Времето е с есенни одежди, а ДЕВЕТОКЛАСНИК за ваканция таи надежди

• 34 275
  • 751
  •   2
Отговори
# 165
Блокада ли ти прави?
Под ренгенов контрол е ок. Ние бодем на сляпо, на усет и ръка.

# 166
Тогедър, добрата новина е, че е доброкачествен, дано го отстранят и останалото да си дойде на място и само в положителна насока.

Карзчеее, чудесни новини, което е добре. То на кого ли му се учи. Да си пишат всичко, другото ще се нареди, докато си пишат плановете и домашните, все нещо ще им влезне в главиците.

Ради, опасна работа сте. Щом на сляпо се справяте отлично, какво ли е когато е с отворени очи и видимо. Браво на вас.

Аз пък се чудя, мойто как ще смогне утре. По Химия 10 въпроса, като 10 - ият нямало да го учат, върху тях ще ги изпитва утре. Кой знае кой въпрос ще се падне на нея, ако изобщо стигне времето за да я изпита. По Гео. също ще имат тест. Днес го удари на разходки,докато се приберем и времето си мина и замина. Прибрахме се, и докато си отпочине уж, взе, че заспа, нито успя да се изкъпе, нито да учи, и най - важното, нито един план не е преписала от днешните предмети. Ще се събуди чак сутринта, а заспа към 18:00 ч.,18:30 ч., едно 12 чАса сън ще откара.

# 167
Ra2, не знам как точно се нарича. Вкарва ли лекарство в проблемната зона директно, за да не боли.  Аз като виден страхливец се бях вдървила, особено като чух, че зоната дето трябва да се нацели е 2 мм. Но тази нощ спах, не ме боля през нощта. Само мразя чувството на безсилие,  че имаш проблем, а няма конвенционално лечение, защото аз за операция не знам дали ще се навия.

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 12:57 от together1

# 168
together , стиснати палци от мен, дано се оправи арматурата.
Майка ми е с подобни проблеми, но следствие от остеопороза. Сега е на някакви ежедневни инжекции, другият вариант беше някакво "циментиране" на гръбнака. Много е гадно да не те държи гърба Sad
Нищо особено при нас. Училище, тренировки. Най-ми е забавен, когато някоя вечер каже, че има страшно много да учи за следващия ден, защото не знам си какво. Аз излизам с кучето, прибирам се след 30-40 минути и той вече е свършил с "тежкото" учене и играта върви. Това, когато има "много" да учи. Значи можете да си представите какво е в нормална вечер 🤣

# 169
Together, силна прегръдка за теб! Чувството на безсилие е ужасно! 😭. И все пак помисли за операцията, ако това е единствения вариант. Събери информация, мнения от различни доктори. То това нещо явно няма само да се махне, а не можеш да живееш в постоянна болка. 😢  Мен един месец ме болеше кръста и щях да полудея, не толкова от болката, а от мисли какво ми е. Накрая официално ме обявиха за "стара". Нормални за възрастта изменения!

При нас мина РС. Татко му беше. Минали ка повечето учители, казали са си изискванията. Впечатленията на ММ от тях са същите, както и на младежа. Има 2 госпожи, които не са харесани. 😁 За съжаление, едната е по НЕ. Часа не е особено приятен. Наборчето има вече 2 забележки при нея. Едната за лоша дисциплина 😁 (казал 2 думи, според него, а други говорили, но точно него видели 😂). А другата, направо се ядосах за нея. Без учебник! Ами без учебник е! Разбрали са се да се редуват да носят учебниците. Тази чанта тежи 20 кг. Аз не мога да я вдигна. Детето ми е с изкривяване, освободено от ФВС. В понеделник имат изключително натоварена програма и изключително тежка чанта. 

Иначе, започнаха тестовете вече. Не очаквам грахчета (6), ама поне боровинки(5) да набере. 😁 Има си предмети, които му харесват и такива, които не разбира. Тази математика! Онзи ден обяви, че и Физиката не е неговото. Нормално! Физиката е математика! Поне учителите им по тези предмети са много готини и часовете приятни. Продължаваме с "частни уроци от мама" и ще я избутаме и тази година.

# 170
Стон, достатъчно учи де, какво ся, за 10 мин. в натоварен трафик е супер, а в облекчения трафик, зачи смъква до към 2 - 3 до 5 мин. мах., което ще рече, че има време и за почивка и за игри, след такова учене.

Зайче, значи и при вас може да се каже, че е минала добре, с малки изключения. А щом мненията се припокриват, ясна е работата, ша са набляга повечко на тях.

За 5 мин. по Химия, написала 2 реда и малко, тя го води три, и очаква моля ви се, да получи поне банан. През цялото време ми бърка скалата, а уж и тя помагаше в подреждането и. Викам и, ми то всички я научиха, а ти дет помагаше, я бъркаш, я да вземеш да я научиш. Сега ще чакаме до следващия час, акоооо, до тогава, ги е проверила. Някои ги беше почнала още в часа, но само на тези които все още нямат нито една оценка. Вдигнала едната девойка, задала и един - два въпроса, бамнала и боровинка. Мойта вика - ми тя нищо не знаеше, а и писа боровинка, сяяя, дали нищо не е знаела, дали малко или всичко, не мога да кажа, но щом тя казва, значи е тъй. Явно тази уч - ка си ги пише ей така, да има нещо, нали няма да стават химици, както и философи.

# 171
  • София
Together,  стискам палци да се възстановиш и всичко да се оправи по най-добрият начин.

При нас нищо ново и различно. Втора смяна е и кога учи не е ясно, но явно успява да се справи.
Сега в главата му е дали да си купи ново колело или компютър. Е ще има и наше участие и няма да е скоро, но в момента това са му вълненията.

# 172
Имсче, и двете, и двете, важни са, като се заседи пред едното, ще се разтовари на другото. Едното през зимата, другото през лятото.

Днес денят е бил изпълнен с емоции при мойта. Интересното е станало, когато се е прибирала. За едното се ядосах, защото не е реагирала по никакъв начин, а за другото, ми вече наистина почвам да се чудя, защото едно момиче, година след мойта, пътуват заедно. Класната и от 8 клас, я сложиха на др. паралелка където е това момиче. То пък и споделило, че класната им е казала следното - гответе се, има вероятност след изборите да минете онлайн. Това вече ми го казва за втори или трети път. Сега единствено остава да изчакаме и да видим какво ще стане.

# 173
То и аз туй викам, хич не им трябва нова порция затвор. И все пак ако ще става туй нещо, поне да е за кратко. И мойта от около месец го повтаря туй, тоз учител каза, онзи учител спомена. Обаче още миналия месец мисля беше, онзи как се казваше забравих, намекна по тв, че края на декември началлото на януари, се очаквало бум на вируси,грипове и ковид, и какво ли още не избълва. Дано прогнозата да му е грешна.

Някой забелязва ли, че семейството наше виртуално, нещо понамаля, и то доста. Дано са добре липсващите. Когато се включат, само добри новини да споделят.

# 174
Ако посмеят да ги пратят онлайн аз лично ще организирам протест на жълтите павета.  Досега не съм го правила, но това ще прелее чашата на търпението ми.

# 175
На малкия класната още миналата седмица каза да проверим можем ли да влизаме в тиймс и ако някой има проблеми с паролата да съдейства. Подготвят ги за онлайн обучение, но може да е само превантивна мярка.

# 176
  • София
Ох, този Тиймс. На моя петокласник са изтрили профила и не можем да влезем. Сигнализирах класния и нищо, никакво съдействие. А там имат консултации по разни предмети. Не знам какво да правя вече. На кой да се обаждам. Много тъпо, особено ако минат на ДО.

# 177
  • София
Аз от няколко места чувам за подготовка за онлайн обучение, но според мен ще е само локално, ако в някой клас има болно дете.
Пожелавам на болните да оздравяват, по-малко ядове от наборите и по-спокойно ежедневие на всички 😘!

# 178
  • София
Май липсва някак в коментар между двата на Тони. Трито ли е? Дане взема да изпусна нещо! Stuck Out Tongue Winking Eye
Много,  ама много се надявам да не са онлайн.
На моят хич не му се отразява добре стоенето пред компютъра и въобще онлайн обучението, във всякакъв аспект - учене, социален реален живот, физически и т.н.
При нас има само 1 дете болно. Миналата седмица друго беше. Но това не значи , че има голяма заболеваемост. Понякога липсва някой учител. Че болни има, има, но като активно пътуваща в градския транспорт за сега не съм чула някой да кашля или подсмърча.

# 179
И при моите деца се чу,даже от малкия и каката проверихме тиймсовете.А набора каза,че от ноември има вероятност,според класната.Не разбирам какво точно го налага!Моля се да не става факт.

Общи условия

Активация на акаунт