Моля за съвет относно приятелката на сина ми

• 18 081
  • 477
  •   1
Отговори
# 210
Авторката беше попитана, но до момента отказва да отговори какво е мнението на сина й по въпроса, чии възгледи споделя той.

# 211
Хай спийд,
Аз съм и с момче, и с момиче. И искрено се надявам, един ден, като се съберат да живеят с някого, да са напълно самостоятелни, така че да не трябва аз да ходя да им мия тоалетната, да правя ремонти, или да им дондуркам децата, непоканена, щото те имали нужда от помощ, и щот видиш ли, аз така съм преценила, че съм им длъжна да им оказвам всякаква помощ, и на децата много им липсвала баба им, а на техните родителите  - моето присъствие,. Искам да се виждаме само когато моето дете прецени, и където и както прецени, и в какъвто формат то прецени. Ако ме помолят за помощ, независимо моето дете, или снахата /зетя, ще преценя, дали мога, и дали имам желание да им я окажа.
Ама аз съм си такъв човек, който уважава чуждото лично пространство, особено пък и своето собствено. Щом е достатъчно голям, за да реши да живее сам, че и с партньор, че и деца да имат, да си се оправят, както могат. В момента времената са такива, че не е нужно 20 човека да живеят под един покрив, и да копат общите ниви заедно, за да оцелеят. Така съм възпитана, а и имам много лош опит от такива, загрижени за синчетата си родители, дето синовете им и на 40 + да станат , с жени, деца, собствени имоти и бизнес, се чувстват особено длъжни да продължават да им "помагат", да критикуват снахите, да се разпореждат в чуждите домове като в свои.

# 212
В цялата история аз виждам само една злобна лицемерна свекърва, която макар, че все още не е станала официална свекърва, носи манталитета в себе си. Казвам го, защото реално познавам свекърва, която не искаше снаха си(страхотна жена между другото), защото била дебела. И години по-късно все още не я приема. Та, хора всякакви...
Иначе наистина много се развихри въображението на всички тук относно физическите недостатъци на момата, което вярвам, че е в кръга на шегата, но факта, че свекървата го споменава говори много зле за нея(още веднъж). Пък била пила бира, ми ще пие, защо да не пие? Млади хора, искат да се забавляват,  да си хапват, да си пийват, вие не сте ли пили бири на младини?

# 213
Бих разбрала притесненията на майката, ако момичето го тласкаше към начин на живот, вреден за здравето му. В случая не виждам нищо такова.

# 214
И както обикновено се случва,авторката изчезна.

# 215
Пък била пила бира, ми ще пие, защо да не пие?

Е, щом е още само на бира, значи положението не е чак толкова зле. А, да, и псувни.
Ами, с такава (проекто)свекърва...
Виж, ако мине на твърди питиета и вместо да псува, хване точилката, нещата определено ще загрубеят. Съветът ми към свекървата е да бяга с 200.

# 216
  • Пловдив
Крайно време беше някой да каже: "бягай с двеста". Sunglasses

# 217
Основна грешка на младите според мен е изборът на жилище. Ако бях на мястото на когото и да е от двамата, щях да настоявам да бъдем напълно самостоятелни, без да зависим по никакъв начин от роднини.
Бях по-млада от тях, когато получих предложение за съвместно съжителство. Отказах, защото не ме устройваше да бъда под един покрив с още едно семейство.

# 218
Е, колко по-млада? Синът на 23 е имал 5-годишна връзка? Да не си мислиш, че е бил на квартира и сега специално заради тази е в "нашата къща", упс - апартамента на чичото?

# 219
Е, колко по-млада? Синът на 23 е имал 5-годишна връзка? Да не си мислиш, че е бил на квартира и сега специално заради тази е в "нашата къща", упс - апартамента на чичото?
Не стана ясно дали при предишната връзка е имало съвместно съжителство.

# 220
Сигурно е имало. И авторката, и брат ù са по чужбините, терен колкото щеш. Остава мистерия как е преценила, че синът ù е отчужден.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 20:23 от Нарцùса

# 221
Съчувствам на авторката. Аз също не бих приела такава снаха. Ако жилището е мое бих ги помолила да го освободят, ако е на сина, бих намалила много контактите.

# 222
Сигурно е имало. И авторката, и брат ù са по чужбините, терен колкото щеш. Остава мистерия как е преценила, че синът ù е отчужден.

Е, как - не ходи всяка вечер при мама на вечеря и раздумка, както и всяка събота и неделя при баба и дядо.

# 223
Съчувствам на авторката. Аз също не бих приела такава снаха. Ако жилището е мое бих ги помолила да го освободят, ако е на сина, бих намалила много контактите.
Ми ние така и не разбрахме, каква е точно снахата. И се впуснахме  в интерпретации щото авторката на темата замлъкна. Сега, може наистина момата да е грозен, дебел и мързелив темерут, ама ако даде още малко подробности, може пък форума да мине на нейна страна, и да даде обективни мнения. Иначе тук си правим гаргара.

# 224
И аз съчувствам  на авторката. Не е лесно да се помиряваш с реалността, при положение, че в главата ти някакви херувимчета пеят Осанна. И дори да последва всефорумския съвет да освободи семейното жилище от мърльовците, тя все така ще страда, че синът и я избягва и е нещастен, което всъщност е ядрото на тази тема, не финансите и апартаментите.
Имам син и две дъщери, на всички обяснявам, че майката си е майка, но партньор в живота няма да съм им аз, така че, като си изберат някого, ще е добре да зачитат думата му/я преди моята.

Общи условия

Активация на акаунт