Съпруга с ниско до никакво либидо, счупвами се психиката

• 24 091
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
Най-сърдечно призовавам всички съветници в темата (включително и себе си), да си архивират някъде съветите и след няколко години, когато авторът пусне отново същата тема тук или на друго място, да не се мъчат да измислят нови, ами да си копират старите.
Животът е прекалено кратък, за да го хабим за глупости.

# 166
Ама това е пързалка. Какви съвети. Чак такъв мъж - няма.

# 167
Абе, въобще тази жена едно положително качество има ли?
Аз ако срещна такъв мъж, просто ще го подмина.
Дебел, да не те уважава в пряк и в преносен смисъл и да иска да печелиш повече, за да ходите по повече екскурзии? Joy Не звучи добре, да.

# 168
То, и такъв мъж, като автора не звучи добре.
Мекушав, без твърда позиция и желязна ръка.
Качили са му се на главата, хоро играят, а той пита, как да я оправи и каква музика да пусне.

# 169
  • София
Ами колкото и да храним жената, всъщност Хепи хвана същността на проблема. Намерили са се двамата.

# 170
На мен друго ми направи впечатление - майка и` била по същия начин, но имала преди това някаква тръпка към семеен, а мъжа си не обичала, само бил удобен. Та ако при нея е обяснимо поведението, вероятно и дъщерята няма тръпка към мъжа си, а към някой предишен.
Иначе не намирам мъжа за мекушав, а за добър и влюбен. Познавам няколко такива двойки, в едната даже съпругът е манекен по външност, успешен в професията, жената визуално е незабележима, но успява да надвика стадо вълци. Е, обича си я човекът и дори чиниите мие и децата преоблича, защото глезанка е уж алергична към препарати, с които се чисти, готви, простира, пере, къпе. Характери и хора всякакви има.
Но в случая единият в двойката страда, което говори, че нещата трябва да се променят, ако не се промени жената, трябва да се смени, иначе един живот ще е нещастен, непълен и безрадостно пропилян.

# 171
Е, обича си я човекът и дори чиниите мие и децата преоблича, защото глезанка е уж алергична към препарати, с които се чисти, готви, простира, пере, къпе. Характери и хора всякакви има.

Тц, тц, тц такъв подвиг! Такова геройство! Нечувана мъжка постъпка да поеме част от ПОЛАГАЩИТЕ му се домакински задължения и грижа по децата ИМ!

# 172
Е, ама той не поема част от полагащите му се задължения, а абсолютно всички. Цялото обгрижване на деца и жена е негова задача.

# 173
Добре де, а защо се приема за напълно нормално ако жената го прави, а е нещо нечувано и е саможертва, когато мъжа го прави?

# 174
Нормална връзка е, когато всеки дава по нещо от себе си - време, любов, обгрижване, труд, подкрепа, добро настроение, ум или каквото друго има. Ненормално е, когато не дава нищо.

# 175
Щото жената го възприема като слуга, а не като мъж, и съответно секс няма. Това не го твърдя аз, а многобройните теми по проблема, както и на живо каквото съм виждал.

# 176
Нормална връзка е, когато всеки дава по нещо от себе си - време, любов, обгрижване, труд, подкрепа, добро настроение, ум или каквото друго има. Ненормално е, когато не дава нищо.

Опитвам се да не съдя прибързано без да съм в обувките на хората. Реално си нямаме представа кой какво дава, какво иска, какво има нужда и т.н в семейството, което отначало той героично миеше чинии и поемаше децата, вече стана, че правел всичко и тя нищо не давала насреща.
Тази тема е видимо изфабрикувана, защото е "изсипана на една страна" т.е. богоподобния автор и лошата, нищонедаваща жена. Няма как двама човека да останат и ден заедно ако не получават нещо един от друг
Та и с твоите познати е така. Това, че ти не харесваш жената въобще не означава, че знаеш какво тя дава, прави и т.н в семейството и за мъжа си.

А в общ план се приема за нормално жената да поеме всичко по къщата, децата, здравето в семейството, храненето, почивките, ентъртеймънта на семейството и т.н. = да ходи на работа, а мъжа ако носи пари, повече от нея вече са равни. Не виждам защо да е шокиращо ако ролите са разменени.

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 22:48 от the Дорис

# 177
За нещата,които не се виждат само за кекс се сещам.Добре опечен,разбира се!

# 178
На автора историята е абсолютно същата като на стотиците теми на жени, които са решили да живеят с алкохолик, комарджия, наркоман, насилник, кръшкач... Само че в случая той е майката Тереза. Не знам има ли мъжки аналог на това. И естествено логиката и резултата са същите - "Аз си мислех, че ще се промени... произхожда от семейство с проблеми... вторник и петък е съвсем друг човек... алкохола обръща всичко с краката на горе... Но това е последния шанс, който давам. За тази седмица. После още 2000 шанса и край".
И ние във форума може да носим от сто кладенеца вода - кервана си върви, кучетата си лаят. Колкото и акъли, колкото и кълбета и таркалета да правим - тези хора си се намират, вървят си по двойки, единия удавник-използвач, другия заслепен спасител, държат се като магнити, и ако още в началото не дръпне единия щепсела - нещата продължават до безкрайност.
Мъж-жена - тук са обърнати ролите, не че е по-рядко, но по-рядко се споменава и чува. И най-тъжното - винаги спасителя или спасителката се надяват, че едно дете ще промени отсрещния. А всъщност създават още една потенциална жертва - бъдещ удавник или спасител.

# 179
  • Пловдив
Абуто - ние във форума сме го казали на много жени и няколко мъже - в такава ситуация имаш избор. Другия няма да се промени. Можеш да останеш във връзката или да се махнеш.

Общи условия

Активация на акаунт