Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 33

• 38 464
  • 805
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Между “има” и “50%” има доста голяма разлика. Разбрахме вече, че обявите много ги разбираш. И до там.

# 646
Не знам кои сте вие, ама аз разбрах, какво разбираш ти не за първи път.

# 647
Лукса според мен не се изразява в двойка или четворка котлони.
( ако имах двойка, също бих си я монтирала хоризонтално, считам че е много по-удобно)
За раховеца дори не знам какво да кажа, явно гледаш изключително нискотарифни неща.

# 648
  • София
На четворката вкъщи никога не съм ползвала повече от два котлона едновременно. Единствената полза  от него е, че има къде да си сложа горещата тава, след като я извадя от фурната.

В апартаментчето на малкия ми син, на който апартамент сме на финала на ремонта и чакаме монтаж на кухнята, поръчах двойка индукционни котлони. Реших, че четворка е безсмислено.

# 649
  • Варна
Темата за двойка / тройка / четворка котлони мисля че скоро се дъвка на дълго и на широко, но за първи път виждам някой да отъждествява лукса в един дом с броя на котлоните. Grinning

# 650
  • Бургас
В Бургас няма да постигна голяма разлика в наема с по-фешън уреди. Тук значение има локацията, ако е център или близо до морето, няма никакво значение дали уредът е от най-модерните, или не.
Пък и като ми се развали модерният котлон на първия месец от новите наематели, та брах срам... Сега са супер доволни от новия, макар и с копчета.
В София в студиото дори няма котлон. Щях да слагам единичен подвижен, защото няма много място, но наемателката не пожела. И там има таван на наема, независимо има ли уред, няма ли.
Ако жилището е по-голямо и таргетът е хора с много високи доходи, или чужденци от посолства, или Airbnb, може и да има смисъл от много скъпи уреди. Та пак тръгваме от изначалното планиране...
Лично за мен стигнах до извода, че среден клас е най-добре, добра марка, може и от магазините с транспортни дефекти.

# 651
Според мен в обявите малко се бърка понятието лукс. Според брокерите всичко дето изглежда лъскаво и фенси е лукс. Аз съм виждала такива луксове, дето холната маса е lack от ИКЕА за 20 лв., кухнята е ПДЧ с фолио, с тряскащи се вратички, уредите от ранга на crown и beko. Няма нищо лошо, добре изглежда, върши работа, ама лукс да му кажеш..

# 652
  • Бургас
За мен луксът трябва да започва още от материалите. След като ще се слагат уредите последен вик на техниката, трябва покритията да са естествен паркет, мебелите и кухнята - от масив, или МДФ в краен случай, скъпи плочки в банята, структури, а не гърнета, терморегулиращи се батерии и вградени такива.
Меката мебел - бокс спринг легло, диван висок клас и т.н.
И да има една завършеност и цялостност, а не да стане на свинче звънче.
Подобна инвестиция поне според мен се избива трудно, ако нямаш вече изграден постоянен поток от наематели (има и такива наемодатели в темата, които всичко това го имат).
Бях се засилила да слагам структура в студиото, но майсторът ме разубеди, че при повреда от наематели обикновено стоящо гърне се ремонтира и подменя по-лесно и евтино.

# 653
Мебел масив на мен не ми е лукс категорично. Ретро и дърто ми е.

Структура в тоалетната е голяма глупост. Но малко хора го вярват и знаят. ММ е ВИК  много мога да разказвам за структурите  Nerd

# 654
Определението Лукс в обявите говори много за нивото на брокерите. Ужасни апартаменти, пълна безвкусица ги обявяват за лукс. Може пък и за тях да са лукс, ако идват от дълбоката провинция.
За мен луксозни подове, оборудване в кухнята, висок клас  и т.н. си заслужават само в съчетание и с добра локация и общи части. Кой ще наеме луксозен апартамент със съответната цена в Надежда или Обеля

# 655
Луксът е състояние само на софиянци ли? В плитката провинция е тера инкогнита ли...непознато понятие...

# 656
Луксът е състояние само на софиянци ли? В плитката провинция е тера инкогнита ли...непознато понятие...
Написах Дълбока провинция и не случайно или не сте се сблъсквали с такива?

# 657
  • София
Не трябва да звучи обидно "Дълбока провинция" в контекста на темата.
Определя манталитет, а не география, и присъства навсякъде.

# 658
Манталитетът не е обвързан географски.
Това, че брокерът е нямал изискан вкус, не е причина да се квалифицира същият географски от някое село.
В София също има хора с лош вкус.

А че луксозното е субективно, така си е за мен. Всеки го разбира различно.

# 659
Според мен наемателите от дълбоката провинция имат повече претенции за обзавеждане, понеже жилищата там са евтини, а хората (мъжете) често могат да вършат доста неща сами и в резултат жилищата им са  добре ремонтирани.
В големите градове стойността на жилището е най-вече от местоположението и в много по-малка част от ремонта и има една базова цена за наем, която е за самото жилище. Надбавката за ремонт и мебели е много малка и съответно на наемодателя не му е изгодно икономически да влага в скъпи мебели и ремонти. Това отчасти се покрива от наблюденията на потребителя, който доскоро е търсил жилище под наем.
В големите градове и трудът е скъп.

Общи условия

Активация на акаунт