Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 33

• 40 527
  • 805
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ако дистанционните водомери се развалят след  гаранцията  или ако повредата не е включена в нея - плащаш си за смяна с нов.
Лично изпитано пролетта - от общите тръби в 00 течеше вода, намокриха се и спряха да отчитат. Тази повреда не е включена в гар. поддръжка и като поп си платих за нови и смяна. Докато ги сменяше техника ме посъветва да сложа някаква пластмасова кутия отгоре. Било важно да не се мокрят, разваля ги.
За управлението - не знам. Но предполагам, че четат темите и скоро някой ще ти се предложи на ЛС.

# 166
Не знам доколко са надеждни фирмите. Нито една не познавам лично.
Знам, че и брокер може да върши същото, явно познат човек, желаещ да де заеме, не познавате.

# 167
  • София
Самите водомери за дистанционно отчитане са си наред, Софийска вода има вътрешен проблем с отчитането им. От началото на февруари се боря с тях. В началото на януари монтирана дистанционния водомер на къщата ни. Перфектно си отчиташе ежедневното потребление, всеки ден, до 25.01.2023. След това - никак. Водомерът си отчита реално потребление, но нищо не се вижда онлайн. Две серии оплаквания - веднъж през март. Дойдоха на 04.06. - уж дистанционното не било наред, уж сменено - пак нищо, до края на септември, когато за сефте във фактурата виждам, че тя се базира на дистанционен отчет.

Имам още две жилища, които отдаваме под наем, с дистанционни отчети, които обаче се правят от Евро2000, а не Софийска вода директно - там във всяка месечна фактура се вижда дистанционно отчитане.  Говорих с първите по телефона, казаха, че минават покрай обектите веднъж месечно и тогава ги засичат. Софийска вода изобщо не знаят как точно работят дистанционните водомери. Връзки не съм пускала за да се разправям, ама и този момент ще дойде, едната голяма клечка във Веолия ми е съученичка от гимназията.

# 168
Много е тъжно как наемодателите трябва да търсят връзки, за да им се плащат наемът и режийните. При положение, че са направили всичко по силите си - добра селекция с брокер, плащане за дистанционно отчитане - уред, монтаж, месечна такса за отчитане. И накрая - нищо не ти гарантира коректност.

# 169
Като са монополисти - потребителят/клиентът няма избор. Нито за качеството на услугата, нито за цената.

# 170
  • Бургас
И аз съм в този филм с дистанционните. Че на всичкото отгоре се оказа, че водомерът е монтиран наобратно и нищо не отчита. И още няколко такива водомера има във входа. А аз се чудя защо няколко месеца не плащам никаква вода...

# 171
А, Тинтина, наобратно монтиран водомер ще върти наобратно, т.е. ще връща показанията назад. Laughing Любим номер на "разбирачите", да връткат водомерите.

# 172
И аз съм в този филм с дистанционните. Че на всичкото отгоре се оказа, че водомерът е монтиран наобратно и нищо не отчита. И още няколко такива водомера има във входа. А аз се чудя защо няколко месеца не плащам никаква вода...
Ха, и при мен бяха монтирали наобратно водомера за топлата вода. Каза ми го служителят на Софийска вода, който няколко дена по-късно дойде да смени и водомера за студена вода.  Обадих се на Нелбо и ми казаха "не е възможно". Все пак изпратиха други двама и се оказа, че наистина е монтиран на обратно. Оправиха го.
Но на талона за пломбиране на водомери написаха: "Препломбиране поради теч" Flushed
Аз ги попитах защо са написали това, след като не е имало никакъв теч, а неправилно монтиран водомер.
Отговорът беше, че така се пишело Disappointed

Всеки месец се плащаше прогнозно .
Интересно ми е , какво щеше да стане ако грешката им беше открита 8 месеца по-късно (когато трябваше да се отчете водомерът).

# 173

Интересно ми е , какво щеше да стане ако грешката им беше открита 8 месеца по-късно (когато трябваше да се отчете водомерът).

Най-вероятно щяха да кажат, че ти си го манипулирала. При манипулации или неизправен водомер се начисляват наказателни количества. И щеше да е много трудно да докажеш, че грешката е тяхна.

# 174
Значи трябва да проверя водомерите, които монтираха преди по-малко от месец...

# 175

Най-вероятно щяха да кажат, че ти си го манипулирала. При манипулации или неизправен водомер се начисляват наказателни количества. И щеше да е много трудно да докажеш, че грешката е тяхна.
Но водомерът беше пломбиран.Как бих могла да го откача и да го монтирам наобратно?!

# 176
Ами прави се, има си начини, вероятно във всяка сграда има поне по един такъв тарикат.
За едното ми жилище всяка година сутринта преди да мине топлинният счетоводител за годишен отчет чувах стърженето по тръбите от съседКата отгоре.

# 177
Здравейте  имам следният въпрос. Какви рискове крие отдаване на апартамент на украински бежанец. Бях в по-старите теми, но там основно се коментираше за отдаването на жилища без пари с цел да им се помогне. Става въпрос за младо пълнолетно неженено момче, работещо в сферата на Ай Ти, т.е. онлайн от вкъщи и желаещо да наеме апартамента.

# 178
Здравейте  имам следният въпрос. Какви рискове крие отдаване на апартамент на украински бежанец. Бях в по-старите теми, но там основно се коментираше за отдаването на жилища без пари с цел да им се помогне. Става въпрос за младо пълнолетно неженено момче, работещо в сферата на Ай Ти, т.е. онлайн от вкъщи и желаещо да наеме апартамента.
Ами не знам как седят нещата със статута им, но според мен най-големия риск може да е, че днес е тук утре го няма. Още повече щом е млад и сам няма какво да го задържи на едно място. Утре ще му предложат да иде в Германия и ще замине, въпроса е в такава ситуация дали ще може да му се потърси отговорност. Задължително договор според мен в такава ситуация минимум.

# 179
Мен по-скоро ме притеснява, ако реши да не плаща дали ще мога да го извадя от жилището. Иначе е съгласен да предплаща наема. Т.е. ако изчезне, на2ма ще е платен. Не ми е проблем, че може да е краткосрочно. Въпросът е ако изчезне в какво състояние ще бъде жилището

Общи условия

Активация на акаунт