Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 33

• 40 399
  • 805
  •   1
Отговори
# 285
Тинтина,

Пишеш за имот с джакузи, но си качила два пъти линк към този в кв. "Иван Вазов ". Копирай линка към този за 1500 е.

Кв. "Иван Вазов" е далече от идеалния център и няма връзка с въпроса на съфорумката. Да не бъркаш с ул. "Иван Вазов ", която е идеален център.

Този до пл. "Славейков" не показва снимка на втора спалня, а кухнята е приспособено помещение. Въпреки консумативите сумата е два пъти по-голяма от това, което съветваш питащата. Консумативите в най- лошия случай не надвишават 500 лв./мес.

# 286
Привет!

Почти 7 месеца не мога да намеря читав майстор за ремонт на апартамент в центъра, 6-ти етаж без асансьор. След много огледи, безумни цени и т.н. се спрях на препоръчан от приятел, който ме мота, ходи по други обекти и си е оставил ръцете + е оставил мивката в кухнята да капе на пода и е станало мокро петно. Всички добри майстори ме отсвирват, просто защото са адски заети, а моят имот не е огромна къща с джакузита, от която да паднат добри пари. Буквално ги преследвам, звъня им, хората, на които трябва да благодарят, че са толкова търсени, защото те им намериха големите проекти преди 10 години, иначе търчаха и за изкривени панти, също ги притискат, но са все едни уклончиви отговори за другата седмица, за някой ден евентуално и т.н. Абе все едно любовта на живота си преследвам. И така си седи апартаментът в никакво състояние. Отделно работя много и съм побесняла от цялата ситуация, тъй като и време нямам.
Мои близки съседи юристи ме свързаха с техен колега от университета, който е и брокер, а излезе, че се занимава също с  управление на имоти. Отидох при него, тъй като търся да купя малко жилище, стана дума за този имот, предложи да го види. След огледа и идеи, които ми сподели, го попитах дали има възможност да поеме организацията на ремонта, тъй като има връзки. Каза ми приблизително колко би струвала кухнята, входната врата, ориентир за мебели, ремонт на банята и всичко, което остава. Срокът за изпълнение му е 2 месеца, като 1 е плътна работа, аз се мотах 5, докато благоволят да ми измажат стените по абсолютно свински начин... Трябва да сключим договор за управлението на имота и съответно заплащането му. Като брокер и управляващ имоти, взима 2.5% процента от цената, но ремонти досега не е менажирал. Чудя се дали да не му предложа този процент от цената на ремонта, тъй като ще е там през ден, за да дебне майсторите? Съвсем съм отчаяна, че тоя ремонт някога ще свърши, ако сама се занимавам с него...

# 287
  • Бургас
Ето го апартамента с джакузито.
https://m.imot.bg/details/2e168735739908864.

Това, което още в началото посъветвах съфорумката, е да даде апартамента за управление на фирма, която да го отдава краткосрочно. Така най-добре би използвала огромния му плюс - локацията.

За дългосрочно живеене, още повече за семейство с деца, какъвто е предполагаемият таргет на този имот, тази локация не е от жизнено важно значение. Ако могат да си позволят толкова висок наем - определен основно от локацията! - няма да наемат апартамент без асансьор и удобно паркомясто. Аз не бих го наела, ако мога да спра в подземен гараж и да се кача с бохчите и децата в топъл асансьор в затворен комплекс, вместо да трамбовам от някой обществен паркинг. А масово високите наеми са в сгради и жилища с всички удобства.
Айде свалете детска количка или велосипед дори от трети етаж няколко пъти на ден, пък се прехласвайте, че сте на пъпа на София.

Ако го наемат млади съквартиранти, може да се постигне и по-висок наем.
Жилището още не е довършено и определено. И не е добре да се обзавежда "според наемателите".

# 288
Че това жилище с наем 700 евро си е доста компромисно,ша ме извинявате. Теракот на пода, врати от 70-те. Въобще не може да се дава за сравнение. И, да, 1200 лева за центъра си е много, ама много малко.

# 289
Леле тоя с джакузито е супер грозен. Сори за офтопика.

# 290
  • Бургас
antimental имаш ли какво да губиш? Време нямаш, досега си удряла все на камък, няма какво толкова да го мислиш... По-зле едва ли ще стане.
Учудвам се, че сте мазали стени преди да се ремонтира банята.

# 291
  • София
Че това жилище с наем 700 евро си е доста компромисно,ша ме извинявате. Теракот на пода, врати от 70-те. Въобще не може да се дава за сравнение. И, да, 1200 лева за центъра си е много, ама много малко.
Точно си мислех, че това жилище изглежда отвратително - не мога да си представя да живея в апартамент с плочки на пода навсякъде, прилича на нещо, направено за офис, след което е префасонирано за живеене, ама как се живее в такова неуютно нещо?
Всъщност, и този за 1200 евро изглежда доста зле...
Как хората могат да сътворяват такива неуютни и студени жилища, акъла ми не побира. Не мисля, че дори е от спестовност, сигурно един дизайнер не е евтин, но пък толкова вкус да нямаш...

# 292
Върна ме в 90-те и мутренския стил на обзавеждане. Мивката в банята като тръбна мебел с черно стъкло ме срази Flushed Joy

# 293
antimental имаш ли какво да губиш? Време нямаш, досега си удряла все на камък, няма какво толкова да го мислиш... По-зле едва ли ще стане.
Учудвам се, че сте мазали стени преди да се ремонтира банята.

Майсторът не бил забелязал...
И аз съм на същото мнение, имах нужда да го затвърдя само. Благодаря!

# 294
  • Бургас
Върна ме в 90-те и мутренския стил на обзавеждане. Мивката в банята като тръбна мебел с черно стъкло ме срази Flushed Joy

И до нея - етажерка на колелца за 12 лева, а на стената заковани две несъразмерни пластмасови кръпки.

# 295
А таваните в хола, барабар със заградения с бар-маса кухненски бокс? В средата на това съоръжение има дупка от 60 см. на 1,20 м. горе-долу, където домакинята се върти на място. А мебелите в спалните? А кувертюрата на големи китки в едната спалня? А входното антре - влизаш и срещу теб всякакви домакински неща - кофи, сушилка, мопове и т.н. Поне врати на вградените шкафове да бяха сложили, като ще му искат 3К лева наем...Едната спалня със сигурност е преходна от кухньохола, вижда се на снимка вратата ѝ.

# 296
# 297
  • Бургас
Нищо по-различно от това да си пуснеш обява в който и да е от сайтовете за имоти и да чакаш да ти се обадят. 
Плюс е, че гарантират недопускането на фалшиви обяви. Може би ще се наложи с времето, защото фалшивите набирателни обяви са най-големият проблем.

# 298
Интересно колко ще искат за услугата?

# 299
какво да мисля - платили са си за публикацията, част от комуникацията им за промотиране на платформата ПР публикация иначе казано, няма лошо

Общи условия

Активация на акаунт