полезна. (Ако вече не си, де) Мисля имат и ФБ страница, където също отговарят на въпроси.
Пак казвам, аз лично столче с дръжка не съм виждала, камо ли от тези с високите оценки на краш тестове.
Кошници с добри резултатите се продават и могат да се напаснат към количката с различни адаптери. Но вече си зависи от индивидуалният избор на количка и кошница.
Столче, което да се слага на количката няма. Това със сигурност. Simple Smile

Иначе аз точно с такава цел съм го возила в кошницата, иначе винаги си мъкнех коша за до 6м. Да може да си легне удобно човека и да си мърда Simple Smile

# 652
  • София
Имаш предвид коша на количката, нали? Един вид вадиш от столчето за кола, слагаш в коша и носиш с коша до кабинета (без да е върху рамата)?

# 653
има различни столчета за кола , едното е стол който става от 0 жо 4 години , ние имаме такъв но на мен не ми харесва как бебето се разполага там първите 6 месеца дори и с подложка цялото е в много гадно положение . Него не може да го сваляш , слагаш и носиш бебе в него напред назад.
Другия е кош за бебе от 0-12 но не се ползва реално до 12 месеца а се ползва жо към ту 8 примерно .Това е това с дръжката което сваляш слагаш на количката и отиваш на лекар, бебето там му е доста по комфортно първите 8 месеца Simple Smile Понеже дъщеря ми е дребна ние и на 1.7 ползвахме коша за пътувания през ноща зашото повече си полягаше от стола за кола Simple Smile

# 654
Нееее Simple Smile Кошница е нещото, което може да се монтира в колата и на шасито на количката. Има модели колички 3в1, които имат такава кошница. Има и свободно продаващи се като besafe , примерно.
Коша на количката си е така наречения в бг "зимен кош" или иначе казано, този в който бебето си лежи по гръб. Той не се монтира в кола. Макар, че май има модели на Пегперего, които могат, но аз не го намирам за безопасно и не съм се интересувала.

Та аз возих в кошницата и после директно на шасито на количката за преглед. Иначе возих в кошницата, но си носих и коша на количката, когато е било за дълги разходки, а не само кратко посещение някъде.

# 655
  • София
А, ок, разбрах. Не си помислих, че возиш в колата в т.нар. зимен кош, а по-скоро че в него си разнасяла м/у колата и кабинета. Ама това щото не чатнах, че и кошницата ти е ставала на рамата на количката Simple Smile
Сега ще ходя да гледам цени на кошници и на столчета, пък ще го мислим с ММ. Май клоня към кошница и после да сменим със столче, Бочи тъкмо ми потвърди, че в кошницата ще му е по-удобно на хлапакът му с хлапак (мен само в кошници и столчета са ме носили едно време, ааа ма-ха) Simple Smile

Да ви кажа каква тъпотия сънувха, пък дано се посмеете: тъкмо съм родила аз (в Пловдив!), ама вместо едно бебе момче съм родила две близначки момиченца. И тотално неподготвена - даже залъгалки нямам, камо ли столчета и количка. И не че се паникьосвам или нещо, ами през целия сън си мислех как е възможно докторите да не видят, че са две и са момиченца Grinning

# 656
А, ок, разбрах. Не си помислих, че возиш в колата в т.нар. зимен кош, а по-скоро че в него си разнасяла м/у колата и кабинета. Ама това щото не чатнах, че и кошницата ти е ставала на рамата на количката Simple Smile
Сега ще ходя да гледам цени на кошници и на столчета, пък ще го мислим с ММ. Май клоня към кошница и после да сменим със столче, Бочи тъкмо ми потвърди, че в кошницата ще му е по-удобно на хлапакът му с хлапак (мен само в кошници и столчета са ме носили едно време, ааа ма-ха) Simple Smile

Да ви кажа каква тъпотия сънувха, пък дано се посмеете: тъкмо съм родила аз (в Пловдив!), ама вместо едно бебе момче съм родила две близначки момиченца. И тотално неподготвена - даже залъгалки нямам, камо ли столчета и количка. И не че се паникьосвам или нещо, ами през целия сън си мислех как е възможно докторите да не видят, че са две и са момиченца Grinning
Още един глас за кош/ кошница с дръжка, на нас ни беше много удобно в началото, след това взехме стол✌

# 657
Мами, преди около месец си купих една много сладка рокличка от soon mama, обаче не си нацелих размера и ми е дооста голяма, съответно не ми хареса как ми стои...не я върнах, понеже все се надявах, че ще си променя мнението, но уви.....пуснах я в олх на половин цена от 80 на 40 лв, понеже ми е жал как седи и събира прах в шкафа.. надявам се да не го приемете като обида, но ако на някоя и хареса, с удоволствие ще и я дам даже ще намаля цената с още 10 лв...пак казвам, грам не е носена. Размерът и е 40, което се води Л. Ще приложа снимка:blush:

# 658
Julia N На ме вчера ми пристигна същата рокля, заедно с две пижами. Поръчах си М размер ми е малко широка, но нямам против. Хубави са им нещата,  си са бг производство.

Момичета, случайно някоя да има идея как се процедира, ако два болнични листа се застъпват с един ден?  Предходният ми болничен бе до 28.10 , а новият е от 28.10 вместо от 29.10 и сега от счетоводството ми звънят, че не знаели какво да правят... Доколкото помня можеше да се пусне декларация от работодател за приспадане на застъпените дни, но те там идея нямат как да действат. Звънях до болницата , но не мога да се свържа с тях от един час. Ако някоя е запозната с подобен казус, ще се радвам да сподели

# 659
Ще трябва да ти коригират втория болничен от болницата, опитай пак да се свържеш. Във фирмата, в която работя се е случвало и коригират втория, ако на някой се е случвало, сподели как са решавали проблема🙂

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 15:04 от Cveti_P

Общи условия

Активация на акаунт