НОЕМВРИйче сладко в мен бушува, че ще гушне мама скоро се вълнува!

• 32 801
  • 318
  •   1
Отговори
# 105
Аз съм се заинатила да раждам нормално.😁 Притеснявам се доста дали ще се справя, в кой момент ще реши да тръгне, ще изчака ли термина на 15.11. Пък тия контракции ще ги изтърпя ли, знаейки, че имам нисък праг на болка. Много ме отблъсква лошото и невъзпитано отношение на хората, и се безпокоя дали по време на "големия момент" ще попадна на читав екип, който да ме предразположи. Тъй като ще ми е първо бебче, се панирам дали ще се оправя с него, пък ще мога ли да го кърмя. Моят мъж работи на дежурства и се готвя и аз да не спя, докато го няма нощем 😀😀😀😀

И аз като теб съм се заинатила на нормално раждане. И освен това дали и как ще се променят нещата вече с бебе вкъщи, ме притеснява и самото раждане и то най-вече дали ще попадна на читав екип. Но си мисля, че дойде ли му времето отиваме натам и много няма да го мислим, сега си е нормално да ни притесняват тези неща.

# 106
И аз съм от тези с идея да раждат нормално, ми че и без упойка мисля да опитам.. Страх имам от болката, тъй като според мен прагът ми на болка е нисък. Ама сякаш повече ме е страх от секциото.
Вечер имам по-силнички подготвителни контракции и само му казвам "чакай да се наям и излизай", ама не ще..
Вече съм в 38+1 и искам вече да излиза, че ми тежи много и нямам търпение да се запознаем. И най-вече нямам търпение да се свършва.. 😀😀😀

# 107
Bubi27 Ние с теб сме с един ден разлика 😁 и мен вечер ме налягат повечко подготвителни контракции. Второ раждане ще ми е и аз държа за нормално и да съм се нахранила 😄😄 преди това.

# 108
И аз съм в 38+1 , днес бях на преглед. Бебо е 3.700 , води , плацента , тонове всичко е ок. 1,5см разкритие от миналата седмица. Чакам за нормално второ раждане , контракции почти нямам.

# 109
Може ли мамите, които вече са раждали да споделите слагали ли са ви тежест върху корема след раждане и помага ли за по-бързото му прибиране. Понеже в болницата, в която ще раждам не поставят, а всички около мен ми казват колко е важно да се постави след раждането.

# 110
Мамита и аз съм се шашнала като вас, наближава.Първа бременност ми е и на мен.На 18.11 е термина, никой тонове не ми е пускал, не са ми казвали коя степен е калцирването, абеее чужди неща направо.При мен също хемороидите пак почнаха да се обаждат въпреки следенето на храната, магнезия.Вечер са страшни тези болки на срамната кост, едвам ставам от леглото, едвам ходя.Другите болки-контракциите за които споменавате вие, не ги виждам аз за сега.

# 111
След 2 раждания нормални и без никакви упойки, считайте, че съм и шита на живо, първият път с епизиотомия като гоблен, мога да ви кажа, че се преживява. Мислите го, защото още не е дошло. Дойде ли- време за мислене няма, светът се стеснява до вас и акушерките. Изключително важно е напътствията им да бъдат следвани точно. За щастие, в днешно време се предлагат и упойки, така, че ако се страхувате - имате избор. Но паниката не е добър съветник. Аз отказах упойка, просто, защото счетох, че не искам да се блъскам с химии и изпитвам панически ужас от метода на поставяне. Но това си е мое решение и не е пример за подражание - всеки усеща нещата различно.

# 112
И аз съм за нормално раждане, но държа да е с упойка. След първо леко раждане и възстановяване от шевове и хемороиди близо месец сега това най-вече го мисля, как ще сме като се приберем вкъщи. Иначе на една лекция казаха ако усетим, че почва раждане да не се тъпчем с храна, защото после може да се наложи промивка на стомаха. Да го имате навпредвид.

# 113
Далеч съм от мисълта да се тъпча, но на мен в Англия ми казаха точно като усетя, че започва раждане, да си хапна хубаво и да съм хидратирана за да имам сили. Дори в списъка, който акушерката ми даде пишеше да имам снакс (соленки, плодове или някакво леко сладкишче) и вода за спортисти (тази, която е богата на витамини и електролити), точно да се подсилвам преди същинското раждане..
Странно ми е как в България на някои места дори вода не дават, а само марличка напоена с вода за да не изсъхват устните, за храна не говорим. Тук също може да се наложи спешно секцио, съответно упойка, но явно имат методи.

И аз съм за нормално раждане, но държа да е с упойка. След първо леко раждане и възстановяване от шевове и хемороиди близо месец сега това най-вече го мисля, как ще сме като се приберем вкъщи. Иначе на една лекция казаха ако усетим, че почва раждане да не се тъпчем с храна, защото после може да се наложи промивка на стомаха. Да го имате навпредвид.

# 114
Да да и аз не говоря за това да се натъпча преди момента а просто да съм се нахранила примерно час преди това или два за да не отивам съвсем гладна понеже се познавам и предвид, че нормалното раждане е непредвидим процес и не се знае колко може да се проточи.

# 115
Още 2 седмици до моята дата, не знам как ще изтърпя. Вече грам не ми остана нито един нерв за чакане. Не иска моето АГ по-рано и ще чакам. Дано да не тръгне пък по-рано, да стане по спешност, че тогава пък още по-голям ужас ще ми е. Второ ми е и знам какво ме чака общо взето. Утре или вдругиден ще събера чанта да имам подготвена и ЩЕ БРОЯ ДНИТЕ 😫😤😢
Иначе ми е развълнувано от предстоящата среща, искам да си я видя вече и втората малка шушулка, да си я прибера у дома и да си я гушкам с каката… да спре да ме рита примерно 😃 да си имам тялото и да не съм като крава… такива размисли в 36-та са ме налегнали… чакам момичетата с плановите от тази седмица да започнат да се хвалят, че да повярвам, че идва краят и на моите несгоди 😃

# 116
Далеч съм от мисълта да се тъпча, но на мен в Англия ми казаха точно като усетя, че започва раждане, да си хапна хубаво и да съм хидратирана за да имам сили. Дори в списъка, който акушерката ми даде пишеше да имам снакс (соленки, плодове или някакво леко сладкишче) и вода за спортисти (тази, която е богата на витамини и електролити), точно да се подсилвам преди същинското раждане..
Странно ми е как в България на някои места дори вода не дават, а само марличка напоена с вода за да не изсъхват устните, за храна не говорим. Тук също може да се наложи спешно секцио, съответно упойка, но явно имат методи.

И аз съм в Англия и е строго индивидуално. В момента съм в 35 гс + 3д. На мен ми казаха, че още не се знае дали ще мога да родя вагинално ( бебето върви по-голямо ). Ако имат съмнения, че може да се наложи секцио ще инструктират да не се яде ( както се случи с моята приятелка )

# 117
Още 2 седмици до моята дата, не знам как ще изтърпя. Вече грам не ми остана нито един нерв за чакане. Не иска моето АГ по-рано и ще чакам. Дано да не тръгне пък по-рано, да стане по спешност, че тогава пък още по-голям ужас ще ми е. Второ ми е и знам какво ме чака общо взето. Утре или вдругиден ще събера чанта да имам подготвена и ЩЕ БРОЯ ДНИТЕ 😫😤😢
Иначе ми е развълнувано от предстоящата среща, искам да си я видя вече и втората малка шушулка, да си я прибера у дома и да си я гушкам с каката… да спре да ме рита примерно 😃 да си имам тялото и да не съм като крава… такива размисли в 36-та са ме налегнали… чакам момичетата с плановите от тази седмица да започнат да се хвалят, че да повярвам, че идва краят и на моите несгоди 😃

Имам 2 дни до болницата и вече ми е притеснено защото знам какво ме чака Grinning
Още не мога да повярвам тоя октомври как измина .. как бързо наваксах с килограмите и финала е пред мен след толкова притеснения да докарам до 38г.с.

# 118
  • софия
Аз съм на 31.10 за секцио и от вчера се почна ... другата седмица по това време ще ме приемат, а у. Малко ме хваща шубето  особено точно, че знам какво ме чака .. и дет се вика айде да минава вече, че ми омръзна да съм кит .. и да ме ритат, и да му се притеснявам.

# 119
nikimaca,
И аз влизам в четвъртък за секцио- първото.
Взех си ампули аналгин, профенид свещички, пробиотик Биобаланс, Аулин табл и спрей за нос, защото все още си влача хремата...
Запасявам се с лекарства(предимно обезболявящи, че това ми е най-големия страх, но разбира се след позволение от лекаря), че да не разкарвам мъжът ми, че сме в областен град около София и сме на 45мин от болницата.
Отделно има още доста работа по детската и родителите ми ще идват утре.

Имам 2 дни до болницата и вече ми е притеснено защото знам какво ме чака Grinning
Още не мога да повярвам тоя октомври как измина .. как бързо наваксах с килограмите и финала е пред мен след толкова притеснения да докарам до 38г.с.

Общи условия

Активация на акаунт