Съпруга с ниско до никакво либидо, счупвами се психиката

• 24 077
  • 283
  •   1
Отговори
# 180
За нещата,които не се виждат само за кекс се сещам.Добре опечен,разбира се!
Дори и това не е нужно. Нали вече е родила деца? Кво повече?! Joy

# 181
Да,така е и без това може,явно.

# 182
Цитат
Няма как двама човека да останат и ден заедно ако не получават нещо един от друг
Та и с твоите познати е така. Това, че ти не харесваш жената въобще не означава, че знаеш какво тя дава, прави и т.н в семейството и за мъжа си.
Всъщност има как и немалко двойки са в такава връзка, която не прекъсват по най-различни причини.
За тези хора - харесвам жената като позната, но като съпруга я смятам за воденичен камък за мъжа си и това е мнение вкл. на познати и собствените и` роднини. Не съм го споделяла с тях, не виждам нужда и смисъл.
В живота обаче има хора и отношения всякакви - и хора- кукувици, и такива, които паразитират върху останалите, и такива, които го позволяват, и такива, на които им е приятно да го позволяват.
Някои го осъзнават, други не и не изпитват угризения.
Всеки да си прави каквото иска, светът е шарен.
Но ако някой е нещастен във връзка, трябва нещо да промени - другият или себе си, поне да пробва.

# 183
Цитат
Няма как двама човека да останат и ден заедно ако не получават нещо един от друг
Та и с твоите познати е така. Това, че ти не харесваш жената въобще не означава, че знаеш какво тя дава, прави и т.н в семейството и за мъжа си.
Всъщност има как и немалко двойки са в такава връзка, която не прекъсват по най-различни причини.
За тези хора - харесвам жената като позната, но като съпруга я смятам за воденичен камък за мъжа си и това е мнение вкл. на познати и собствените и` роднини. Не съм го споделяла с тях, не виждам нужда и смисъл.
В живота обаче има хора и отношения всякакви - и хора- кукувици, и такива, които паразитират върху останалите, и такива, които го позволяват, и такива, на които им е приятно да го позволяват.
Някои го осъзнават, други не и не изпитват угризения.
Всеки да си прави каквото иска, светът е шарен.
Но ако някой е нещастен във връзка, трябва нещо да промени - другият или себе си, поне да пробва.

Наистина няма как двама да останат заедно, ако не получават нещо от другия. Въпросът е дали се вижда от страни и дали се оценява според потребността, на този който го консумира. /обърни внимание  на НЕГО да му е нужно, а не дали ти, аз или обществото е съгласен с това/ Давам пример - ти може да не разбираш нуждата на някого от мъченичество, но то е негова потребност и един властен пратньор или такъв с проблемно поведение ще му я даде. Нужда да бъде доминиран, нужда да повтори някакви модели от семейството, в което е отрасъл, нужда от геройско майчинство, жертва в имени нещо си, изслушван, разбиран, четкан по егото колко е велик и грижовен и т.н. .... Това са нужди на различни хора. За това и с годините спрях да съжалявам и да спасявам всеки ревящ, колко е онеправдан или нещо си там, особено в отношения от които може да каже "Край" и да ги промени. Повечето хора искат да се оплачат просто, да бъдат съжалени, а не да променят нещо  или да получат съвети как да се промени ситуацията.
Както и авторът тук - той получи не лоши съвети и не попита ни един, каква първа стъпка биха го посъветвали да направи. Той иска само да разправя колко е ощетен от асесуалната си жена и да се почувства велик, грижовен, добър и отдаден мъченик. Той не иска промяна и няма да направи и крачка към нея.

Та и твоите познати

# 184
  • Paris, France
Цялата идея на моя пост беше да потърся има ли подобни на моя случаи и дали се е намерило решение. Едва ли ще съм първият мъж на света в такава връзка

Писахме ти, че жена ти няма да се промени към по-приемлива за тебе. Точно пет алтернативи ти дадох лично аз вече:

https://bg-mam.ma/p/1595094/47059130

Избираш си една или две и действаш.

А ако се разведете, ще трябва ли да и плащаш издръжка? В смисъл издръжка и делба на имущество ли те спират да я шитнеш?

# 185
Не искам, и дори не мога да си представя, цял живот да делиш, с човек, който не те прави щастлив, не се интересува от теб и не дава нищо за теб. Както и съквартирантите под един покрив. Не, животът е твърде кратък, за да си го причиняваш.

# 186
На мен друго ми направи впечатление - майка и` била по същия начин, но имала преди това някаква тръпка към семеен, а мъжа си не обичала, само бил удобен. Та ако при нея е обяснимо поведението, вероятно и дъщерята няма тръпка към мъжа си, а към някой предишен.
Иначе не намирам мъжа за мекушав, а за добър и влюбен. Познавам няколко такива двойки, в едната даже съпругът е манекен по външност, успешен в професията, жената визуално е незабележима, но успява да надвика стадо вълци. Е, обича си я човекът и дори чиниите мие и децата преоблича, защото глезанка е уж алергична към препарати, с които се чисти, готви, простира, пере, къпе. Характери и хора всякакви има.
Но в случая единият в двойката страда, което говори, че нещата трябва да се променят, ако не се промени жената, трябва да се смени, иначе един живот ще е нещастен, непълен и безрадостно пропилян.
Papi, здравей

Явно съм твърде мекушав и я обичам. Някой беше питал в коментарите какво биха казали за съвет приятели мъже. Аз нямам много приятели, в истинския смисъл на думата. Обаче там съвети няма да има, а само един - край. От мъжете, на които имам доверие, всички са сексуално активни и не биха живели със съпругата като съквартиранти.
В друга тема четох коментар от жена към жени, дали в младежкия живот биха задържали гадже без да има секс, или младежа би заминал при друга, а при съпругът можело.
Животът на съпругата ми не е бил лек. Майка й забременява от невъзможната любов, а на мъжът си го представя като негово дете, така я отглежда. Допускам, че се е усетил , защото в някой момент налага забрана на жена си за свободно излизане/екскурзии сама. От тогава не се търпят, но тв стои при него, надява се той да умре и да вземе жилището, така продължава десетилетия. Но това е игра на майката,.моята жена е следствие и не носи вина. Жалкото, е че оправдава майка си, мразят официалният баща, всички го мразят. А той е развалина, спират му секса на около 24-25-26 години, напълно. Кисел яко. Години не съм ходил при тях, отровена атмосфера
Опитах всичко каквото мога за моята съпруга. Нито веднъж не пожелах да работи. Когато и ако иска, каквото иска. Не знае какво и харесва да работи. Беше продавачка в магазин. Искаше в офис, готово, намерих, трябваше да подобри работата с компютър - не пожела да опита. Беше й скучно, искаше спорт, намерих, ходихме в един, два, три клуба ... Не. Успоредно аз си спортувах редовно вкъщи и в двора на училището, систематично и нещата се случват. Не искаше в един град, в друг град. Държава, континент. Обичам я и ме е жал, плаче ми се. Като беше ковид епидемията, бях почти умрял, в пряк смисъл. Лежал съм на стълбите на една, на втора болница - тя се бори някъде да ме приемат. Докато аз се борих за живота в една болница, в другата умря баща ми, а тя пое много товар.
Сега изпада в сериозен душевен срив, че няма дете, а цикъла за пър път й прескача.
Съсипан съм. Оставих секса да е по начина, по който тя иска, два-три пъти годишно. Само преустанових да опитвам още и още, като знам че извън тия два/три пъти повече няма. Да не е лято или зима, да не е всеки месец, да не е сутрин или през деня, да не е вечер след 22ч, да не е ако ходи на работа. Сигурно съм най-големият идиот или мека китка на света.
Секса беше три пъти в годината, според програмата в телефона й. Когато я галех по гърди и дупе, надървя се - кара ме да се чувствам виновен или ми се смее. Предният месец за първи път след стотици опити за секс от моя страна,  галя я по гърди, слабини - не се възбудих. Все едно галя парче сланина.
Мъже като мен не трябва да има...съжалявам

# 187
  • Далечният изток
Ще повтаряш ли едно и също?! Това вече го разбрахме. Б@си драмата... Ми вземи промени нещо, тръгни от някъде, стига само рева.

# 188
Е те за това говорих в предния пост - потребността на човек да бъде жалък и Съдбата събирач, която му предоставя тази възможност.

Радвам се, че си намерил, това което си искал в живота!

# 189
  • над кукувичето гнездо
Не разбирам аз тая любов. Колко може да обичаш човек, който откровено се гаври със същността ти? Каква е причината да стоите в тези отношения, като даже и деца няма? Какво получавате от тях? Получавате ли изобщо нещо, освен може би навик, инерция, някаква сигурност, че няма да си останете сам, друго? Ако толкова обичате тая жена, приемате я каквато е и си търсите компенсационен механизъм и/или канализиране на сексуалната енергия в друга посока... Фитнес, риболов, макетостроене, любовница, градинарство, готварство, лозарство, офроуд, планинско или водно спасителство, парашутизъм, кърти, чисти, извозва... С други думи, живейте си живота активно и се прибирайте при съквартирантката да ѝ разкажете колко яко е било (без частта с любовницата, не е учтиво да споделяте за нея, ако се намери такава между другото). Пък току сте ѝ станал интересен, като не ѝ стоите до з@дника нон-стоп на разположение и реши, че може да иска да ви привлече (ако вие изобщо все още имате желание).

Много още мога да напиша по темата, но няма смисъл.
Само това, че не е задължително да изкарате доживот с някой, само защото сте се хванали веднъж с него. Вече в други времена живеем.
Ценете себе си повече!

Накрая ще цитирам семеен терапевт: "Всеки себеуважаващ се човек в тази ситуация би си хванал любовник/ца или би напуснал връзката."

# 190
Ми да те обявим за мъченик освен?
Пич, колкото и да ревеш, лоената топка няма да се промени. Дори нещо повече, тя изпитва някаква наслада като те измъчва. Бараш я за циците, тя те кара да се чувстваш виновен, че си се надървил.... Баси майката, друго не ми идва на акъла.
Като толкова я обичаш и не искаш да я оставяш, мушкай нещо чуждо или ходи на платено, на такова нещо като твоята с кеф да и изневерява човек.

# 191
Добре де, секс 3 пъти в годината, пък изпада в нервна криза, че няма деца??? От репродуктивен специалист знам, че за естествено забременяване са нужни около 3 акта НА СЕДМИЦА. От къде й идва кризата на нея?

# 192
Имам чувството, че авторът се опиянява от цялата тази гадост. Имаш някакъв бъг, авторе, читав специалист би го открил, и ако имаш желание, може да работиш върху себе си.

# 193
  • София
Тази жена е много повредена. Единствено години терапия могат да променят нещо. Но и ти сигурно си повреден, щом стоиш във всичко това. Ако тя не желае, защо ти не тръгнеш на терапия?

# 194
Имам чувството, че авторът се опиянява от цялата тази гадост. Имаш някакъв бъг, авторе, читав специалист би го открил, и ако имаш желание, може да работиш върху себе си.

О, да! Мъченичеството е голяма работа. Ние сме тълпата, която налага мъченика до кръв и... в неговия сбъркан организъм, вместо усещане за болка има удоволствие.

Всичко това обаче е плод на фантазия... мъченичеството е нереализирано желание. Ако е мъж е средно статистически мухльо.

Общи условия

Активация на акаунт