Снимки – спомени от близко и далечно минало - 3

• 444 786
  • 8 948
  •   18
Отговори
# 8 925
  • София
Аз много мечтаех комунизма и всички свързани с него порядки, следствия и последствия бързо да бъдат игнорирани и да заживеем нормално. След като управлението на И.Костов се провали по обясними причини, вече не мечтая, а си доизживявам дните, дадени ми от Бог, колкото - толкова.
А какви мечти бяха ... Прехода продължава!

# 8 926
Барбитата винаги са ми приличали на секс труженички.
Може би защото съм дете на дивия комунизъм и имах взмане-даване с руски кукли предимно.
П.П. В днешно време всички кукли ми изглеждат зловещо и се чудя как съм си играла с тях.

# 8 927

И задължителното каренце, плетено на една кука, е върху телевизора.

Тази снимка май е от странство.

# 8 928
  • Майничка
Свекърва ми преди 2-3 години подари на двете си снахи саморъчен препис на нейния тефтер с рецепти. Много мило ми стана.
Моите рецепти са все на разни хвърчащи, окапани листчета, но аз готвя по памет или импровизирам.

# 8 929

Реклама на пералните, от които няма начин да не те тресне ток.

# 8 930
  • Майничка
Абе, на този плажен фон, освен за стабилни легени, които вятърът няма да катурне, за друго трудно ще ги използваш.
Ама пък си е реклама - оправна домакиня, накиснала 5 легена сортирано пране, даже с 2 преси за изцеждане!

# 8 931
  • Sofia

Бебешка количка от 1925год

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 16:27 от Doli

# 8 932
Баща ми пушеше такова Слънце в детските ми години

# 8 933
Куклата изглежда като да е с тежък махмурлук.🤪
Съжалявам, не се сдържах!
Амя вярно си бяха такива едно време.

# 8 934
Две бебета изгледах с Рига и не ме уби тока, а тогава се переше много, памперси нямаше.

# 8 935
Две бебета изгледах с Рига и не ме уби тока, а тогава се переше много, памперси нямаше.

Когато бях в първи клас, един ден нашата класна ни каза, че майката на момиче от съседен клас е убита от тока, когато перяла с пералнята! Вяроятно на корпуса е имало фаза. Тоест не е бил занулен или заземен. Понякога неграмотни хора свързват шуко клемите на контактите на фаза! Изключително груба грешка, за която сме имали разправии! Към всеки контакт преди години имаше листче с указания как да се свърже. Ама кой да чете......

# 8 936
И сега има указания как трябва да се свързват. Контактите от 70-те години обаче не бяха шуко и нямаха заземяване. А тогавашните перални едва ли са имали кой знае каква изолация на електрическата част. В комбинация с водата това често е водело до наличие на фаза върху корпуса.

# 8 937
И сега има указания как трябва да се свързват. Контактите от 70-те години обаче не бяха шуко и нямаха заземяване. А тогавашните перални едва ли са имали кой знае каква изолация на електрическата част. В комбинация с водата това често е водело до наличие на фаза върху корпуса.

През 70-те вече бяха шуко. Фазата върху корпуса не идва от водата. Обаче водата по пода на банята "помага" да хванем "земя" и ако сме се хванали за корпуса става белята. Ако сме и боси е още по-опасно.

# 8 938
Не става въпрос дали е имало шуко, а дали са били подменени старите двупинови. Ние сме имали такава пералня, когато контактите у нас не бяха шуко, подменихме някъде през 80-те.

# 8 939
Не знам шуко или не е имало у нас, баща ми беше технически грамотен човек, но ми беше строго забранено да влизам в банята когато работи пералнята там. Толкова ме бяха наплашили, че изпитвах страх от нея. Помня и каква радост беше, когато се сдобихме с Перла 03. Стоях пред нея като хипнотизирана!

Общи условия

Активация на акаунт