Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 33

• 38 624
  • 805
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна.
Аз мисля, че кухнята трябва да е удобна, особено пък ако жилището е голямо и се предполага, че ще живее семейство. А миялната е задължителна, независимо дали живее сам човек или двама.
За двойка пък е абсолютно задължително.
Във всичките си жилища слагам.
Така мисля и аз, а за Варна смятам задължително и сушилня.

Най-накрая дадохме магазина, 25м2 нова сграда, първи наематели, започнахме от 1200 лв с ДДС, дадохме го за 900, докарахме три празни месеца с надпазарен наем, докато намерим равновесната цена. Наемателите, които го взеха показаха, че много им харесва гранитогреса, мазилката и високия таван, остава и бизнеса да им върви.

# 616
  • Варна
В кой район се намира това магазинче и за какъв бизнес са го взели, ако не е тайна?

Аз закупих за себе си малко по-голямо, продаде ми го възрастен човек, който взимал наем 400 лв, но наемателите били проблемни и не може да се занимава повече. Засега планът е да го ползвам аз, но обмислям и вариант ако ми се натрупат 2 - 4 години, в които не мога да работя, дали бих могла да го отдам за ограничен период. Има ли бизнес, който би наел помещение примерно за 3 години, като знае, че със сигурност след това договорът ще бъде прекратен?

# 617
  • Варна.
В кой район се намира това магазинче и за какъв бизнес са го взели, ако не е тайна?

На лични

Аз закупих за себе си малко по-голямо, продаде ми го възрастен човек, който взимал наем 400 лв, но наемателите били проблемни и не може да се занимава повече. Засега планът е да го ползвам аз, но обмислям и вариант ако ми се натрупат 2 - 4 години, в които не мога да работя, дали бих могла да го отдам за ограничен период. Има ли бизнес, който би наел помещение примерно за 3 години, като знае, че със сигурност след това договорът ще бъде прекратен?

Не съм сигурна, че би се наел някой така, по-скоро да намериш човек, който да поеме бизнеса ти с ясна договорка или пък да го дадеш на нисък наем.
Знаеш, че много зависи от бизнеса, някои клиенти и в Каменар ще дойдат, ако се преместиш, татуистите например.
До вкъщи има фризьорски салон, жената излезе в майчински и разбрахме, че го е дала със срочен договор на друга фризьорка.

# 618
Напоследък съм се замислила за фурните с микровълнова в едно. Никога не съм използвала такава, не съм слагала и за наематели, но мога да купя на доста прилична цена. Чудя се дали да не сложа такава за под наем. Дали ако дойде някой по мърляв и не слага капак например после лесно се чисти. Наскоро коментирахме в групата, че често мястото е ограничено и от тази гледна точка е плюс. Също и когато е един наемател вероятността да готви е по-малка отколкото да си оретопли готова храна..До тук с плюсовете.. а минуси?

# 619
  • Варна
Ако проблемът е ограничено място, можете да монтирате микровълновата на стойка, като по този начин пространството на плота ще остане свободно.
https://www.home-max.bg/stojka-za-mikrovulnova-furna-xavax-siva/

Или ако тепърва ще се прави кухня, може да се направи с такава ниша:

Така можете да си сложите обикновена микровълнова за стотина лева и при проблем ще е в пъти по-лесно обслужваема.

# 620
  • София
Чистенето на съвременните фурни става с пиролиза.

# 621
Дали има 1% такива фурни в имотите отдаващи се под наем?
50% са подобия на Раховец все още.

# 622

Да, но тези, на които съм се спряла нямат пиролиза..Даже не знам има ли фурна с микровълнова с функция пиролиза.

За съвета за нишата.. по- скоро ще сложа вградена.. .. Другия вариант ще е на плота ето така

то и холокухнята ще е с подобен размер, но исках да чуя мнения за тези фурни.

# 623
  • София
Тпгава не е фурна с функция микровълнова, а микровълнова с функция грил.

И да, Копейкин, в два от апартаментите, които даваме под наем, сме сложили фурни с пиролиза. Обучаваме си наемателите как да я ползват.

# 624
  • Варна

...
50% са подобия на Раховец все още.
[/quote]
Поредното грешно предположение. Или си влизал само в мизерни квартири.

# 625

И да, Копейкин, в два от апартаментите, които даваме под наем, сме сложили фурни с пиролиза. Обучаваме си наемателите как да я ползват.

За различни уреди говорим.

ето пример, като набързо селектирах..

https://electrosound.bg/kompaktna-furna-s-mikrov-lni-za-vgrazhda … g-kmk965090t.html  като отново пиша, че имам възможност да взема на много добра цена

# 626
Не ползвам микровълнови печки, изхвърлила съм ги, оставих за наемателите само, да имам, ако поискат.

# 627
  • Бургас
В студиото кухнята ми е като показаната по-горе на снимката. Място за микровълнова съм отделила над вградения хладилник, в ниша зад врата. Ако се ползва, вратата се отваря, после се затваря. И не се вижда.

# 628
  • София

За различни уреди говорим.

ето пример, като набързо селектирах..

https://electrosound.bg/kompaktna-furna-s-mikrov-lni-za-vgrazhda … g-kmk965090t.html  като отново пиша, че имам възможност да взема на много добра цена
Всъщност пълното заглавие на микровълновата е микровълнова фурна. Та говорим за едно и също Simple Smile. Имам такава комбинирана в гръцката къща, пече се не в тава, а в стъклен или порцеланов съд (и в чиния става).

# 629
В студиото кухнята ми е като показаната по-горе на снимката. Място за микровълнова съм отделила над вградения хладилник, в ниша зад врата. Ако се ползва, вратата се отваря, после се затваря. И не се вижда.

Доста добра идея.. не се бях сещала..

Sharky, дали ще е удобно да пиша на лични няколко въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт