Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 33

• 40 378
  • 805
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
То пише - половин наем комисиона в случай, че водят хората на оглед и 40%, ако не ги водят те.
Същото, както и при стандартните брокери.

Нещо друго искам да споделя, че имам едно празно помещение и бях потънала в размисли и страсти.
Знаете ли за кутиите за пратки Boxnow?
В момента се разширяват активно и наемат места  - може и работещ магазин, може само терен и т.н.
Допълнителен доход, в случай, че имате нещо, на което хората могат да идват 24/7.

# 301
Тези кутии май са най-развиващия се бизнес в момента, всеки път като отворя картата да избера място за доставка и виждам нови точки. Снощи на едната дори не успях да се класирам за доставка, докато се чудя какво да поръчам и вече нямаше капацитет.

# 302
За първи път чувам, има ли къде да се разгледа тази услуга?

# 303
  • Бургас
https://www.boxnow.bg/.
Това е компанията.
Наемът, който плащат, е 120 лв. за 2 кв.м.
Освен това сами си обслужват кутиите.
Между другото, много е удобно и считам, че това ще е бъдещето на необемистите и нетежките пратки.

# 304
половин наем комисиона в случай, че водят хората на оглед и 40%, ако не ги водят те. Същото, както и при стандартните брокери.

Нещо друго искам да споделя, че имам едно празно помещение и бях потънала в размисли и страсти.
Знаете ли за кутиите за пратки Boxnow?
Скрит текст:
В момента се разширяват активно и наемат места  - може и работещ магазин, може само терен и т.н.
Допълнителен доход, в случай, че имате нещо, на което хората могат да идват 24/7.
Цитат
Какви са изискванията за поставяне на BOX NOW автомат?
1.5 квадратни метра от Вашето пространство, тъй като размерите на автомата са 0.7м x 2.2м x 2.2м
Място, което е достъпно 24/7, за да е възможно взимането на пратки по всяко време на денонощието.
Достатъчно слънчева светлина, тъй като нашите автомати се захранват от собствени соларни панели.
Възможност за паркиране
Като прочетох изискванията само бензиностанции и супермаркети със собствена сграда и паркинг ми изникнаха в ума.
Имате ли реални примери къде са поставяни ? Аз за първи път ги чувам.

Единственият плюс е ако успеят да се справят с фалшивите обяви.
Това дори и да е вярно:
Цитат
че огромен процент от хората, които притежават второ или трето жилище не го отдават под наем и то седи празно заради „тромавата процедура, безкрайните огледи и брокерите“.
не виждам какво ще се промени за наемодателя с тази платформа. Според мен тези които стоят празни, са нещо като "банков сейф" за спестените пари на хората.

# 305
Вчера взех от друга фирма с кутии, нямаше осигурено място за паркиране, просто е близо до улица, ако си с кола, в най-добрия случай спираш на аварийки в едното платно.

# 306
пред кауфланд и на бензиностанции съм ги виждала зелените
на спиди са вътре в административни сгради или във фоайето на големи маркети
и наистина паркинг е много удобно, че има близо до тях

# 307
  • Бургас
EmmaT, коя е другата фирма с кутии извън Спиди и Еконт?
Понеже boxnow ми писаха, че мога да напълня помещението със сходни вендинг автомати, та сега съм се разшетала да търся възможности.

# 308
нямаше осигурено място за паркиране, просто е близо до улица, ако си с кола, в най-добрия случай спираш на аварийки в едното платно.
помещението което ми се освобождава е точно на улица, ако имаш късмет за свободно място и отпред можеш да спреш. Южно изложение, но понеже наоколо има сгради само по обедно време е слънчево ( за соларни панели )
Тинтина а как смяташ да осигуряваш денонощен достъп до помещението ?

# 309
За вчерашното вземане - Sameday, т.е. Емаг. Мисля, че и други фирми имат такива локъри.

Мисля, че е много добра възможност, ако човек има свободно място на някоя външна стена, и е близо до улица, т.е. не в заден двор да речем.

---------

Във Франция видяхме следващия левъл - вътрешно помещение с такива локъри, пълни с хранителни продукти - 6 яйца в едната кутия, до тях - 2 франзели, до тях - няколко връзки подправки, до тях - сирене, кроасани, по-нататък - някакви други неща. Набираш код, плащаш с карта и твоята кутията се отваря. Това в села в долината на Лоара, където в 1 на десет села (примерно) има добре зареден магазин, но останалите 9 са едва ли не в хранителна пустиня и такива помещения с локъри с осигурена подходяща температура са начин хората да имат достъп до основни продукти без да палят колата ката ден и да харчат за бензин, или за автобус.

# 310
easybox, емаг работят с тях

# 311
За новата платформа- "ще има и видео разходка в имота – че физическият оглед ще е финалната стъпка преди самото наемане на имота."
Много им се иска, ей така без огледи- с едно видео и готово 😂
Много теория, малко опит.

# 312
И някакъв селски ерген ръси лафове в аудиото на видеото.

# 313
  • Бургас
Casual, просто ще го оставя отворено.
Търговско помещение на партер, сградата е лицева към оживена улица. Вратата се заключва, но може да стои и отключена - отваряш и влизаш. Мога и да я демонтирам.
Нищо не ми писаха за соларите, предполагам, че може и с ток да се захранва, има такъв в помещението.

# 314
Simple Smile Успех ти пожелавам!

На Плиска, на ъгъла на Коперник и К. Лулчев, има нещо подобно, но с много малки размери - колкото павилион, с една липсваща стена, колкото врата, вътре с вендинг машини за кафе и подобни стоки.

Общи условия

Активация на акаунт