Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 33

• 40 448
  • 805
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Аз мисля, че кухнята трябва да е удобна, особено пък ако жилището е голямо и се предполага, че ще живее семейство. А миялната е задължителна, независимо дали живее сам човек или двама.
За двойка пък е абсолютно задължително.
Във всичките си жилища слагам.

# 601
  • София
Аз също. Нищо освен патриархата не оправдава липсата на миялна.

# 602
Като не готвят защо изобщо слагат кухня? За показване явно.
Лично съм виждал 3 стаен НС без никаква кухня -нищо. Имаше само малък модерен хладилник и това е.
Този го разбирам, не иска нищо, не прави нищо, а не да има колкото да се каже.

За да си измият чашаа от кафето на мивката.

Първо беше че била малка кухнята, казвам не е проблем че е малка,  сега пък го извърташ да нямало хич...последно какво искаш да кажеш.

Еле пък ако са студенти, мда, тъкмо голяма кухня им трябва, те като са се разготвили....мдам.

# 603
Хора които живеят под наем т.е дават пари на вятъра, със сигурност не си готвят, а се хранят навън и отново дават пари на вятъра. Прахосници Simple Smile

# 604
Като студентка не съм си готвила в квартирата, а плащах.
 Защо е това абсолютизиране и на кого помага?
Хора всякакви. Случаи всякакви.
За всеки влак си има пътници.
Така е с наемането на квартири, не е като при акциите...

# 605
Защо да не може тристаен без голяма кухня - не всички такива се наемат от семейства с деца. Има хора живеят със съквартиранти - по една стая за всеки, а кухньохола и за двамата.

# 606
  • Варна
Няма “трябва”, няма “задължително е”. Основните уреди са печка, пералня, хладилник и бойлер, ако няма парно. Всичко останало е според желанието и възможностите на наемодателя и според таргет групата му.

# 607
Аз и без хладилник отдавам успешно и без отбивка от наема.
Така се случи, но не ми е попречило.
Пак да уточня, че извън София са по-различни нещата, та затова така де...

# 608
  • Бургас
Хубаво е изначално да се мисли за какви наематели ще е жилището и оттам - мебелите и обзавеждането.
Студентите съм ги изключила като таргет за моите жилища.

# 609
  • Варна
Аз и без хладилник отдавам успешно и без отбивка от наема.
Така се случи, но не ми е попречило.
Пак да уточня, че извън София са по-различни нещата, та затова така де...

Аз също съм наемала без пералня, с едно гадже си разнасяхме негова собствена по квартирите. Но така вече отиваме към полуобзаведени жилища. Затова уточних, че говоря за обзаведени.
Във Варна например има немалко жилища без перални, в близост до студентските общежития в Левски. В близост има и обществени перални, а и много студенти се прибират петък по селата с пълен сак мръсни дрехи, мама да ги изпере.

# 610
Ние имаме проблем с външната врата. Ако някой може да предложи добра фирма за подмяна, понеже сегашната е на една известна фирма, чиито телефони се вдигат веднъж на високосна и те прехвърлят към сервиза, от сервиза - към шоурума и така до без край. За съжаление тази фирма е монополист и друг не се занимава със смяна на части за тази марка и обмислям изцяло да сменя вратата с някоя по-нисък клас и не толкова специални брави. И без това сега взимат пари колкото за 1 интериорна врата само при прекодиране на бравата. Моля за предложения на лс и контакти, ще бъдат полезни.
Ако е Солид, на нас ни бяха сложили дефектна брава. Оправяха я веднъж гаранционно и веднъж извънгаранционно. След което от Интеса я смениха, вече нямаме проблем. Патронът остана същият.

# 611
Миялна съм сложила във всички, но реално се използва само в единия апартамент. Другите за 3-4 години са пускани максимум 3 пъти. Наемателката, която използва редовно миялната готви многооо, разни гурмета, чудо, но пък е най- чистия човек, който съм имала. Реално ако напусне някой ден апартаментът ще изглежда като чисто нов..То е едно лъскане ежедневно..Но пък защото в студентка и ми седи на наем 800лв от повече от три години и не знам как да постъпя.  завършва тази година и се надявам да започне да изкарва повече пари/ право учи и работи в кантора/ и ще говоря с нея.. Но за първи път ми се случва да се чувствам неудобно да проведа този тазговор. Може би заради старанието й към апартамента, може би защото е сама. В същото време от този апартамент мога да взема поне 40-50% отгоре.

# 612
Миялна съм сложила във всички, но реално се използва само в единия апартамент. Другите за 3-4 години са пускани максимум 3 пъти. Наемателката, която използва редовно миялната готви многооо, разни гурмета, чудо, но пък е най- чистия човек, който съм имала. Реално ако напусне някой ден апартаментът ще изглежда като чисто нов..То е едно лъскане ежедневно..Но пък защото в студентка и ми седи на наем 800лв от повече от три години и не знам как да постъпя.  завършва тази година и се надявам да започне да изкарва повече пари/ право учи и работи в кантора/ и ще говоря с нея.. Но за първи път ми се случва да се чувствам неудобно да проведа този тазговор. Може би заради старанието й към апартамента, може би защото е сама. В същото време от този апартамент мога да взема поне 40-50% отгоре.
Еха, следва право, работи, готви, чисти/ лъска ежедневно! Как ли намира време това момиче?!  Извадили сте късмет с такава наемателка и дано скоро да й се увеличи доходът значително, и да може да увеличите наема.

# 613
и тренира, и изглежда много добре 🤦.. затова съм в такава дилема.( приятели все има няма агитират ако има някакъв проблем да й помогнат и да ремонтират. Хах). Но ще го мисля когато завърши..

# 614
  • София
и тренира, и изглежда много добре 🤦.. затова съм в такава дилема.( приятели все има няма агитират ако има някакъв проблем да й помогнат и да ремонтират. Хах). Но ще го мисля когато завърши..
Ами направо пускай и контакт с момичето на лични, ще има интерес сериозен към такава отговорна млада дама Simple Smile Майтапа настрана, но наистина се различава значително от масата млади хора на по 20-25 години, поне според моите наблюдения.

Общи условия

Активация на акаунт